«ο σιωπών δοκεί συναινείν», qui tacet consentire videtur (όπoιoς σιωπά φαίνεται ότι συναινεί)

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Ιωάννης ΒΡΥΖΑΣ
δικηγόρος - Δρ Νομικής - ΔΜΣ Ποινικού Δικαίου
Βασ. Ηρακλείου 37-39
τηλ. 2310-238435 κιν. 6977-813733
Ε-mail : vryzas-1@otenet.gr
546 24 Θεσσαλονίκη

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2009

Καθαιρέθηκε ο πρώην Μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμονας

Καθαιρέθηκε ο πρώην Μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμονας
Ο κ. Παντελεήμων είναι έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού για υπεξαίρεση 155.000 ευρώ από τη Μονή Νέας Μάκρης.
Την καθαίρεση του πρώην Μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονος και την επαναφορά του στην τάξη των Μοναχών, αποφάσισε το Πρωτοβάθμιο για αρχιερείς συνοδικό δικαστήριο, αφού είχε προηγηθεί η απόρριψη από τον Άρειο Πάγο της αναίρεσης της ποινής του.
Όπως ανακοίνωσε η Ιερά Σύνοδος, το πρωί συνήλθε σε Συνεδρία ?το Πρωτοβάθμιο δι' Αρχιερείς Συνοδικό Δικαστήριο, συγκροτούμενο εκ των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών : Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Μελετίου, ως Προέδρου, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Νικοδήμου, Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, Μηθύμνης κ. Χρυσοστόμου, Αργολίδος κ. Ιακώβου, Κίτρους και Κατερίνης κ. Αγαθονίκου, Φωκίδος κ. Αθηναγόρου, Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιακώβου, Άρτης κ. Ιγνατίου, Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημητρίου, εις αντικατάσταση του κωλυομένου να παραστεί Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου και Ορεστιάδος κ. Νικηφόρου, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου και Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Κωνσταντίνου, κατόπιν του υπ' αριθμ. 1857/6.5.2009 εγγράφου του Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, δια του οποίου διαβίβασε στην Ιερά Σύνοδο την υπ' αριθμ. 778/2009 αμετάκλητη απόφαση του Στ? Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, επί της υποθέσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Αττικής κ. Παντελεήμονος, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 160 του Νόμου 5383/1932 «Περί Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων και της προ Αυτών διαδικασίας».

Ο κ. Παντελεήμων είναι έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού καθώς έχει καταδικαστεί σε έξι χρόνια κάθειρξη για υπεξαίρεση 155.000 ευρώ από τη Μονή Νέας Μάκρης.

www.kathimerini.gr

{Σ.Σ. πρόκειται για τον γνωστό κύριο ο οποίος βρέθηκε να έχει τουλάχιστον 4.000.000 ευρώ σε προσωπικούς του τραπεζικούς λογαριασμούς... Που δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι τα είχε ''φυλαγμένα για τα γεράματα'' !!! ... Ίδρυσε και διηύθυνε off shore εταιρίες ... κλπ.. - σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου-.

και όμως αυτόν τον κύριο
φρόντισαν
να α θ ω ώ σ ο υ ν με απόφαση του Εκλησιαστικού Δικαστηρίου τ ο υ ς οι -εν Χριστώ;;;- α δ ε λ φ ο ί του... επιχειρώντας έτσι (ανεπιτυχώς ωστόσο) να προκαταλάβουν την επεικείμενη τότε απόφαση του Αρείου Πάγου....
Τώρα μετά την απόρριψη της αναιρέσεώς του και μετά την υποχρεωτική του καθαίρεση
ο κ. Μπεζενίτης
προτίθεται -γράφει ο Τύπος- να προσφύγει στα Ευραπαϊκά Δικαστήρια - ''σάμπως λεφτά δεν έχει'' ...-
ενώ οι φιλέσπλαχνοι αδελφοί του πιέζουν την Κυβέρνηση να ιδρύσει ειδικό Μοναστήρι-Φυλακή, όπου -αντί του Κορυδαλλού- να εκτίσει την -λέμε τώρα - ποινή του
το απωλολώς αυτό πρόβατον...ΑΜΝήν !!! }