«ο σιωπών δοκεί συναινείν», qui tacet consentire videtur (όπoιoς σιωπά φαίνεται ότι συναινεί)

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Ιωάννης ΒΡΥΖΑΣ
δικηγόρος - Δρ Νομικής - ΔΜΣ Ποινικού Δικαίου
Βασ. Ηρακλείου 37-39
τηλ. 2310-238435 κιν. 6977-813733
Ε-mail : vryzas-1@otenet.gr
546 24 Θεσσαλονίκη

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012

PARODY TRIAL in Guantanamo !!!

Τρεις από τους πέντε κατηγορουμένους στη δίκη για τον σχεδιασμό των επιθέσεων αυτοκτονίας της 11ης Σεπτεμβρίου επέλεξαν να μην παρουσιαστούν στη δεύτερη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας στο ειδικό ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ δικαστήριο της βάσης του Γκουαντάναμο, κατά την οποία επρόκειτο να εξεταστεί η μυστικότητα των ομολογιών τους, οι οποίες αποσπάσθηκαν ενώ κρατούνταν στις μυστικές φυλακές της CIA.

Ο Πακιστανός Χάλεντ Σέιχ Μοχάμεντ, που θεωρείται ο «ιθύνων νους» των πιο θανατηφόρων επιθέσεων στην αμερικανική ιστορία, των οποίων έχει αναλάβει πλήρως την ευθύνη, απείχε από τη σημερινή δίκη, καθώς επίσης και ο ανεψιός του Άμαρ αλ Μπαλούσι και ο Σαουδάραβας Μουστάφα αλ Χουσάουϊ. Μόνον οι Υεμενίτες Ουάλιντ Μπεν Ατάς και Ράμζι μπεν αλ Σάιμπα επέλεξαν να είναι παρόντες στην ακροαματική διαδικασία.
Αφότου ενημερώθηκε από στρατιωτικό της βάσης, ο στρατοδίκης Τζέιμς Πολ ανακοίνωσε πως οι τρεις κατηγορούμενοι «αυτοβούλως [ΣΙΚ...] αποφάσισαν να μη συμμετέχουν σήμερα» στην ακροαματική διαδικασία, υπογραμμίζοντας πως «η απουσία τους αποφασίστηκε κατόπιν αιτήματος της [ΔΟΤΗΣ] υπεράσπισης». Ο δικαστής επέτρεψε χθες στους κατηγορούμενους να απέχουν από σήμερα από τη δίκη, με προϋπόθεση να εκφράσουν γραπτά το αίτημά τους και να το υπογράψουν σήμερα το πρωί.

Η τρέχουσα ακροαματική διαδικασία είναι η πρώτη αφότου απαγγέλθηκε το κατηγορητήριο, τον περασμένο Μάιο, που θα προλειάνει το έδαφος για τη «δίκη του αιώνα», που σύμφωνα με τους ειδικούς δεν πρόκειται να ξεκινήσει νωρίτερα από έναν χρόνο στο Γκουαντάναμο [ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ !!!], χιλιάδες χλμ. μακρύτερα από το Μανχάταν, όπου αρχικά ήθελε να τους δικάσει ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Στη δεύτερη αυτή ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας παρίστανται στη δίκη και δεκάδες συγγενείς των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου. Αυτοί κάθονται πίσω από ένα γυάλινο τείχος, όπου τα διαμειβόμενα στη δίκη φθάνουν με χρονοκαθυστέρηση 40'', η οποία επιτρέπει στην λογοκρισία να απαλείψει τις δηλώσεις που κρίνονται ευαίσθητες από την υπεράσπιση.
Η δίκη θα μεταδίδεται με τον ίδιον τρόπο σε τέσσερις βάσεις στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ.
Στη σημερινή ακροαματική διαδικασία τα εμπλεκόμενα μέρη θα εξετάσουν την μυστικότητα των ομολογιών των κατηγορουμένων, εξαιτίας της κράτησής τους σε μυστικές φυλακές της CIA πριν τη μεταφορά τους στο Γκουαντάναμο.

.... μια κανονικη ΠΑΡΩΔΙΑ ΔΙΚΗΣ ΔΗΛΑΔΉ ...