«ο σιωπών δοκεί συναινείν», qui tacet consentire videtur (όπoιoς σιωπά φαίνεται ότι συναινεί)

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Ιωάννης ΒΡΥΖΑΣ
δικηγόρος - Δρ Νομικής - ΔΜΣ Ποινικού Δικαίου
Βασ. Ηρακλείου 37-39
τηλ. 2310-238435 κιν. 6977-813733
Ε-mail : vryzas-1@otenet.gr
546 24 Θεσσαλονίκη

Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014

Γεωργιανή "προήγαγε" 15χρονη σε 73χρονο - και βιντεοσκοπούσε !

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: 18/10/2014

Σοκάρει από χθες η αποκάλυψη ότι μαθήτρια στη Θεσσαλονίκη εξωθούνταν στην πορνεία από την ηλικία των 15 χρόνων, έχοντας συνευρέσεις με ηλικιωμένο. Η υπόθεση πήρε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις από το γεγονός ότι η 39χρονη προαγωγός της έφτασε σε σημείο να βιντεοσκοπεί τις συναντήσεις της ανήλικης.
 
Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Οι αστυνομικοί του τμήματος προστασίας ανηλίκων της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που διερεύνησαν την υπόθεση, έμειναν άφωνοι όταν στο σπίτι του 73χρονου βρήκαν υλικό βίντεο με στιγμές που περνούσε ο ίδιος με την άτυχη ανήλικη. Εκτός του υλικού αυτού, κατασχέθηκε και άλλο πορνογραφικό υλικό, από βίντεο και φωτογραφίες που φαίνεται πως είχε αγοράσει.
Στο στόχαστρο των αστυνομικών μπήκε ο ηλικιωμένος όταν έφτασαν πληροφορίες πως δίνει χρήματα για συνευρέσεις με ανήλικες. Ο 73χρονος είναι ιδιοκτήτης μεγάλης κτηνοτροφικής μονάδας έξω από τη Θεσσαλονίκη και έχει οικονομική άνεση. Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκε 39χρονη Γεωργιανή, γειτόνισσα του ηλικιωμένου, η οποία κατηγορείται πως βρήκε την ανήλικη, με την οικογένεια της οποίας είχε φιλικές σχέσεις και την εξώθησε στην πορνεία.
Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε και με την οποία ο ηλικιωμένος οδηγήθηκε χθες στην εισαγγελέα Θεσσαλονίκης

 ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Ιωάννης ΒΡΥΖΑΣ
δικηγόρος - Δρ Νομικής - ΔΜΣ Ποινικού Δικαίου
Βασ. Ηρακλείου 37-39
τηλ. 2310-238435 κιν. 6977-813733
Ε-mail : vryzas-1@otenet.gr
546 24 Θεσσαλονίκη
 και στη συνέχεια παραπέμφθηκε σε ανακριτή, εδώ και δύο χρόνια, από το 2012, η ανήλικη και σε ηλικία 15 ετών εξωθούνταν σε ερωτικές συνευρέσεις με τον ηλικιωμένο, από τον οποίο εισέπραττε το ποσό των 50 ευρώ κάθε φορά, μέρος του οποίου κρατούσε η 39χρονη προαγωγός της.

ΜΑΓΝΗΤΟΣΚΟΠΟΥΣΕ
Από την εξέταση της υπόθεσης και ειδικά από τον εντοπισμό των βίντεο με το πορνογραφικό υλικό αποκαλύφτηκε πως η 39χρονη στις περισσότερες συνευρέσεις μεταξύ ηλικιωμένου και μαθήτριας βιντεοσκοπούσε και φωτογράφιζε τις σκηνές και τις παρέδιδε στον 73χρονο, ο οποίος τις κρατούσε σπίτι του. Οι συναντήσεις, όπως ανακοινώθηκε χθες, γίνονταν είτε στην εξοχική κατοικία του 73χρονου στην Κατερίνη είτε στην επιχείρηση που είχε έξω από τη Θεσσαλονίκη.
Η έρευνα επεκτείνεται για το ενδεχόμενο η Γεωργιανή να εμπλέκεται σε κύκλωμα εξώθησης στην πορνεία και άλλων γυναικών, μπορεί και ανήλικων. Η 39χρονη κρατείται στο τμήμα αλλοδαπών Θεσσαλονίκης καθώς ζούσε παράνομα στην Ελλάδα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται ως κατηγορούμενη και αναμένεται να κληθεί και αυτή από τον ανακριτή.
Πάντως, ο ηλικιωμένος, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της προανάκρισ
ης στην ασφάλεια ομολόγησε τις συνευρέσεις του με την ανήλικη έναντι χρηματικού ποσού, δείχνοντας ότι το θεωρούσε…. φυσιολογικό.