«ο σιωπών δοκεί συναινείν», qui tacet consentire videtur (όπoιoς σιωπά φαίνεται ότι συναινεί)

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Ιωάννης ΒΡΥΖΑΣ
δικηγόρος - Δρ Νομικής - ΔΜΣ Ποινικού Δικαίου
Βασ. Ηρακλείου 37-39
τηλ. 2310-238435 κιν. 6977-813733
Ε-mail : vryzas-1@otenet.gr
546 24 Θεσσαλονίκη

Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014

ο ΠΑΟΚ και το ... θράσος του "μεγαλοεπενδυτή" !!!

Ιβάν Σαββίδης: «Θέλετε τα 12 εκατ. ευρώ από τα χρέη του ΠΑΟΚ ή όχι;»

Ο ομογενής επιχειρηματίας και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, μιλώντας στη Βουλή
υπό την ιδιότητα του προέδρου της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Κοινοτήτων της Ρωσίας, ζήτησε ειδική ρύθμιση για τα παλαιά χρέη του ΠΑΟΚ, επισημαίνοντας ότι η Πολιτεία πρέπει να διαγράψει τις προσαυξήσεις. Έθεσε, μάλιστα το δίλημμα: «Το ελληνικό κράτος πρέπει να επιλέξει αν θα εισπράξει μόνο τα 12 εκατ. ευρώ για τα παλαιά χρέη, ή τίποτα…». Αναλυτικά για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ υποστήριξε ότι:  «Έχει στείλει στον προϋπολογισμό πάνω από 12 εκατ. των τρεχόντων οφειλών και 9 εκατ. ευρώ και έχει εξοφλήσει τις προηγούμενες οφειλές.

Είναι νέα συνιστώσα, είναι νέο εισόδημα. Ο προϋπολογισμός δεν λάμβανε αυτά τα χρήματα και δεν μπορώ να καταλάβω την Ελληνική Κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει οφειλές προ δεκαπενταετίας και δεν τα πληρώνει, στην Ελλάδα υπάρχει τέτοια παράδοση. Εγώ λέω, είναι 11 εκατομμύρια ευρώ και λέω ότι εγώ είμαι έτοιμος αύριο να τα καταβάλω, στείλτε αυτά τα χρήματα για την στήριξη των παλιννοστούντων και διαγράψτε τις προσαυξήσεις του αέρα, τις οποίες προσάπτετε σε αυτό το χρέος εδώ και τόσα χρόνια, αλλά κανένας δεν με ακούει.

Υπάρχουν δύο λύσεις: Πρώτον, το κράτος να λάβει 12 εκατομμύρια ευρώ και δεύτερον το κράτος να μην λάβει τίποτα.

Πώς είναι δυνατόν να λέμε ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από επενδύσεις και να μην κάνετε τίποτα; Εγώ, ανακοινώνω το πρόγραμμα ανάπτυξης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και είμαι έτοιμος να επενδύσω σε τρία έως πέντε χρόνια μέχρι 150 εκατομμύρια ευρώ, μόνο για την ανάπτυξη του ΠΑΟΚ και να δημιουργήσω χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Εμείς, 14 μήνες συζητάμε ποιος πρέπει να μας δώσει τη γη, ποιος πρέπει να μας πουλήσει τη γη, πώς πρέπει να το βάλουμε νομικά.

Υπάρχουν χιλιάδες δομές, στις οποίες πρέπει να πάμε και να τους παρακαλέσουμε να δεχτούν τις επενδύσεις. Εμένα, μου φαίνεται ότι η Βουλή των Ελλήνων πρέπει να ψηφίσει ένα νόμο του “ενός παραθύρου” έτσι ώστε εγώ, σαν επενδυτής, να πάω σε μια πόρτα, ένα παράθυρο και να τους ρωτήσω: Δέχεστε αυτό το πρότζεκτ;

Το θέλετε το πρότζεκτ αυτό; Και μου απαντάνε, είτε ναι, είτε όχι και αν ναι, πρέπει να μου δώσουν ένα πακέτο με τα έγγραφα, έτοιμα, έτσι ώστε εγώ, την επόμενη μέρα να έχω δυνατότητα να ξεκινήσω τη χρηματοδότηση».
   [Agg 10.3.2014]