«ο σιωπών δοκεί συναινείν», qui tacet consentire videtur (όπoιoς σιωπά φαίνεται ότι συναινεί)

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Ιωάννης ΒΡΥΖΑΣ
δικηγόρος - Δρ Νομικής - ΔΜΣ Ποινικού Δικαίου
Βασ. Ηρακλείου 37-39
τηλ. 2310-238435 κιν. 6977-813733
Ε-mail : vryzas-1@otenet.gr
546 24 Θεσσαλονίκη

Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2013

Οχι Ομπάμα σε "αναπόφευκτη" στάση πληρωμών του δημοσίου των ΗΠΑιο

ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Ομπάμα δεν δέχεται ως "αναπόφευκτη" τη στάση πληρωμών στο αμερικανικό δημόσιο


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε απόψε ότι δεν πρόκειται να δεχτεί ως αναπόφευκτη την παράλυση του ομοσπονδιακού κράτους, κάτι που εμφανίζεται πλέον πολύ πιθανό, δεδομένου ότι δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών στο Κογκρέσο.
Μιλώντας από το Οβάλ Γραφείο καθώς απομένουν λιγότερες από 12 ώρες πριν από τη λήξη του οικονομικού έτους, ο Ομπάμα επανέλαβε ότι δεν θα διαπραγματευτεί υπό την απειλή του κλεισίματος των κυβερνητικών υπηρεσιών ή της στάσης πληρωμών.
Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι στηρίζει το νομοσχέδιο με το οποίο θα επιτραπεί βραχυπρόθεσμα η χρηματοδότηση της κυβέρνησης, χωρίς να γίνουν περικοπές στο πρόγραμμα μεταρρύθμισης της υγείας, το οποίο επιδιώκουν να περιστείλουν οι Ρεπουμπλικάνοι.
Πρόσθεσε ότι όλοι πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι των συνομιλιών και να διαπραγματευτούν με καλή πίστη, λέγοντας ότι δεν γίνεται να υπάρξουν συνομιλίες υπό τον κίνδυνο μιας ενδεχόμενης στάσης πληρωμών.
Ο Ομπάμα επανέλαβε, όπως είχε κάνει και την Παρασκευή, ότι το δολάριο είναι το "αποθεματικό νόμισμα" όλου του κόσμου και δεν είναι δυνατόν να παίζονται παιχνίδια με αυτό. Πρόσθεσε ότι αναμένει να έχει επαφές για το θέμα αυτό με τους ηγέτες των κομμάτων στο Κογκρέσο σήμερα, αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη.

aggelioforos, 30 Σεπτεμβρίου 2013 20:37