«ο σιωπών δοκεί συναινείν», qui tacet consentire videtur (όπoιoς σιωπά φαίνεται ότι συναινεί)

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Ιωάννης ΒΡΥΖΑΣ
δικηγόρος - Δρ Νομικής - ΔΜΣ Ποινικού Δικαίου
Βασ. Ηρακλείου 37-39
τηλ. 2310-238435 κιν. 6977-813733
Ε-mail : vryzas-1@otenet.gr
546 24 Θεσσαλονίκη

Τρίτη, 1 Απριλίου 2014

Τραπεζοκαθίσματα και Τζαμωτά κατέλαβαν όλα τα πεζοδρόμια

Θεσσαλονίκη: Προκαταρκτική έρευνα για τραπεζοκαθίσματα σε πεζοδρόμια
Τη διενέργεια προκαταρκτικής
έρευνας για τις αυθαίρετες κατασκευές και επεκτάσεις επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο σύνολο του κέντρου της Θεσσαλονίκης, παρήγγειλε από την Αστυνομία η τοπική εισαγγελία πρωτοδικών. Στο πλαίσιο αυτό θα διεξαχθεί «σαφάρι» για τον εντοπισμό των παρανομούντων επιχειρηματιών, οι οποίοι εκμεταλλεύονται αυθαίρετα πεζοδρόμια, τοποθετώντας επιπρόσθετα τραπεζοκαθίσματα για τις ανάγκες των καταστημάτων τους. Οι παραβάτες απειλούνται ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Ιωάννης ΒΡΥΖΑΣ
δικηγόρος - Δρ Νομικής - ΔΜΣ Ποινικού Δικαίου
Βασ. Ηρακλείου 37-39
τηλ. 2310-238435 κιν. 6977-813733
Ε-mail : vryzas-1@otenet.gr
546 24 Θεσσαλονίκη
με τα αδικήματα της παρακώλυσης συγκοινωνιών και της αυθαίρετης κατάληψης δημόσιων χώρων, όπως επίσης με παραβάσεις που συνδέονται με το Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό.

Όπως αναφέρουν εισαγγελικές πηγές, εξαιτίας της κατάστασης αυτής είναι αδύνατη σε πολλές περιπτώσεις η διέλευση οχημάτων εκτάκτου ανάγκης, όπως επί παραδείγματι πυροσβεστικών και ασθενοφόρων, ενώ, την ίδια ώρα, καθίσταται δυσχερής η διέλευση των πεζών. Κατά την ίδια έρευνα θα ζητηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης να προσκομίσουν πρόσφατες αποφάσεις που περιγράφουν ρητά τους όρους και τις προϋποθέσεις επέκτασης των καταστημάτων.

Γ. Μπουτάρης: Εχουν ξεσαλώσει οι καταστηματάρχες με τα τραπεζοκαθίσματα

AGGELIOFOROS: Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014 19:22
  
Με πρόστιμα απειλεί τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε μια προσπάθεια να λύσει τον «πονοκέφαλο» που προκαλεί η επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων στα πεζοδρόμια της πόλης. «Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε λογική. 'Εχουν ξεσαλώσει οι καταστηματάρχες και τώρα αρχίζουν οι καλές μέρες. Θα
επιβάλλονται πρόστιμα  
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Ιωάννης ΒΡΥΖΑΣ
δικηγόρος - Δρ Νομικής - ΔΜΣ Ποινικού Δικαίου
Βασ. Ηρακλείου 37-39
τηλ. 2310-238435 κιν. 6977-813733
Ε-mail : vryzas-1@otenet.gr
546 24 Θεσσαλονίκη
στους καταστηματάρχες, ενώ στην τρίτη παράβαση θα βγαίνουν τα φορτηγά και θα μαζεύουν τα
τραπεζοκαθίσματα», δήλωσε
στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Επιπλέον, στη διάρκεια της συνεδρίασης ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη», Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, επέρριψε ευθύνες στη δημοτική αρχή για την πληρωμή των περίπου 7 εκατομμυρίων ευρώ από την υπόθεση της υπεξαίρεσης προς την εφορία.
«Φράγκο δεν έπρεπε να επιστρέψουμε. Γιατί να πληρώσουμε την εφορία που έκανε πλάτες;», είπε ο κ.Μηταφίδης, με τον κ.Μπουτάρη να απαντάει: «Πράγματι, ξαναπληρώνουμε τα κλεμμένα. Δεν είναι όμως τόσο εύκολο το δεν πληρώνω. Παρακαλούσαμε το υπουργείο Οικονομικών να τα μοιραστούμε, να μην πληρώσουμε 7 εκατ. ευρώ, αλλά τα μισά. Από τη ζημιά, κέρδος δεν βγαίνει».

ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ(TV100 201213)
MΠΡΑΒΟ, αλλά με το κέντρο τι θα γίνει;;
.Δεν έχει μείνει σπιθαμή πεζοδρομίου, πεζοδρόμου, πλατείας ακάλυπτη από τραπεζοκαθίσματα, διαχωριστικά, τζαμωτά, ζαρντινιέρες, σόμπες, παραβάν και ό,τι  άλλο απίθανο μπορεί να σκαρφιστεί ο κάθε μαγαζάτωρ!!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Δηλαδή, επεκτείνουν τη επιχείρησή τους σε, πολύτιμο, δημόσιο κοινόχρηστο χώρο, αφήνοντας μόνο μια πολύ στενή λωρίδα για να περνάνε οι πεζοί (θαρρείς και πρέπει να αισθάνονται και ευγνωμοσύνη από πάνω που τους επιτρέπεται να διέρχονται από κοινόχρηστο δημόσιο χώρο, κατειλημένο όμως από την "κατσαπλιάδικη"... επιχειρηματικότητα !!!) ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ, κύριοι, ή μόνο για τα κανάλια το κάνετε;;;


ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - ενδιαφέρουσες (και πρακτικές) οι παρατηρήσεις του αντιδημάρχου Ανδρ. Κουράκη (TV100 210114)