«ο σιωπών δοκεί συναινείν», qui tacet consentire videtur (όπoιoς σιωπά φαίνεται ότι συναινεί)

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Ιωάννης ΒΡΥΖΑΣ
δικηγόρος - Δρ Νομικής - ΔΜΣ Ποινικού Δικαίου
Βασ. Ηρακλείου 37-39
τηλ. 2310-238435 κιν. 6977-813733
Ε-mail : vryzas-1@otenet.gr
546 24 Θεσσαλονίκη

Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013

Συγκλονίζει ο αιφνίδιος θάνατος καθηγήτριας που είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα

Συγκλονίζει ο αιφνίδιος θάνατος καθηγήτριας που είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013 14:57 Συντάκτης: Λίνα Κοϊνά
 

Την οδύνη του για τον άδικο και αδόκητο θάνατο της καθηγήτριας, Κλαίρης Καψαχάτη, η οποία είχε τεθεί πρόσφατα σε καθεστώς διαθεσιμότητας, εκφράζει το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ.
Η εκπαιδευτικός ειδικότητας Νοσηλευτικής στο Επαγγελματικό Λύκειο Τυρνάβου, μητέρα δύο παιδιών ήταν μαχητική συνδικαλίστρια, πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΜΕ Λάρισας. Πρόσφατα είχε τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας από το υπουργείο Παιδείας, μαζί με άλλους 112 εκπαιδευτικούς από τη Λάρισα και τους 2.500 εκπαιδευτικούς της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης στο σύνολο της χώρας.
«Η Κλαίρη Καψαχάτη υπήρξε δραστήριο μέλος της Επιτροπής Αγώνα, που είχαν συστήσει οι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Λάρισας στο νομό, και αγωνιζόταν μαζί με όλους τους συναδέλφους της ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης και τρόικας που απολύει και εξαθλιώνει τους εκπαιδευτικούς, αλλά και το σύνολο των εργαζομένων της χώρας και διαλύει το δημόσιο σχολείο. Όμως η ταλαιπωρημένη καρδιά της δεν άντεξε. Έφυγε αγωνιζόμενη για τη ζωή και για μια δίκαιη κοινωνία», σημειώνει το δ.σ. της ΟΛΜΕ εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια της καθηγήτριας. «Υποσχόμαστε στη μνήμη της να μην υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα», καταλήγουν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας.

ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ :
Στο πένθος έχει βυθιστεί η εκπαιδευτική κοινότητα της Λάρισας μετά τον αιφνίδιο θάνατο καθηγήτριας, η οποία πρόσφατα είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα. Η άτυχη γυναίκα ένιωσε αδιαθεσία το απόγευμα του Σάββατου και ενώ βρισκόταν στο σπίτι με την οικογένειά της κατέρρευσε.
Άμεσα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Την προηγούμενη ημέρα, δηλαδή την Παρασκευή, η καθηγήτρια Νοσηλευτικής του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ) Τυρνάβου έχει ενημερωθεί ότι απερρίφθη η αίτηση που είχε καταθέσει να εξαιρεθεί από το μέτρο της διαθεσιμότητας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκπαιδευτικός είχε υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς πριν από περίπου 18 μήνες και για τον λόγο αυτό είχε ζητήσει να μην τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας.