«ο σιωπών δοκεί συναινείν», qui tacet consentire videtur (όπoιoς σιωπά φαίνεται ότι συναινεί)

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Ιωάννης ΒΡΥΖΑΣ
δικηγόρος - Δρ Νομικής - ΔΜΣ Ποινικού Δικαίου
Βασ. Ηρακλείου 37-39
τηλ. 2310-238435 κιν. 6977-813733
Ε-mail : vryzas-1@otenet.gr
546 24 Θεσσαλονίκη

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015

Συγλονιστική (ενδο-οικογενειακή !!!) ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ - Άστρος 15.8.2014


Δολοφονία 39χρονου στο Άστρος: «Οι γονείς ζούσαν ένα δράμα. Τους χτυπούσε τα δέκα τελευταία χρόνια»


18:10 | 19 Αυγ. 2014
Τελευταία ανανέωση 18:11 | 19 Αυγ. 2014
Προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη έλαβαν ο πατέρας που δολοφόνησε τον 39χρονο γιο του με συνεργούς και άλλα μέλη της οικογένειας, μεταξύ αυτών και η μητέρα, στο Άστρος Κυνουρίας. Μαζί με τον 15χρονο προθεσμία για να απολογηθεί πήρε και η 67χρονη μητέρα.
Και οι δύο οδηγήθηκαν την Τρίτη στον ανακριτή Ναυπλίου. «Ζούσαν ένα οικογενειακό δράμα. Τους χτυπούσε τα δέκα τελευταία χρόνια, τους απειλούσε και τους ζητούσε χρήματα. Είχε φτάσει, μάλιστα, να απειλεί ότι θα εκτελέσει και τα επτά εγγόνια της οικογένειας, τα παιδιά, δηλαδή, των τριών αδερφών του. Το Πάσχα, είχε φτάσει στο σημείο να τους δέσει, να τους χτυπήσει και να βιντεοσκοπήσει όλα όσα έκανε», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας, σημειώνοντας πως ο 75χρονος πριν από οκτώ χρόνια είχε πάει στην τοπική Εισαγγελία ζητώντας μέτρα προστασίας από τις βιαιοπραγίες του γιου του.Ισόβια στον κατηγορούμενο για το έγκλημα που είχε συγκλονίσει το Άστρος Κυνουρίας


Ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς κανένα ελαφρυντικό, επέβαλε αργά το Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο της Τρίπολης, στον 76χρονο πατέρα, που ανήμερα το Δεκαπενταύγουστο του 2014, πυροβόλησε και σκότωσε τον 39χρονο γιο του στην αυλή του σπιτιού τους, στην Μελιγού Κυνουρίας και στην συνέχεια τον μετέφερε δίπλα στην χωματερή του Άστρους, μέσα στον ξεροπόταμο κι έβαλε φωτιά προσπαθώντας να σβήσει τα ίχνη του.
Το δικαστήριο, έκρινε ενόχους και τους υπόλοιπους τρεις κατηγορούμενους, επίσης χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, που ζήτησαν οι δικηγόροι υπεράσπισης.
Συγκεκριμένα, το Κακουργιοδικείο Τρίπολης, ύστερα από τετράωρη σύσκεψη, έκανε δεκτή την πρόταση της Εισαγγελέως, τόσο ως προς την ενοχή των κατηγορουμένων όσο και ως προς τις ποινές που επεβλήθησαν. Έτσι, στον ηλικιωμένο πατέρα του θύματος, εκτός από τα ισόβια για την δολοφονία του 39χρονου γυμναστή, επεβλήθη και ποινή ενός έτους για οπλοχρησία και δύο έτη για εμπρησμό.
Στην γυναίκα του και μητέρα του θύματος, επεβλήθη ποινή καθείρξεως δέκα ετών, με ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση της έφεσης που θα ασκήσουν οι δικηγόροι υπεράσπισης.
Στον αδελφό του ηλικιωμένου δολοφόνου, το δικαστήριο επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης και δυο χρόνια για τον εμπρησμό, ενώ στην γυναίκα του επεβλήθη ποινή φυλάκισης δύο ετών. Να σημειωθεί ότι οι δύο τελευταίοι κατοικούν στο εξωτερικό.
Η μητέρα του θύματος με την ανακοίνωση της απόφασης ξέσπασε κι άρχισε να φωνάζει πως είναι αθώα. «Είμαι αθώα, είμαι μάνα. Δεν μπορώ να ζήσω στο σπίτι μου, θα πάω φυλακή», φώναζε η ηλικιωμένη, υπογραμμίζοντας ότι δεν ήταν στο σπίτι όταν έγινε το φονικό, ενώ ο 76χρονος παιδοκτόνος άκουσε την απόφαση σιωπηλός.