«ο σιωπών δοκεί συναινείν», qui tacet consentire videtur (όπoιoς σιωπά φαίνεται ότι συναινεί)

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Ιωάννης ΒΡΥΖΑΣ
δικηγόρος - Δρ Νομικής - ΔΜΣ Ποινικού Δικαίου
Βασ. Ηρακλείου 37-39
τηλ. 2310-238435 κιν. 6977-813733
Ε-mail : vryzas-1@otenet.gr
546 24 Θεσσαλονίκη

Κυριακή, 1 Ιουλίου 2012

Αμοιβή 500-2000 ευρώ η καταγγελία για ΜΠΑΖΑ !

Αμοιβή για... μπάζα!


Την αποζημίωση αυτών που προβαίνουν σε τέτοια καταγγελία αποφάσισε πριν από λίγο καιρό το δημοτικό συμβούλιο [Πανοράματος] προκειμένου να μειώσει το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης ρίψης μπάζων εντός των ορίων του δήμου. Με στόχο τη δραστική βελτίωση της καθαριότητας και της εικόνας της πόλης, το δημοτικό συμβούλιο «εκμεταλλεύτηκε» δυνατότητα που δίνεται από το νόμο και τροποποίησε τον κανονισμό Καθαριότητας, προκειμένου να κάνει και τους ίδιους τους κατοίκους συμμέτοχους στην προσπάθεια του δήμου για μια πιο καθαρή πόλη.
«Εντός της περιφέρειας του δήμου μας», τονίζεται σχετικά στη σχετική απόφαση, «παρατηρείται έντονα το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης, παράνομης ρίψης μπαζών και απορριμμάτων, ενέργειες που καταστρέφουν το περιβάλλον, δημιουργούν εστίες ρύπανσης, υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και προκαλούν κινδύνους. Τέτοια φαινόμενα πρέπει να αποκαλύπτονται και να στηλιτεύονται και κάθε παραβάτης να τιμωρείται για τις παράνομες πράξεις του». Στο πλαίσιο αυτό, προτάθηκε και έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία η τροποποίηση του ισχύοντος κανονισμού καθαριότητας, προκειμένου να συμπεριληφθεί σε αυτόν άρθρο, «που θα προβλέπει τη χρηματική αμοιβή αυτών που θα αποκαλύπτουν όσους προβαίνουν σε παράνομη χρήση μπάζων και απορριμμάτων, ώστε να επιβάλλονται τα αναλογούντα πρόστιμα».
Σκουπιδότοπος
«Εχουμε γίνει ο σκουπιδότοπος όλης της ανατολικής Θεσσαλονίκης», λέει στα «Εν Δήμω» ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. «Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι υπηρεσίες του δήμου, όλη αυτή η έκταση δεν μπορεί να αστυνομευτεί. Κάθε τρις και λίγο στέλνουμε περιπτώσεις στον εισαγγελέα, αλλά ο εντοπισμός των δραστών δεν είναι διόλου εύκολη υπόθεση. Ζητάμε τη συμμετοχή των πολιτών για να κάνουμε το δήμο πιο καθαρό», προσθέτει ο δήμαρχος.

Η δαπάνη
Σύμφωνα με την απόφαση, η χρηματική αμοιβή που θα καταβάλλεται θα ανέρχεται από 500 ευρώ έως 2.000 ευρώ, ανάλογα με την περίπτωση, κατά την εκτίμηση του δημοτικού συμβουλίου. Η δαπάνη εμπίπτει σε  διάταξη του νόμου 3801/2009,στην οποία προβλέπεται ότι οι δήμοι δύνανται νομίμως να προβαίνουν στη διάθεση πιστώσεων και τη συνακόλουθη καταβολή τέτοιων δαπανών.
 Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 1 Ιουλίου 2012 | ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ