Με την υποχρέωση να καταβάλει κάτι λιγότερο από 14.000 "τιμωρήθηκε" τελικά ο πρώην υπουργός Γ. Παπαντωνίου για την απόκρυψη, από το πόθεν έσχες του, ποσού 1,2 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκε στη λίστα Λαγκάρντ!
Στο ποσό αυτό αντιστοιχεί η εξαγορά της ποινής φυλάκισης των τεσσάρων χρόνων με αναστολή που του επιβλήθηκε από το δικαστήριο, όπου δεν εμφανίστηκε ο ίδιος αλλά οι συνήγοροί του. Σε ίδια ποινή καταδικάστηκε και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου. Επίσης το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση στο Δημόσιο λόγω ηθικής βλάβης ύψους 50.000 ευρώ.
Ο Γ. Παπαντωνίου, όταν εντοπίστηκε το επίμαχο ποσό σε ελβετική τράπεζα, είχε ισχυριστεί ότι... αγνοούσε την ύπαρξή του και ότι αφορούσε την κάτοχο του λογαριασμού, δηλαδή τη σύζυγό του, τον πρώην σύζυγό της και τα παιδιά τους.
Η δίωξη για απόκρυψη δήλωσης πόθεν έσχες ήταν σε βαθμό πλημμελήματος και αφορούσε τη χρήση του 2009. Σε λίγες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που θα κρίνει αν το ζευγάρι θα πρέπει να παραπεμφθεί ή όχι σε δίκη για κακουργηματικού βαθμού παράβαση του νόμου "περί πόθεν έσχες", που αφορά το οικονομικό έτος 2010, οπότε άλλαξε ο νόμος και το αδίκημα μετατράπηκε σε κακούργημα.