«ο σιωπών δοκεί συναινείν», qui tacet consentire videtur (όπoιoς σιωπά φαίνεται ότι συναινεί)

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Ιωάννης ΒΡΥΖΑΣ
δικηγόρος - Δρ Νομικής - ΔΜΣ Ποινικού Δικαίου
Βασ. Ηρακλείου 37-39
τηλ. 2310-238435 κιν. 6977-813733
Ε-mail : vryzas-1@otenet.gr
546 24 Θεσσαλονίκη

Τρίτη, 22 Μαΐου 2012

ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ... στην Ισπανία; [ή μας ετοιμάζουν]

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Κλειστά παραμένουν σήμερα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια στην Ισπανία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές ύψους άνω του 20% της συντηρητικής κυβέρνησης του...
Μαριάνο Ραχόι στις δαπάνες για την Παιδεία - στην πρώτη απεργία στα χρονικά της χώρας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.   


Οι περικοπές επιφέρουν την αύξηση του αριθμού των μαθητών στις τάξεις των ισπανικών σχολείων. Οι καθηγητές καλούνται να εργαστούν περισσότερες ώρες με την ίδια μισθολογική αμοιβή, ενώ τα δίδακτρα των πανεπιστημίων αναμένεται να αυξηθούν έως και 25%.

Μαθητές, φοιτητές, γονείς και καθηγητές αναμένεται να δώσουν δυναμικό «παρών» στις διαδηλώσεις που προγραμματίζονται το απόγευμα της Τρίτης στη Μαδρίτη και πολλές πόλεις της Ισπανίας.   Βροντερό «όχι» των εκπαιδευτικών στη λιτότητα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012 | ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ
 
Μαζική ήταν η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία κατά των περικοπών στον τομέα της παιδείας, στην Ισπανία.  
Το 80% των νηπιαγωγών, δασκάλων, καθηγητών και πανεπιστημιακών συμμετείχαν στην κινητοποίηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε 14 από τις 17 περιφέρειες της χώρας, ενώ στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πήραν μέρος μαθητές και φοιτητές.
Οι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν ότι οι περικοπές ύψους 3 δισ. ευρώ, θα οδηγήσουν 100.000 αναπληρωτές στην ανεργία και θα υποβαθμίσουν περαιτέρω το επίπεδο της εκπαίδευσης στην Ισπανία όπου οι τρεις στους τέσσερις μαθητές αποφοιτούν από το λύκειο έναντι μέσου όρου 85% στην ΕΕ.
Στο πλαίσιο των περικοπών, αυξάνεται κατά 20% ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις, ενώ αναμένεται να αυξηθούν τα δίδακτρα στα πανεπιστήμια.