«ο σιωπών δοκεί συναινείν», qui tacet consentire videtur (όπoιoς σιωπά φαίνεται ότι συναινεί)

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Ιωάννης ΒΡΥΖΑΣ
δικηγόρος - Δρ Νομικής - ΔΜΣ Ποινικού Δικαίου
Βασ. Ηρακλείου 37-39
τηλ. 2310-238435 κιν. 6977-813733
Ε-mail : vryzas-1@otenet.gr
546 24 Θεσσαλονίκη

Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΦΥΛΑΚΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ !!


Δύο αξιωματικοί της Αστυνομίας οδηγούσαν Ι.Χ με πλαστές πινακίδες

 

Ο ένας συνελήφθη μαζί με ιδιοκτήτη τυπογραφείου και για κατοχή πλαστών ενσήμων της ΕΛ.ΑΣ   
Συνελήφθη ένας υπαστυνόμος για πλαστογραφία, ενώ, για την ίδια υπόθεση, σχηματίσθηκε δικογραφία από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας και σε βάρος ενός αστυνόμου και ενός 49χρονου ιδιοκτήτη τυπογραφείου

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία που αφορούσε σε επίμεμπτες ενέργειες των αστυνομικών, για χρήση πλαστών πινακίδων στα οχήματά τους, με σκοπό να αποφύγουν την πληρωμή τελών κυκλοφορίας και φόρου πολυτελείας.

Κατά την εξέλιξη της έρευνας, προέκυψε η εμπλοκή 49χρονου ιδιοκτήτη τυπογραφείου, καθώς και του υπαστυνόμου σε υπόθεση κατάρτισης και κατοχής πλαστών ενσήμων της ΕΛ.ΑΣ, για τη διαχείριση των οποίων υπεύθυνος ήταν ο ίδιος.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, συνέλαβαν τον 47χρονο υπαστυνόμο, την Τρίτη, σε περιοχή της Αττικής, ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του, το οποίο, όπως διαπιστώθηκε, έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, που κατασχέθηκαν.

Επίσης, προέκυψε ότι οι κρατικές πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, είχαν παραδοθεί από τον ίδιο στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. σύμφωνα με τη σχετική δήλωση ακινησίας (έτους 2012).

Σε έρευνα που έγινε στο γραφείο του υπαστυνόμου, στην υπηρεσία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 200 ένσημα των 0,44 ευρώ, 1.100 των 0,23 ευρώ, 3.400 των 0,15 ευρώ και 4.037 των 0,35 ευρώ, τα οποία διερευνώνται.

Επίσης, κλιμάκιο αστυνομικών διενήργησε έρευνα στο τυπογραφείο του 49χρονου όπου εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μία πλαστή πινακίδα οχήματος.

Πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, οι οποίες κατασχέθηκαν, έφερε και το αυτοκίνητο του 48χρονου Αστυνόμου.

Ο συλληφθείς αστυνομικός, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση. 
[ TA NEA 28.11.2013 ]