«ο σιωπών δοκεί συναινείν», qui tacet consentire videtur (όπoιoς σιωπά φαίνεται ότι συναινεί)

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Ιωάννης ΒΡΥΖΑΣ
δικηγόρος - Δρ Νομικής - ΔΜΣ Ποινικού Δικαίου
Βασ. Ηρακλείου 37-39
τηλ. 2310-238435 κιν. 6977-813733
Ε-mail : vryzas-1@otenet.gr
546 24 Θεσσαλονίκη

Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012

Να αποφυλακιστεί ο δολοφόνος του Τζων Λέννον ή όχι ; Τι νομίζετε;

Ο Mark David Chapman κάνει ξανά αίτηση αποφυλάκισης.

Ο δολοφόνος του John Lennon ζητά την ελευθερία του.

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012 12:19Στις 8 Δεκεμβρίου του 1980, τέσσερις σφαίρες βρήκαν στόχο το σώμα του John Lennon, έξω από το σπίτι του στο Manhattan, μπροστά στα έντρομα μάτια της γυναίκας του, Yoko Ono. Ο κόσμος εκατομμυρίων φανατικών οπαδών του για μια στιγμή πάγωσε. Ο Mark David Chapman, ο δολοφόνος ενός θρύλου της μουσικής, του καλλιτέχνη που παρότρυνε τους εκατομμύρια θαυμαστές του ανά τον κόσμο να «Δώσουν μια ευκαιρία στην ειρήνη», έγινε ένας από τους πιο μισητούς ανθρώπους στον κόσμο.
Ο Mark David Chapman έμεινε στην Ιστορία ως ο δολοφόνος του John Lennon.
Ο δολοφόνος του John Lennon, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη με το δικαίωμα να κάνει αίτηση αποφυλάκισης όταν συμπληρωθούν 20 χρόνια από τη φυλάκισή του. Από το 2000 λοιπόν και κάθε δύο χρόνια, ο Chapman, ανεπιτυχώς ζητά την ελευθερία του, με τη χήρα του Lennon, να αντιτίθεται σθεναρά στην αποφυλάκιση του. Το 2010, μετά την έκτη αίτηση αποφυλάκισης από τον Chapman, η Yoko Ono δήλωνε τρομαγμένη από την ενδεχόμενη έξοδο του δολοφόνου από τη φυλακή, καθώς φοβόταν για τη ζωή της ίδιας, του γιου της Sean αλλά και του Julian, γιου του John Lennon με την πρώτη γυναίκα του, Cynthia Powell.

Ο John Lennon και η Yoko Ono
Στην απόφαση της μη-αποφυλάκισης του, συνέβαλε αδιαμφισβήτητα και η δήλωση του Chapman, ότι αυτό που τον οδήγησε στη δολοφονία του Lennon ήταν απλώς το ο τραγουδιστής ήταν εύκολα προσβάσιμος! «Αν δεν ήταν αυτός, θα ήταν κάποιος άλλος», δήλωνε τότε ο Chapman λέγοντας στην επιτροπή πως ο Lennon δεν ήταν το μοδικό όνομα στη λίστα με τα πιθανά θύματά του.

Ο John Lennon υπογράφει το δίσκο ενός θαυμαστή που έμελλε να είναι και ο υπεύθυνος για τον άδοξο θάνατό του λίγες ώρες αργότερα.
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, θα γίνει γνωστό εάν η έβδομη αίτηση αποφυλάκισης του υπέυθυνου για το χαμό του καλλιτέχνη, ανθρωπιστή και ειρηνιστή John Lennon, θα γίνει δεκτή