«ο σιωπών δοκεί συναινείν», qui tacet consentire videtur (όπoιoς σιωπά φαίνεται ότι συναινεί)

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Ιωάννης ΒΡΥΖΑΣ
δικηγόρος - Δρ Νομικής - ΔΜΣ Ποινικού Δικαίου
Βασ. Ηρακλείου 37-39
τηλ. 2310-238435 κιν. 6977-813733
Ε-mail : vryzas-1@otenet.gr
546 24 Θεσσαλονίκη

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

Προφυλακίστηκε ο Τεκτερίδης για αρπαγή, απόπειρα εμπρησμού από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε άνθρωπο, αντίσταση και παράνομη οπλοκατοχή.

Προφυλακίστηκε ο Τεκτερίδης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012 | ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ
Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 62χρονος Γιώργος Τεκτερίδης, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα εισέβαλε στο κατάστημα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων στη Θεσσαλονίκη, απειλώντας ότι θα αυτοπυροποληθεί.
Στην απολογία του, μεταξύ άλλων, ο 62χρονος ισχυρίστηκε ότι «δεν είχε σκοπό να προκαλέσει κακό σε κανέναν», ενώ δικαιολόγησε την πράξη του, λέγοντας ότι «βρέθηκε σε απόγνωση», καθώς -όπως είπε- «ενώ ήταν κατηγορούμενος για οφειλές στο Δημόσιο, το Ταμείο κρατούσε δεσμευμένα μεγάλο χρηματικό ποσό το οποίο έπρεπε να του αποδοθεί». Οπως είπε, με τα χρήματα που ήταν δεσμευμένα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων θα μπορούσε να εξοφλήσει τις οφειλές του στο Δημόσιο και προσκόμισε, μάλιστα, σχετικά έγγραφα της ΔΟΥ Γιαννιτσών. Ο επιχειρηματίας απολογήθηκε στον ανακριτή κατηγορούμενος για 
αρπαγή, 
απόπειρα εμπρησμού από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε άνθρωπο, 
αντίσταση 
και παράνομη οπλοκατοχή.
Ο επιχειρηματίας το πρωί της περασμένη Πέμπτης μπήκε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, στη συμβολή των οδών Καρόλου Ντηλ και Ερμού, έχοντας μαζί του ένα δοχείο με βενζίνη, αναπτήρα κι ένα πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων. Κατευθύνθηκε στο γραφείο της διευθύντριας όπου έριξε βενζίνη στο πάτωμα, ενώ, κρατώντας το δοχείο με το υπόλοιπο εύφλεκτο υγρό στο χέρι και πλησιάζοντας στο στόμιο του τον αναπτήρα, απείλησε να.... τυλίξει τα πάντα στις φλόγες. Για περισσότερες από δύο ώρες οι αστυνομικοί διαπραγματεύονταν μαζί του, ενώ κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για τη σύλληψή του χρειάστηκε και η συνδρομή αστυνομικών της ΕΚΑΜ. Ο ίδιος χτες ισχυρίστηκε ότι δεν κρατούσε όμηρο τη διευθύντρια της υπηρεσίας.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ