«ο σιωπών δοκεί συναινείν», qui tacet consentire videtur (όπoιoς σιωπά φαίνεται ότι συναινεί)

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Ιωάννης ΒΡΥΖΑΣ
δικηγόρος - Δρ Νομικής - ΔΜΣ Ποινικού Δικαίου
Βασ. Ηρακλείου 37-39
τηλ. 2310-238435 κιν. 6977-813733
Ε-mail : vryzas-1@otenet.gr
546 24 Θεσσαλονίκη

Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014

Σε δίκη (...και) άλλος αρχηγός κόμματος [Ελλάδα 2014]

Σε δίκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο παραπέμπεται ο Πάνος Καμμένος

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε δίκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμπεται ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. Πάνος Καμμένος, κατηγορούμενος για τη δημόσια [ΣΗΜ. δήθεν] προτροπή του προς τους κατοίκους της Ιερισσού Χαλκιδικής -που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού στην περιοχή τους- να ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Ιωάννης ΒΡΥΖΑΣ
δικηγόρος - Δρ Νομικής - ΔΜΣ Ποινικού Δικαίου
Βασ. Ηρακλείου 37-39
τηλ. 2310-238435 κιν. 6977-813733
Ε-mail : vryzas-1@otenet.gr
546 24 Θεσσαλονίκη

«λιντσάρουν» τον πρώην δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα, που εμφανιζόταν ως υπέρμαχος της επένδυσης. Σύμφωνα με εισαγγελική πηγή, ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί η ημερομηνία της δικασίμου, ενώ η κατηγορία αφορά την πρόκληση ή διέγερση σε διάπραξη αδικήματος (σε βαθμό πλημμελήματος).
 Η παραπάνω δήλωση είχε γίνει στο περιθώριο της περυσινής ομιλίας του προέδρου των ΑΝ.ΕΛΛ. στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και καταγράφηκε σε βίντεο που αναπαρήχθη μέσω του Διαδικτύου, προκαλώντας την παρέμβαση του τότε προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελου Μαδεμλή [ΣΗΜ. από όσα θυμάμαι ο Π.Καμμένος (σε ραδιο-εκπομπή του Κ.Μπαξεβάνη) κατήγγειλε τον συγκεκριμένο, "υπερευαίσθητο", εισαγγελέα ως αρχιΔΑΠίτη (κατά τα φοιτητικά του χρόνια ) με ευδιάκριτο "πολιτικό" κίνητρο στην υπόψη δίωξη...], ο οποίος έδωσε εντολή να σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα του άρθρου 184 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο, «όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».
Για την υπόθεση κλήθηκε η Ολομέλεια της Βουλής να αποφασίσει για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Παν. Καμμένου, που -κατά πλειοψηφία- έκανε δεκτή την προηγούμενη εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας του Σώματος.

Σημ. : Η "εμφύλια" ΔΙΩΞΗ και ο πόλεμος στον αρχηγό αυτού του μικρού αντιπολιτευόμενου κόμματος είναι ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΜΦΑΝΗ δια γυμνού οφθαλμού 
πόσο μάλλον όταν έχει το "θράσος" να συναντάται με τον αρχηγό της αξιωμ. αντιπολίτευσης !!
...