«ο σιωπών δοκεί συναινείν», qui tacet consentire videtur (όπoιoς σιωπά φαίνεται ότι συναινεί)

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Ιωάννης ΒΡΥΖΑΣ
δικηγόρος - Δρ Νομικής - ΔΜΣ Ποινικού Δικαίου
Βασ. Ηρακλείου 37-39
τηλ. 2310-238435 κιν. 6977-813733
Ε-mail : vryzas-1@otenet.gr
546 24 Θεσσαλονίκη

Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014

Ο 1ος αριστερός πρωθυπουργός στη Γερμανία !

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΘΟΥΡΙΓΓΙΑ

Πρωθυπουργός για πρώτη φορά από την Αριστερά

Τον πρώτο της πρωθυπουργό αποκτά η γερμανική Αριστερά στη Θουριγγία, ύστερα από διαπραγματεύσεις επί διαπραγματεύσεων που οδήγησαν στην πρωτόγνωρη συνεργασία της Linke με τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους.

Ο νέος πρωθυπουργός της Θουριγγίας, Μπόντο Ράμελοφ
Ο νέος πρωθυπουργός της Θουριγγίας, Μπόντο Ράμελοφ
Ο Μπόντο Ράμελοφ θα ηγηθεί της κυβέρνησης του κρατιδίου, η οποία βασίζεται σε μια κυριολεκτικά οριακή πλειοψηφία μόλις μίας έδρας, αλλά ταυτόχρονα θα αποτελέσει και ένα πείραμα συγκυβέρνησης που και τα τρία κόμματα έχουν αφήσει ανοιχτό σε ομοσπονδιακό επίπεδο στο μέλλον. Χθες παρουσιάστηκε η προγραμματική συμφωνία με τον τίτλο «Οδηγώντας τη Θουριγγία μπροστά: δημοκρατικά, κοινωνικά, οικολογικά».
Το ενδεχόμενο να αναλάβει την πρωθυπουργία της Θουριγγίας ο Ράμελοφ είχε απασχολήσει ιδιαίτερα τη γερμανική πολιτική σκηνή, και φυσικά το κόμμα της Ανγκελα Μέρκελ, το οποίο έχασε την κυβέρνηση του συγκεκριμένου κρατιδίου ύστερα από δεκαετίες. Ακόμη και ο πρόεδρος της χώρας, Γιόαχιμ Γκάουκ, είχε αναρωτηθεί εάν οι Γερμανοί μπορούν να εμπιστευτούν πλήρως την Αριστερά για να αναλάβει τη διακυβέρνηση ενός κρατιδίου.
Συμφιλιωτική απάντηση
Η απάντηση του Ράμελοφ ήταν συμφιλιωτική: «Θα προτιμούσα να ηγηθεί ενός διαλόγου, αντί να διερωτάται μόνο. Είμαι έτοιμος για μια συνομιλία μαζί του». Μετά τον πρώτο «πανικό», ο γερμανικός Τύπος εμφανίζεται καθησυχαστικός.

«Πριν μιλήσουμε για την κατάρρευση της χώρας, ας πάρουμε μια βαθιά ανάσα. Δεν χρειάζεται πανικός. Η χώρα θα επιβιώσει», γράφει το περιοδικό «Stern», που σημειώνει για τον Ράμελοφ: «Για πολλούς είναι υπερβολικά αριστερός. Δεν είναι απαραίτητο να αρέσει σε όλους η μοιραία αδυναμία του στα ζιβάγκο, ούτε το γεγονός ότι αποκαλεί τον σκύλο του Αττίλα.
Αλλά είναι εξίσου δεδομένο ότι αυτός ο αριστερός χριστιανός από την Κάτω Σαξονία δεν έχει καμιά σχέση με το Τείχος ή άλλες αδικίες της Ανατολικής Γερμανίας. Αυτό θα έπρεπε να βαραίνει περισσότερο στην πολιτική κρίση για τον άνδρα αυτόν. Είκοσι πέντε χρόνια μετά την πτώση του Τείχους, είναι πια καιρός να επουλωθούν και εδώ οι πληγές».
πηγή ΕΘΝΟΣ 
/ http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64096860