«ο σιωπών δοκεί συναινείν», qui tacet consentire videtur (όπoιoς σιωπά φαίνεται ότι συναινεί)

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Ιωάννης ΒΡΥΖΑΣ
δικηγόρος - Δρ Νομικής - ΔΜΣ Ποινικού Δικαίου
Βασ. Ηρακλείου 37-39
τηλ. 2310-238435 κιν. 6977-813733
Ε-mail : vryzas-1@otenet.gr
546 24 Θεσσαλονίκη

Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2009

Η απόφαση για τον Άλεξ


Η ετυμηγορία του δικαστηρίου
Αυλαία στην υπόθεση Άλεξ
Ένοχους για τις κατηγορίες τη μη σκοπούμενης θανατηφόρας σωματικής βλάβης
και
της περιύβρισης νεκρού, έκρινε το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης τους πέντε κατηγορούμενους για την υπόθεση της εξαφάνισης του μικρού Άλεξ από τη Βέροια.
Αυλαία για την πολύκροτη υπόθεση Το Δικαστήριο επέβαλε στα δύο ανήλικα Ελληνόπουλα το μέτρο του εγκλεισμού τους στο ίδρυμα αγωγής ανηλίκων Βόλου μέχρι την ενηλικίωσή τους.

Ιωάννης ΒΡΥΖΑΣ
δικηγόρος - Δρ Νομικής - ΔΜΣ Ποινικού Δικαίου
Βασ. Ηρακλείου 37-39
τηλ. 2310-238435 κιν. 6977-813733
Ε-mail : vryzas-1@otenet.gr
546 24 Θεσσαλονίκη

Για τους τρεις υπόλοιπους ανήλικους κατηγορούμενους, το Δικαστήριο ανέθεσε την επιμέλειά τους στην Υπηρεσία Επιμελητών Βέροιας και τους επέβαλε αναμορφωτικά μέτρα (4ωρη κοινωφελή εργασία, παρακολούθηση πρακτικών προγραμμάτων κλπ).Εξάλλου, για τον έκτο κατηγορούμενο, το μεγαλύτερο αδελφό των δύο Ελληνόπουλων, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ψευδή ανωμοτί κατάθεση και για υπόθαλψη εγκληματία, το Δικαστήριο αποφάσισε να αναθέσει την επιμέλειά του στην Υπηρεσία Επιμελητών Βέροιας και του επέβαλε αναμορφωτικά μέτρα.
Η έκδοση της απόφασης βγήκε μετά από 44 συνεδρίες του δικαστηρίου, την κατάθεση 98 μαρτύρων και τέσσερις μήνες ακροαματικής διαδικασίας, ενώ αύριο κλείνουν τρία χρόνια από το θάνατο του άτυχου παιδιού.ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

(σχολιάστε ελεύθερα)

ΔΙΚΑΙΗ ... ΑΔΙΚΗ ... ΣΚΛΗΡΗ ... ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ .... ΕΠΕΙΚΗ .... ΑΛΛΟ .... ;;;
ΣΗΜ. : Ο κατα δήλωσή του κ. Γεώργιος Παντελόπουλος μας έστειλε σχετικώς ένα μακροσκελές κείμενό του. Σε αυτό βάλλει κατά του κ.Προέδρου του δικάσαντος Δικαστηρίου, διότι δεν έκανε -λέει- δεκτή την πρόταση του κ. Εισαγγελέως για περαιτέρω προανάκριση για δίωξη και κατά ενηλίκων, τους οποίους ο "μικρός πολίτης" (κ. Παντελόπουλος) ''εγκαλεί'' για σωρεία αδικημάτων όπως παιδεραστία κλπ.
ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ότι οι απόψεις των αναγνωστών μας, οι οποίοι μπαίνουν στον κόπο να σχολιάσουν κάποια ανάρτησή μας, δεν εκφράζουν το blog εκτός εάν αυτό ρητά αναφέρεται.