«ο σιωπών δοκεί συναινείν», qui tacet consentire videtur (όπoιoς σιωπά φαίνεται ότι συναινεί)

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Ιωάννης ΒΡΥΖΑΣ
δικηγόρος - Δρ Νομικής - ΔΜΣ Ποινικού Δικαίου
Βασ. Ηρακλείου 37-39
τηλ. 2310-238435 κιν. 6977-813733
Ε-mail : vryzas-1@otenet.gr
546 24 Θεσσαλονίκη

Κυριακή, 10 Μαρτίου 2013

Ελληνική MAT-κρατία 2013ΑΘΗΝΑ 10.3.2013 - Ηρωική "περιποίηση" διαδηλωτή !@!!ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 10.3.2-13 Μάριος ΣΑΛΜΑΣ


  
ΙΕΡΙΣΣΟΣ 7.3.2013 ... ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΤ ΣΤΟ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗΝ ΧΩΡΙΟ !!!

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ... εδώ ΑΛΛΟΙ ΓΕΝΝΑΟΙ ΜΑΤατζήδες "περιποιούνται" και ξεγυμνώνουν νεαρό διαδηλωτή ... ακόμα και το ΑΛΤΕΡ ... ναι ακόμα και ο Ακ.Παυλόπουλος το βρίσκει "αχρείαστο" ....ΚΑΙ -δυστυχώς- άλλα ....

Θεσσαλονίκη: 24 αστυνομικοί κατηγορούμενοι για "προστασία" σε παράνομο ηλεκτρονικό τζόγο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013 17:15 Συντάκτης: Βασίλης Κυριακούλης

Ξεκίνησαν σήμερα στη γ' ειδική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης οι απολογίες των 24 αστυνομικών οι οποίοι κατηγορούνται  ότι εμπλέκονται σε κύκλωμα «προστασίας» σε καταστήματα με παράνομο ηλεκτρονικό τζόγο. Οι αστυνομικοί κατηγορούνται για κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος και παθητική δωροδοκία. Σήμερα δύο από τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς απολογήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους καθώς αντιμετώπιζαν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος. Για την ίδια υπόθεση έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ηθική αυτουργία στα αδικήματα που φέρονται ότι τέλεσαν οι αστυνομικοί και σε βάρος 10 ιδιοκτητών καταστημάτων.
Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε έπειτα από ανώνυμη καταγγελία στην υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλαδας το 2008 και συνεχίστηκε μέχρι και το Φεβρουάριο του 2010, ενώ χρειάστηκε να τεθούν στο μικροσκόπιο ακόμη και οι τηλεφωνικές συνομιλίες των εμπλεκόμενων αστυνομικών. Οπως αποκαλύφθηκε, στο δίκτυο που είχε στηθεί για την... έγκαιρη ειδοποίηση των ιδιοκτητών των καταστημάτων με παράνομα ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, δύο διοικητές αστυνομικών τμημάτων, ο ένας από τους οποίους υπηρέτησε και στο Τμήμα Παιγνίων στα κεντρικά της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς και ένας αξιωματικός, ο οποίος κατείχε επιτελική θέση στη διεύθυνση Ασφάλειας και πλέον έχει αποστρατευτεί.
 Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, οι συγκεκριμένοι αξιωματικοί σε συνεργασία με χαμηλόβαθμους συναδέλφους τους φρόντιζαν να ενημερώνουν τους ιδιοκτήτες των παράνομων καταστημάτων για επικείμενους ελέγχους, ώστε να αποφεύγουν τις σε βάρος τους προβλεπόμενες κυρώσεις. Οταν οι ιδιοκτήτες λάμβαναν το... σήμα των αστυνομικών, μετέτρεπαν τα καταστήματά τους από λέσχες παράνομου ηλεκτρονικού τζόγου σε Ιντερνετ καφέ, καθώς είχαν εγκαταστήσει το κατάλληλο λογισμικό στους υπολογιστές που χρησιμοποιούνταν.