«ο σιωπών δοκεί συναινείν», qui tacet consentire videtur (όπoιoς σιωπά φαίνεται ότι συναινεί)

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Ιωάννης ΒΡΥΖΑΣ
δικηγόρος - Δρ Νομικής - ΔΜΣ Ποινικού Δικαίου
Βασ. Ηρακλείου 37-39
τηλ. 2310-238435 κιν. 6977-813733
Ε-mail : vryzas-1@otenet.gr
546 24 Θεσσαλονίκη

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012

ΜΟΔ Σερρών : Η δύσκολη κάθαρση μιας διπλής οικογενειακής τραγωδίας...

ΟΡΚΩΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

Οι ανοιχτές «πληγές» μιας οικογενειακής τραγωδίας


Δύο οικογένειες σε «πόλεμο». Οι ρόλοι θύτη και θύματος συγκεχυμένοι και η Δικαιοσύνη ανήμπορη να ικανοποιήσει και τις δύο πλευρές.
Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Σερρών οι δικαστές βρέθηκαν μπροστά σε μια οικογενειακή τραγωδία, που εκτυλίχθηκε το Σεπτέμβριο του 2007 και κατέληξε στο θάνατο ενός 26χρονου και της 24χρονης πρώην συζύγου του.
Ενας καβγάς που είχε το νεαρό ζευγάρι για την ανατροφή του παιδιού τους κατέληξε στο θάνατο και των δύο. Ο καβγάς άρχισε από το σπίτι της 24χρονης και συνεχίστηκε σε καφετερία της Επταλόφου. Η κοπέλα μπήκε στο κατάστημα και συνέχισε να διαπληκτίζεται με τον πρώην σύζυγό της. Αυτός, σύμφωνα με μαρτυρίες, ενοχλημένος από τη συμπεριφορά της, την έσυρε έξω από την καφετερία και φέρεται να την ξυλοκόπησε. Η κοπέλα μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένη στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου τελικά εξέπνευσε.
Την ίδια τύχη είχε όμως και ο 26χρονος, ο οποίος είχε πληροφορηθεί για τη μεταφορά της πρώην συζύγου του στο νοσοκομείο και πήγε στο ΑΧΕΠΑ να δει τι συμβαίνει. Εκεί φέρεται ότι ξυλοκοπήθηκε από τον πατέρα και τον αδερφό της πρώην συζύγου του και έχασε τη ζωή του μετά την επίθεση που δέχτηκε.
Στο εδώλιο κάθισαν οι συγγενείς της 24χρονης, στους οποίους το δικαστήριο αναγνώρισε ότι τέλεσαν το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε βρασμό ψυχικής ορμής και τους επέβαλε ποινή κάθειρξης οχτώ ετών στον αδερφό της κοπέλας και τεσσάρων ετών στον πατέρα της. Κατηγορούμενη ήταν και η μητέρα της 24χρονης η οποία όμως αθωώθηκε. Η γυναίκα παραδέχτηκε ότι χαστούκισε τον γαμπρό της μόλις τον είδε στο χώρο του νοσοκομείου. Και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς η έφεσή τους έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των συγγενών του 26χρονου, οι οποίοι θεώρησαν ότι η απόφαση του δικαστηρίου «είναι υπερβολικά επιεικής».

δικαστικό ρεπαρτάζ του ΒΑΣΙΛΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗ
Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012 | ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ