ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ
Το Διοικητικό Εφετείο στη σχετική απόφαση αναφέρει ότι ορθώς κρίθηκε από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο ότι πρέπει να καταβληθεί χρηματική αποζημίωση στον Κύπριο «προς αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστη από τον τραυματισμό που του προκάλεσαν όργανα της ΕΛ.ΑΣ. κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους τη 17η Νοεμβρίου του 2006» και επιδίκασε το ίδιο χρηματικό ποσό στον ενάγοντα. Ωστόσο ένα από τα μέλη του δικαστηρίου διαφώνησε ως προς το ύψος της αποζημίωσης, σημειώνοντας ότι πρέπει να προσδιοριστεί στο ποσό των 100.000, επειδή δεν προκλήθηκε μόνιμη βλάβη στον παθόντα.
Με την αγωγή που είχε καταθέσει ο Κύπριος σπουδαστής διεκδικούσε αποζημίωση ύψους 1.000.000 ευρώ. Στην αγωγή που κατέθεσε ο Κύπριος περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια το επεισόδιο που εκτυλίχτηκε κοντά στην πλατεία Σιντριβανίου.
«Καθώς προχωρούσαμε μ' ένα φίλο μου, αντιλήφθηκα μία ομάδα έξι, εφτά ατόμων. Ενας απ' αυτούς με γρονθοκόπησε αιφνιδιαστικά στο πρόσωπο, χωρίς να δηλώσει την ιδιότητά του. Στη συνέχεια, μ' άρπαξε από το μπουφάν, μου αφαίρεσε βίαια και προσβλητικά το σκούφο που φορούσα και προσπάθησε ανεπιτυχώς να μου βάλει τρικλοποδιά για να με ρίξει στο έδαφος. Ακολούθως με απώθησε προς το πεζοδρόμιο του ξενοδοχείου όπου επενέβησαν άλλοι δύο αστυνομικοί, οι οποίοι με έπιασαν από τους βραχίονες. Τότε και οι τρεις άρχισαν να με χτυπούν με γροθιές και κλοτσιές στο πρόσωπο, στο κεφάλι και σε άλλα μέρη του σώματός μου, μέχρι που με έριξαν στο έδαφος και εξακολούθησαν να με χτυπούν», αναφέρει στην αγωγή που κατέθεσε ο Κύπριος, 29 χρόνων σήμερα.
Οπως υποστηρίζει στην αγωγή που κατέθεσε, μετά το περιστατικό, παρουσίασε αγχώδη διαταραχή και συμπτώματα κατάθλιψης, ενώ ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή με ψυχοτρόπα και παρακολουθείται από ειδικούς γιατρούς.