«ο σιωπών δοκεί συναινείν», qui tacet consentire videtur (όπoιoς σιωπά φαίνεται ότι συναινεί)

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Ιωάννης ΒΡΥΖΑΣ
δικηγόρος - Δρ Νομικής - ΔΜΣ Ποινικού Δικαίου
Βασ. Ηρακλείου 37-39
τηλ. 2310-238435 κιν. 6977-813733
Ε-mail : vryzas-1@otenet.gr
546 24 Θεσσαλονίκη

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013

ΕΒΡΟΣ Καμπάνα για κάπνισμα στο μοναδικό καφενείο του χωριού

ΕΒΡΟΣ Καμπάνα για κάπνισμα στο μοναδικό καφενείο του χωριού

Σελίδα εκτύπωσης
Μια ασυνήθιστη είδηση αποτελεί θέμα συζήτησης από χθες μεταξύ των κατοίκων του Έβρου.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, αστυνομικοί έκοψαν πρόστιμο για κάπνισμα στο μοναδικό καφενείο του ακριτικού χωριού Γιαννούλη, κοντά στο Σουφλί.

Μάλιστα το πρόστιμο επιβλήθηκε στον ιδιοκτήτη επειδή εντοπίστηκε να καπνίζει ο ένας και μοναδικός πελάτης που βρισκόταν στο καφενείο την ώρα του ελέγχου. Σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, το καφενείο ανοίγει τρεις τέσσερις ώρες κάθε μέρα, για τους λιγοστούς κατοίκους του χωριού. Την ώρα που μπήκαν στο καφενείο οι αστυνομικοί, ο μοναδικός θαμώνας δεν επιχείρησε καν να σβήσει το τσιγάρο του. Έτσι οι αστυνομικοί αποφάσισαν να επιβάλουν τον νόμο και δεν πτοήθηκαν από τις παρακλήσεις του ιδιοκτήτη του καφενείου να αρκεστούν σε μια προειδοποίηση. Το πρόστιμο που “εισέπραξε” ο ιδιοκτήτης ανέρχεται σε 500 ευρώ, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου.

ΕΝΤΑΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ
Η περίπτωση του καφενείου στην ακριτική Γιαννούλη φαίνεται ότι δεν θα παραμείνει μοναδική, καθώς τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές σε όλη τη χώρα έλαβαν έγγραφη εντολή για τη διενέργεια εντατικών ελέγχων. Στόχος είναι η αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου κατά τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων. Στο επίκεντρο των ελέγχων θα βρεθούν κατά κύριο λόγο τα καφέ και τα κέντρα διασκέδασης.
Σχετική προειδοποίηση προς τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων απηύθυνε με δηλώσεις του ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Υγείας της περιφερειακής ενότητας Καβάλας Χρήστος Παπαδόπουλος. Όπως είπε, οι εντατικοί έλεγχοι θα αρχίσουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Προειδοποίησε μάλιστα πως για πολλούς ιδιοκτήτες καταστημάτων δεν υπάρχουν περαιτέρω περιθώρια επιείκειας, ειδικά σε όσους βεβαιώθηκαν παραβάσεις του σχετικού νόμου και στο παρελθόν. Όπως διευκρίνισε, υπάρχουν πολλά καταστήματα στα οποία έγιναν συστάσεις και εν συνεχεία επιβλήθηκαν πρόστιμα δύο ή τρεις φορές. Στην τέταρτη κατά σειρά παράβαση από το ίδιο κατάστημα, με βάση τον νόμο, προβλέπεται ακόμη και διακοπή της λειτουργίας.

[πηγή εφημ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ]