«ο σιωπών δοκεί συναινείν», qui tacet consentire videtur (όπoιoς σιωπά φαίνεται ότι συναινεί)

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Ιωάννης ΒΡΥΖΑΣ
δικηγόρος - Δρ Νομικής - ΔΜΣ Ποινικού Δικαίου
Βασ. Ηρακλείου 37-39
τηλ. 2310-238435 κιν. 6977-813733
Ε-mail : vryzas-1@otenet.gr
546 24 Θεσσαλονίκη

Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία 52χρονου που εξαπατούσε πολίτες

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία 52χρονου που εξαπατούσε πολίτες


 
Η φωτογραφία και τα στοιχεία ταυτότητας του 52χρονου, που κατηγορείται πως έταζε δουλειά σε ανέργους, δίνουν στη δημοσιότητα οι αστυνομικές αρχές μετά από σχετική εισαγγελική διάταξη. 
Οπως ανακοινώθηκε πρόκειται για τον Παναγιώτη
ΔΟΥΜΑΝΙΔΗ του Κωνσταντίνου και της Σοφίας, γεν. 22-07-1961, σε βάρος του οποίου έχει σχηματιστεί δικογραφία για απάτη κατ’ επάγγελμα και κατ΄εξακολούθηση. Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας ενός μήνα, κρίνεται αναγκαία για τον εντοπισμό τυχόν άλλων θυμάτων, καθώς και για την προστασία του κοινωνικού συνόλου.
Οποιος πολίτης διαθέτει ή γνωρίζει πληροφορίες για το πρόσωπο που απεικονίζεται στις φωτογραφίες ή που γνωρίζει οτιδήποτε σε σχέση με τις έρευνες που διεξάγονται μπορεί να επικοινωνεί με το τηλέφωνο 2310-502748 του Τμήματος Ασφαλείας Πλατειάς Δημοκρατίας. Οπως αναφέρεται από τις αστυνομικές αρχές εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.
Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο άτομο κατηγορείται πως εξαπάτησε συνολικά 17 πολίτες σε Θεσσαλονίκη, Πέλλα, αλλά και Κρήτη κατορθώνοντας να αποσπάσει συνολικά 55.005 ευρώ. Το πρόσχημα που χρησιμοποιούσε ο 52χρονος για να πλησιάσει ανυποψίαστους πολίτες ήταν πάντα το ίδιο, αυτό της ανεύρεσης εργασίας. Συγκεκριμένα, άλλοτε έλεγε πως συμμετείχε στη δημιουργία μιας νέας εταιρίας, η οποία όπως ήταν φυσικό ζητούσε προσωπικό, ενώ άλλοτε παρίστανε τον εργολάβο και άλλοτε το μεσολαβητή του ΕΛΓΑ. Μάλιστα, αφού κατόρθωνε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των θυμάτων του και να τους πείσει ότι η πρόσληψη τους ήταν σχεδόν σίγουρη τότε τους ανέφερε πως χρειαζόταν και κάποιο χρηματικό ποσό, προκειμένου να «κινηθούν» οι απαιτούμενες διαδικασίες. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές ο 52χρονος φέρεται να δρούσε από τον Αύγουστο του 2010 έως και πριν από μερικές ημέρες.

πηγή: εφημ Αγγελιοφόρος Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 13  Συντάκτης: Κατερίνα Αγοραστού