«ο σιωπών δοκεί συναινείν», qui tacet consentire videtur (όπoιoς σιωπά φαίνεται ότι συναινεί)

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Ιωάννης ΒΡΥΖΑΣ
δικηγόρος - Δρ Νομικής - ΔΜΣ Ποινικού Δικαίου
Βασ. Ηρακλείου 37-39
τηλ. 2310-238435 κιν. 6977-813733
Ε-mail : vryzas-1@otenet.gr
546 24 Θεσσαλονίκη

Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013

Έγκλημα (όχι ο βιασμός, αλλά) η εξώγαμη σχέση (στο Ντουμπάι) ...)

Ο σεΐχης του Ντουμπάι απένειμε χάρη στη Νορβηγίδα που καταδικάστηκε για προσβολή των ηθών αφού [=επειδή] κατήγγειλε το βιασμό της

Αγγελιοφόρος: Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013 20:48
 
Η νεαρή Νορβηγίδα Μάρτε Ντάλελβ,
που καταδικάστηκε σε φυλάκιση 16 μηνών στο Ντουμπάι αφού κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού, πήρε χάρη σήμερα από τις αρχές του εμιράτου και θα μπορέσει να επιστρέψει στην πατρίδα της.
Μαζί με την 24χρονη, πήρε χάρη και ο εργοδότης της, τον οποίο είχε καταγγείλει. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, τον Μαχμούντ Αζάμπ,
ο άνδρας είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 13 μηνών για κατανάλωση αλκοόλ και συναινετική ερωτική σχέση με την υπάλληλό του.

"Με ενημέρωσαν ότι πήρα χάρη", είπε η ίδια η Ντάλελβ στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι της έχουν επιστραφεί τα ταξιδιωτικά έγγραφά της και σκοπεύει να φύγει από το Ντουμπάι για τη Νορβηγία το συντομότερο δυνατόν. "Είμαι πολύ, πολύ χαρούμενη. Αυτή ήταν η τέλεια κατάληξη", πρόσθεσε χαμογελαστή η νεαρή γυναίκα μιλώντας στους δημοσιογράφους στο πολιτιστικό κέντρο το οποίο στεγάζει μια νορβηγική εκκλησία στο Ντουμπάι, όπου είχε καταφύγει τις τελευταίες ημέρες.

Η Ντάλελβ είχε καταδικαστεί για προσβολή των ηθών, δηλαδή γιατί είχε σεξουαλικές επαφές εκτός γάμου, για ψευδορκία και κατανάλωση αλκοόλ, αφού προηγουμένως είχε καταγγείλει τον εργοδότη της, έναν 30χρονο Σουδανό, ότι την βίασε κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού ταξιδιού.

Από το Όσλο, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ράγκνιλντ Ίμερσλουντ δήλωσε ότι στην 24χρονη απονεμήθηκε χάρη από τον κυβερνήτη του Ντουμπάι, σεΐχη Μοχάμεντ Μπεν Ρασίντ αλ Μάκτουμ, που είναι επίσης αντιπρόεδρος και πρωθυπουργός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Η πρεσβεία της Νορβηγίας στα Εμιράτα επιβεβαίωσε ότι η Ντάλελβ όχι μόνο είναι ελεύθερη να φύγει από το Ντουμπάι όποτε θέλει, αλλά μπορεί και να επιστρέψει, εάν το επιθυμεί.