«ο σιωπών δοκεί συναινείν», qui tacet consentire videtur (όπoιoς σιωπά φαίνεται ότι συναινεί)

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Ιωάννης ΒΡΥΖΑΣ
δικηγόρος - Δρ Νομικής - ΔΜΣ Ποινικού Δικαίου
Βασ. Ηρακλείου 37-39
τηλ. 2310-238435 κιν. 6977-813733
Ε-mail : vryzas-1@otenet.gr
546 24 Θεσσαλονίκη

Σάββατο, 14 Ιουλίου 2012

Τραπεζάκια... παντού?

Θεσσαλονίκη: 'Ελεγχοι και κατασχέσεις τραπεζοκαθισμάτων στο ιστορικό κέντρο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014 16:24
"Σαφάρι" ελέγχων για τα τραπεζοκαθίσματα πραγματοποιεί η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε μια προσπάθεια να απελευθερωθεί ο κοινόχρηστος χώρος που καταλαμβάνεται παράνομα από τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και να διευκολυνθεί η κίνηση των πολιτών.
   Ήδη, τα συνεργεία προχώρησαν σε κατασχέσεις τραπεζοκαθισμάτων και επιβλήθηκαν πρόστιμα για αυθαίρετη κατάληψη πεζοδρομίων στο ιστορικό κέντρο, ενώ οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα μέχρι να μπει μια τάξη.
   Τις επιχειρήσεις συντονίζουν οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών και Ανάπτυξης Χασδάι Καπόν, και Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς.
   "Οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλη την πόλη. Σε όλα τα όρια του δήμου Θεσσαλονίκης, εκεί όπου υπάρχουν έντονα προβλήματα παραβατικότητας" ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καπόν.
   Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση ζητά από όλους τους εμπλεκόμενους επιχειρηματίες να κατανοήσουν το πρόβλημα, να τηρούν τους κανόνες που αφορούν τα τραπεζοκαθίσματα ώστε να μην είναι άναρχη η ανάπτυξη τους και να απομακρύνουν -όπου υπάρχουν- τις παράνομες και αυθαίρετες κατασκευές.