«ο σιωπών δοκεί συναινείν», qui tacet consentire videtur (όπoιoς σιωπά φαίνεται ότι συναινεί)

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Ιωάννης ΒΡΥΖΑΣ
δικηγόρος - Δρ Νομικής - ΔΜΣ Ποινικού Δικαίου
Βασ. Ηρακλείου 37-39
τηλ. 2310-238435 κιν. 6977-813733
Ε-mail : vryzas-1@otenet.gr
546 24 Θεσσαλονίκη

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016

Ξεπουλάνε και το ... νεράκι !!


[ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ άτυπο ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ στη Θεσσαλονίκη
ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΧΕΙΑ ΛΟΓΙΑ ...
.... ΝΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΚΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΑΚΙ ΟΙ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ....
ή
αλλιώς

Δουλειές για ... πρίγκηπες ! ... !! ]

 


Οι 19 αποκρατικοποιήσεις στο ΦΕΚ

Δεκαννέα περιουσιακά στοιχεία περιλαμβάνει το στρατηγικό σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ (Asset Development Plan) που εγκρίθηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) και δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Συγκεκριμένα πρόκειται για: 1) Δεκατέσσερα (14) Περιφερειακά Αεροδρόμια 2) Ελληνικό 3) Αστέρας Βουλιαγμένης 4) Αφάντου Ρόδος 5) ΔΕΣΦΑ 6) ΟΛΠ 7) ΟΛΘ 8) ΤΡΑΙ- ΝΟΣΕ και ΕΕΣΤΥ 9) ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ 10) Ηλεκτρονική Δημοπρασία III, IV, V, VI και άλλα μικρά ακίνητα 11) Μαρίνες 12) ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ 13) ΕΛΠΕ 14) ΟΤΕ 15) ΔΕΗ 16) ΕΥΑΘ 17) ΕΥΔΑΠ
18) ΔΕΠΑ 19) ΕΛΤΑ
http://www.avgi.gr/article/6558093/oi-19-apokratikopoiiseis-sto-fek ]

 

H «βοήθεια» του πρίγκιπα Ανδρέα στην ΕΥΔΑΠ και οι επαφές στο Καζαχστάν

Τη διαμεσολάβηση του πρίγκιπα Ανδρέα της Μεγάλης Βρετανίας (αδελφού του Καρόλου) είχε εξασφαλίσει η ΕΥΔΑΠ, προκειμένου να βοηθήσει στην υπογραφή συμφωνίας 1,1 δισ. ευρώ για την ύδρευση και την αποχέτευση των δύο μεγαλύτερων πόλεων του Καζαχστάν. Αυτό υποστηρίζει ρεπορτάζ της Telegraph, σύμφωνα με το οποίο η υπόθεση δεν προχώρησε, λόγω της ρευστής πολιτικής κατάστασης στην ασιατική χώρα. Ο τότε διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, πάντως, διαψεύδει το δημοσίευμα, υποστηρίζοντας ότι υπήρχε μεν ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο έργο, αλλά χωρίς τη διαμεσολάβηση του πρίγκιπα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Telegraph, ο Βρετανός πρίγκιπας φέρεται να χρησιμοποίησε τον Απρίλιο του 2011 τη σχέση του με τους Καζάκους ολιγάρχες, για να βοηθήσει την ΕΥΔΑΠ και μία ελβετική εταιρεία να διεκδικήσουν τη δημιουργία και συντήρηση υποδομών στην πρωτεύουσα Αστάνα και σε μία ακόμα πόλη. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με το (επικριτικό για τον υποτιθέμενο ρόλο του πρίγκηπα) δημοσίευμα, στα τέλη του 2011 η έκρυθμη κατάσταση στo Καζαχστάν οδήγησε την ΕΥΔΑΠ στην απόφαση να αποσύρει το ενδιαφέρον της και έτσι η υπόθεση δεν προχώρησε. «Ο πρίγκιπας μας έφερε σε επαφή με σημαντικούς ανθρώπους στο Καζαχστάν, κάτι πραγματικά ανεκτίμητο», φέρεται να δηλώνει στο ρεπορτάζ στέλεχος της ΕΥΔΑΠ.

Η «Κ» απευθύνθηκε στον τότε διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ, Νίκο Μπάρδη. «Είναι αλήθεια ότι ενδιαφερόμασταν για το συγκεκριμένο έργο. Μάλιστα είχα ταξιδέψει στο Καζαχστάν για τον λόγο αυτό και είχα σειρά επαφών. Ωστόσο διαψεύδω το ρεπορτάζ σε δύο σημεία: ότι είχαμε συμφωνήσει με μια ελβετική εταιρεία και διεκδικούσαμε το έργο από κοινού, καθώς αυτό θα προϋπέθετε απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ. Και ότι ζητήσαμε τη διαμεσολάβηση του πρίγκιπα Ανδρέα, προσφέροντάς του αμοιβή».
[πηγή ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΛΙΟΣ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ]