«ο σιωπών δοκεί συναινείν», qui tacet consentire videtur (όπoιoς σιωπά φαίνεται ότι συναινεί)

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Ιωάννης ΒΡΥΖΑΣ
δικηγόρος - Δρ Νομικής - ΔΜΣ Ποινικού Δικαίου
Βασ. Ηρακλείου 37-39
τηλ. 2310-238435 κιν. 6977-813733
Ε-mail : vryzas-1@otenet.gr
546 24 Θεσσαλονίκη

Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013

7ετείς καθείρξεις σε 4 αστυνομικούς και 1 (μία) δικηγόρο για ψευδείς βεβαιώσεις στο ΑΤ Ανω Πόλης !

Επτά άτομα καταδικάστηκαν,
μεταξύ των οποίων και τέσσερις αστυνομικοί, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για την υπόθεση χορήγησης ψευδών βεβαιώσεων από το Αστυνομικό Τμήμα Ανω Πόλης σε Αλβανούς για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας.

Στους τέσσερις αστυνομικούς από τους επτά που κατηγορούνταν συνολικά για την υπόθεση και σε μία δικηγόρο που επίσης εμπλεκόταν στο κύκλωμα το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης επτά ετών.

Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκαν και δύο Αλβανοί, ο ένας με ποινή κάθειρξης 7 ετών και ο δεύτερος σε ποινή κάθειρξης 9 ετών.

Οι κατηγορίες που τους βάρυναν ήταν της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της ψευδούς βεβαίωσης, ενώ όλοι οι καταδικασθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε η έφεσή τους να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Το σκάνδαλο με τη χορήγηση ψευδών βεβαιώσεων σε αλλοδαπούς στο Αστυνομικό Τμήμα Ανω Πόλης είχε αποκαλυφθεί από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από καταγγελίες Αλβανών ότι την τετραετία 2000-2003 έδιναν σε ομοεθνείς τους ποσά μέχρι και 3.000 ευρώ, προκειμένου να πάρουν στα χέρια τους βεβαίωση κατάθεσης δικαιολογητικών για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας και ειδική ταυτότητα ομογενούς.

Β.Κ.