«ο σιωπών δοκεί συναινείν», qui tacet consentire videtur (όπoιoς σιωπά φαίνεται ότι συναινεί)

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Ιωάννης ΒΡΥΖΑΣ
δικηγόρος - Δρ Νομικής - ΔΜΣ Ποινικού Δικαίου
Βασ. Ηρακλείου 37-39
τηλ. 2310-238435 κιν. 6977-813733
Ε-mail : vryzas-1@otenet.gr
546 24 Θεσσαλονίκη

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2016

Απολύθηκαν υπάλληλοι της Βουλής με πλαστά πτυχία !!

Μάστιγα τα πλαστά πτυχία στη Βουλή: Απολύθηκαν 7 υπάλληλοι
Την πόρτα της εξόδου, με το χαρτί της απόλυσης στο χέρι, πέρασαν 7 ακόμη υπάλληλοι του Κοινοβουλίου, που διαπιστώθηκε ότι είχαν πλαστούς  τίτλους σπουδών.

Πέραν του ότι η πρακτική πλαστογράφησης με στόχο το διορισμό μοιάζει να παίρνει διαστάσεις επιδημίας, οι περιπτώσεις ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Ιωάννης ΒΡΥΖΑΣ
δικηγόρος - Δρ Νομικής - ΔΜΣ Ποινικού Δικαίου
Βασ. Ηρακλείου 37-39
τηλ. 2310-238435 κιν. 6977-813733
Ε-mail : vryzas-1@otenet.gr
546 24 Θεσσαλονίκη
αποδεικνύουν και ιστορίες που αν και απίθανες είναι ολωσδιόλου αληθινές. Σχετικά με τον συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, το ΦΕΚ
της απόφασης που υπογράφει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, αναφέρει ότι σύμφωνα με έγγραφο του ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός στο αρχείο του, αίτησης αναγνώρισης πτυχίου, καθώς και ατομικού φακέλου στο όνομα του εν λόγω υπαλλήλου, και ως εκ τούτου, η πράξη αναγνώρισης του τίτλου της αλλοδαπής, «την οποία προσκόμισε εν γνώσει του και για ίδιον όφελος προκαλώντας δολίως και υποβοηθώντας την παράνομη πρόσληψή του και η οποία πράξη αποτέλεσε απαραίτητο τυπικό προσόν προσλήψεως στην ανωτέρω οργανική θέση», είναι πλαστή. Ο υπάλληλος προσλήφθηκε το 2011.

Οι υπόλοιποι έξι υπάλληλοι προσκόμισαν πλαστό απολυτήριο Λυκείου, το οποίο αποτελούσε τυπικό προσόν για τον διορισμό τους. Η πλαστογράφηση διαπιστώθηκε μετά από διασταύρωση στοιχείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής, όπου υποτίθεται ανήκει το σχολείο απ' όπου αποφοίτησαν.

Η τέως συνεργάτιδα βουλευτή διορίσθηκε το 2001 σε προσωποπαγή θέση στον κλάδο ΔΕ1 Διοικητικό−Λογιστικό της Βουλής, ως δόκιμος υπάλληλος, ενώ το 2003 μετατάχθηκε σε κενή οργανική θέση της (τότε) Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών−Πειραιώς/Νομαρχιακό Διαμέρισμα Πειραιά (νυν Περιφέρεια Αττικής).

Η δακτυλογράφος τοποθετήθηκε στη Βουλή το 1996 σε κενή οργανική θέση μετακλητού υπαλλήλου και το 1999 διορίστηκε σε κενή οργανική θέση στον κλάδο ΔΕ1 Διοικητικό−Λογιστικό. Απολύεται διότι δεν επιβεβαιώθηκε η γνησιότητα του απολυτηρίου Λυκείου, που, αν και έχει εκδοθεί από το σχολείο (13ο ΓΕΛ Αθηνών), δεν ανήκει στην ίδια.

Από τους τέσσερις ειδικούς φρουρούς, οι δύο πλαστογράφησαν απολυτήριο, (καθώς δεν διέθεταν γνήσιο), ενώ οι άλλοι δύο πλαστογράφησαν τον βαθμό του απολυτηρίου.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι υπάλληλοι απολύθηκαν, καθώς είχαν χρησιμοποιήσει τους πλαστούς τίτλους δόλια με σκοπό το ίδιον όφελος που ήταν ο διορισμός.
alfavita 16.1.2016


Την απόλυση υπαλλήλου της Βουλής, ο οποίος διέθετε πλαστό πτυχίο, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, με απόφασή του, η οποία δημοσιεύτηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια.
Ο υπάλληλος, ο οποίος είχε προσληφθεί στον κλάδο των αναλυτών – προγραμματιστών, είχε προσκομίσει πτυχίο από το τμήματα μαθηματικών του ΕΚΠΑ.
Κατόπιν ελέγχου, ο οποίος ξεκίνησε επί προεδρίας του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και ολοκληρώθηκε επί του κ. Βούτση, διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο πτυχίο στερείται γνησιότητας.
Πέραν του συγκεκριμένου υπαλλήλου, με πλαστά πτυχία εντοπίστηκαν ακόμη 15 υπάλληλοι.
 

Πηγή: ΑΜΠΕ 7,12,2015

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ , ΠΛΗΝ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ, ΠΡΑΓΜΑΤΑ ... !!!
ΤΟ ΚΑΙΡΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ 
  ΘΑ ΔΙΩΧΘΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΩΣ ή έχουν παραγραφεί οι πλασοτγραφίες τους? 
και ιδιως ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ αδικαολογήτως ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΝΤΑ ποσά ?
γβρ.