«ο σιωπών δοκεί συναινείν», qui tacet consentire videtur (όπoιoς σιωπά φαίνεται ότι συναινεί)

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Ιωάννης ΒΡΥΖΑΣ
δικηγόρος - Δρ Νομικής - ΔΜΣ Ποινικού Δικαίου
Βασ. Ηρακλείου 37-39
τηλ. 2310-238435 κιν. 6977-813733
Ε-mail : vryzas-1@otenet.gr
546 24 Θεσσαλονίκη

Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014

Εισαγγελική Έφεση για μεγαλύτερη ποινή στο οφθαλμίατρο με το «φακελάκι» 300 ευρώ...

Κατερίνη: Έφεση για μεγαλύτερη ποινή κατά του οφθαλμίατρου με το «φακελάκι»

''AGGELIOFOROS'', 1 Δεκεμβρίου 2014
 
 


Μεγαλύτερη ποινή από τους 12 μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή που επέβαλε το Αυτόφωρο της Κατερίνης στον διευθυντή της οφθαλμολογικής κλινικής του νοσοκομείου επειδή ζήτησε και έλαβε «φακελάκι» 300 ευρώ ζητεί με έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας.
Πιο συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Παπαγεωργίου, άσκησε έφεση υπέρ του νόμου, κάτι που σημαίνει ότι η υπόθεση θα επανεξεταστεί από δευτεροβάθμιο δικαστήριο και συγκεκριμένα από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί να επιβληθεί μεγαλύτερη ποινή, θεωρώντας, ότι το πρωτόδικο δικαστήριο έσφαλε τόσο ως προς την αναγνώριση ελαφρυντικού στον γιατρό (αυτό του πρότερου έντιμου βίου) όσο κι ως προς την επιμέτρηση της ποινής.
Τεκμηριώνοντας την παραπάνω θέση, ο εισαγγελέας Εφετών -κατά τις ίδιες πηγές- στέκεται στο διάχυτο αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργήσει ο 51 ετών γιατρός με τη συμπεριφορά του στο νοσοκομείο και επικαλείται επί τούτου την κατάθεση του διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος. Επισημαίνοντας δε τη βαρύτητα της πράξης της δωροληψίας για την οποία ο κατηγορούμενος δικάστηκε, ο εισαγγελέας κρίνει ότι έπρεπε να επιβληθεί ποινή φυλάκισης -τουλάχιστον- τριών ετών.
Υπενθυμίζεται ότι ο οφθαλμίατρος είχε συλληφθεί από τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από καταγγελία ότι αξίωσε «φακελάκι» για να επισπεύσει επέμβαση καταρράκτη σε 66χρονο ασθενή.