«ο σιωπών δοκεί συναινείν», qui tacet consentire videtur (όπoιoς σιωπά φαίνεται ότι συναινεί)

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Ιωάννης ΒΡΥΖΑΣ
δικηγόρος - Δρ Νομικής - ΔΜΣ Ποινικού Δικαίου
Βασ. Ηρακλείου 37-39
τηλ. 2310-238435 κιν. 6977-813733
Ε-mail : vryzas-1@otenet.gr
546 24 Θεσσαλονίκη

Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013

Οι δικαστικές αντιδικίες Μιχ. Τρεμόπουλου - Παν. Ψωμιάδη

Αποζημίωση 15.000 ευρώ κέρδισε ο Τρεμόπουλος από τον Ψωμιάδη

Αποζημίωση ύψους 15.000 ευρώ επιδίκασε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης στον πρώην ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πρασίνων και περιφερειακό σύμβουλο Μιχάλη Τρεμόπουλο
για σε βάρος του δηλώσεις που είχε κάνει ο έκπτωτος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Ο Μ. Τρεμόπουλος είχε καταθέσει αγωγή εναντίον του Π. Ψωμιάδη, ζητώντας αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση και προσβολή της προσωπικότητάς του.
Οι δηλώσεις του έκπτωτου περιφερειάρχη είχαν γίνει τον Απρίλιο του 2011 και αφορούσαν θέσεις που είχε διατυπώσει ο τότε ευρωβουλευτής για το θέμα της ΠΓΔΜ.
Σε ό,τι αφορά πάντως το ποινικό σκέλος της ίδιας υπόθεσης, ο Π. Ψωμιάδης κρίθηκε αθώος από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη του Μ. Τρεμόπουλου για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του Π. Ψωμιάδη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013 20:45

Για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του Παναγιώτη Ψωμιάδη καταδικάστηκε ο πρώην ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων και περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Τρεμόπουλος, ο οποίος καλείται να καταβάλει το ποσό των 10.000 ευρώ στον έκπτωτο Περιφερειάρχη.
Από το γραφείου Τύπου του Παναγιώτη Ψωμιάδη εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Εκδόθηκε απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης με την οποία ο Μ. Τρεμόπουλος καταδικάσθηκε για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος του Παναγιώτη Ψωμιάδη σε καταβολή χρηματικής ικανοποίησης ποσού 10.000 ευρώ και σε δημοσίευση περίληψης της απόφασης στην εφημερίδα ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ.
Ο Μ. Τρεμόπουλος, κατά την απόφαση του Πρωτοδικείου, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ υποστήριξε εν γνώσει του ψευδώς, ότι «ο κ. Ψωμιάδης έχει καταδικασθεί για παράβαση καθήκοντος και σε άλλες περιπτώσεις (αμμοληψίες Αξιού), όμως δεν διαπιστώθηκε δόλος, οπότε ουδείς έθεσε θέμα αργίας ή παύσης».
Όμως η αλήθεια είναι ότι ο Π. Ψωμιάδης είχε αμετάκλητα αθωωθεί, με απόφαση του Α’ Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης.
Την απαλλαγή αυτή τη γνώριζε ο Μ. Τρεμόπουλος, ο οποίος άλλωστε φέρει την ιδιότητα του νομικού και δη του δικηγόρου, ενώ και ο μέσος πολίτης αυτής της χώρας γνωρίζει τη διαφορά της λέξης «καταδικάστηκε» από τη λέξη «δικάστηκε», καταλήγει η ανακοίνωση.  
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δικηγόρος του Π. Ψωμιάδη, Γιάννης Καραγκούνης, τα παραπάνω προβλέπει η απόφαση 15104 του 2013 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.
Απάντηση Μ. Τρεμόπουλου
Με ανακοίνωσή του, ο κ. Τρεμόπουλος κατηγορεί τον κ. Ψωμιάδη για απόκρυψη ουσιωδών στοιχείων από την εκδίκαση της υπόθεσης, "με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων", τονίζοντας πως "μόνο ερήμην και χωρίς αντίπαλο μπορεί να κερδίσει ο πρώην τηλενομάρχης". Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι "το ποσό των 10.000 ευρώ επιδικάστηκε μετά από τρικ και εντολή στο δικηγόρο του να παραβεί τη συμφωνία και να εκδικάσει την αγωγή νωρίτερα από το αναμενόμενο και ενώ ο Μ. Τρεμόπουλος περίμενε ουσιώδη μάρτυρά του να έρθει αεροπορικώς από την ΑΘήνα". Σημειώνεται δε, πως "είναι σαφές ότι η απόφαση αυτή θα ανατραπεί στο Εφετείο, για να αποδειχθεί για άλλη μια φορά ότι και τα ποτάμια έχουν υπερασπιστές, αλλά και ότι το καθεστώς Ψωμιάδη και οι απαράδεκτες πολιτικές του αποτελούν οριστικά παρελθόν για τη Θεσσαλονίκη και την Κ. Μακεδονία".