«ο σιωπών δοκεί συναινείν», qui tacet consentire videtur (όπoιoς σιωπά φαίνεται ότι συναινεί)

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Ιωάννης ΒΡΥΖΑΣ
δικηγόρος - Δρ Νομικής - ΔΜΣ Ποινικού Δικαίου
Βασ. Ηρακλείου 37-39
τηλ. 2310-238435 κιν. 6977-813733
Ε-mail : vryzas-1@otenet.gr
546 24 Θεσσαλονίκη

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2009

BLOWIN' IN TΗE WIND ....

Ο Μπομπ Ντύλαν επέτρεψε να χρησιμοποιηθεί τραγούδι του σε διαφήμιση
Άδεια στη βρετανική εταιρεία British Co-Operative Group (Co-Op) να χρησιμοποιήσει σε διαφημιστική της εκστρατεία στην τηλεόραση, το διάσημο τραγούδι του «Blowin' In The Wind», το οποίο είχε αποτελέσει σημείο αναφοράς στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας της δεκαετίας του 1960, έδωσε ο Αμερικανός μουσικός Μπομπ Ντίλαν.
Όπως ανακοίνωσαν η δισκογραφική εταιρεία του τραγουδιστή, Columbia Records και η Co-Op, είναι η πρώτη φορά που ο 67χρονος σήμερα Ντίλαν επιτρέπει την εμπορική χρήση ενός από τα τραγούδια του στη Βρετανία.

Ο Ντίλαν, ο οποίος φυλάσσει με ευλάβεια τα πνευματικά δικαιώματα των τραγουδιών του, είχε γράψει το συγκεκριμένο κομμάτι το 1963 και σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone είναι στο νούμερο 14 του καταλόγου των 500 καλύτερων τραγουδιών όλων των εποχών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η απόφασή του επηρεάστηκε από τις ηθικές αρχές της Co-Op, η οποία ανήκει σε τρία εκατομμύρια καταναλωτές, σε ό,τι αφορά στο δίκαιο εμπόριο και την προστασία του περιβάλλοντος.

Πριν από 13 χρόνια, το 1996, ο Ντίλαν είχε επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί ένα άλλο τραγούδι του σε μία φιλανθρωπική εκστρατεία και πρόσφατα συναίνεσε να χρησιμοποιηθεί η μουσική και σε δύο ακόμη εκστρατείες

Πηγή : www.kathimerini.gr κ α ι ΑΠΕ - ΜΠΕ