«ο σιωπών δοκεί συναινείν», qui tacet consentire videtur (όπoιoς σιωπά φαίνεται ότι συναινεί)

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Ιωάννης ΒΡΥΖΑΣ
δικηγόρος - Δρ Νομικής - ΔΜΣ Ποινικού Δικαίου
Βασ. Ηρακλείου 37-39
τηλ. 2310-238435 κιν. 6977-813733
Ε-mail : vryzas-1@otenet.gr
546 24 Θεσσαλονίκη

Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2015

Αντισημιτισμός (και) Φιλοσημιτισμός

.
.

Το Ισραήλ είναι ρατσιστικό κράτος
Δημοσιεύτηκε στις 8 Νοε 2014
Σέρτζιο Γιάχνι: Το Ισραήλ είναι ρατσιστικό κράτος
Ερωτήσεις-βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας
Ο Σέρτζιο Γιάχνι είναι ένας πολύ σημαντικός ισραηλινός αναλυτής και ακτιβιστής. Είναι αντιρρησίας συνείδησης που φυλακίστηκε επανειλημμένα, λόγω της άρνησής του να υπηρετήσει, αρχικά στα κατεχόμενα, και αργότερα, γενικά στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. Είναι κάτοικος του Ισραήλ και συμμετέχει στο Κέντρο Εναλλακτικής Πληροφόρησης (Alternative Information Center-AIC).
Το AIC είναι από τις πιο δραστήριες και τολμηρές φωνές στην περιοχή, μια προοδευτική παλαιστινιο-ισραηλινή προσπάθεια, που βρίσκεται σε αντίθεση με τις ισραηλινο-παλαιστινιακές συνεργασίες που επιδιώκουν να παρουσιάσουν τη μακροχρόνια κατοχή ως πρόβλημα «αλληλοκατανόησης» και να την εδραιώσουν ως φυσιολογική κατάσταση.
Ο Σέρτζιο Γιάχνι βρέθηκε στην Αθήνα προσκεκλημένος του Συλλόγου Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό Λαό ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ για να κάνει δυο ομιλίες στην Ελλάδα. Το left φυσικά άδραξε την ευκαιρία για να του πάρει μια συνέντευξη.
Με τον Σέρτζιο Γιάχνι συζητάμε για το τι συμβαίνει τώρα στην Παλαιστίνη, τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, για το αντιπολεμικό κίνημα και την ισραηλινή κοινωνία. Και φυσικά για το παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης προς το δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης. Ειδικότερα ο Σέρτζιο Γιάχνι μας μιλά για τη σημασία του κινήματος για μποϊκοτάζ των ισραηλινών προϊόντων και την καμπάνια για την επιβολή κυρώσεων προς το Ισραήλ. (http://www.bdsmovement.net/bdsintro)
Δέστε, αυτήν την πυκνή 15λεπτη συνέντευξη. Αξίζει της προσοχής σας.