«ο σιωπών δοκεί συναινείν», qui tacet consentire videtur (όπoιoς σιωπά φαίνεται ότι συναινεί)

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Ιωάννης ΒΡΥΖΑΣ
δικηγόρος - Δρ Νομικής - ΔΜΣ Ποινικού Δικαίου
Βασ. Ηρακλείου 37-39
τηλ. 2310-238435 κιν. 6977-813733
Ε-mail : vryzas-1@otenet.gr
546 24 Θεσσαλονίκη

Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013

Ερντογάν : «Θράκη είναι και η Θεσσαλονίκη και .. το Σεράγεβο»

«Θράκη είναι και η Θεσσαλονίκη» ανέφερε μεταξύ άλλων ο τούρκος πρωθυπουργός
REUTERS/UMIT BEKTAS
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρωθυπουργός της Τουρκίας: «Η Θράκη είναι ο ζωντανός μάρτυρας της κοινής ιστορίας μας στην Ευρώπη. Αντιπροσωπεύει όλο το παρελθόν μας στην περιοχή» (φωτογραφία αρχείου).

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις, αυτή τη φορά για τη Θράκη, προχώρησε ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο προεκλογικής περιοδείας εν όψει των δημοτικών εκλογών του προσεχούς Μαρτίου.
Σε ομιλία του συγκεκριμένα από την πόλη Κεσάνη, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η Θράκη είναι ταυτόχρονα και Θεσσαλονίκη, είναι Κομοτηνή και Ξάνθη. Είναι επίσης Κίρτζαλι και Βαρδάρης. Αν πάμε λίγο πιο πίσω, είναι Σκόπια και Πρίστινα, είναι Σεράγιεβο».
«Η Θράκη είναι ο ζωντανός μάρτυρας της κοινής ιστορίας μας στην Ευρώπη. Αντιπροσωπεύει όλο το παρελθόν μας στην περιοχή. Και σήμερα, στο κέντρο όλων των σχέσεών μας στην περιοχή των Βαλκανίων, βρίσκεται η Θράκη, με την Αδριανούπολη, το Τεκίρνταγ (Ραιδεστός), το Κιρκλάρελι (Σαράντα Εκκλησιές) και φυσικά την Κωνσταντινούπολη», πρόσθεσε ο τούρκος πρωθυπουργός.
Κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κ. Κούτρας συνέστησε «ιδιαίτερη προσοχή» στις ιστορικές και γεωγραφικές αναφορές «ιδίως σε μια περιοχή με έντονη ιστορική φόρτιση, όπως τα Βαλκάνια».
«Σήμερα πλέον το μόνο κριτήριο είναι η τήρηση του διεθνούς δικαίου και άρα των κανόνων που διέπουν τις σχέσεις καλής γειτονίας, οι οποίες βασίζονται στο σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών της περιοχής. Για την Ελλάδα -που θα μπορούσε, προφανώς, να κάνει πάρα πολλές ιστορικές αναφορές- αυτή είναι μια θεμελιώδης, αυτονόητη και απαράβατη θέση», υπογράμμισε ο κ. Κούτρας, απαντώντας σε ερώτηση για τις δηλώσεις Ερντογάν.
 
[Πηγή : naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ ]