«ο σιωπών δοκεί συναινείν», qui tacet consentire videtur (όπoιoς σιωπά φαίνεται ότι συναινεί)

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Ιωάννης ΒΡΥΖΑΣ
δικηγόρος - Δρ Νομικής - ΔΜΣ Ποινικού Δικαίου
Βασ. Ηρακλείου 37-39
τηλ. 2310-238435 κιν. 6977-813733
Ε-mail : vryzas-1@otenet.gr
546 24 Θεσσαλονίκη

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016

Ερευνα κατά Κουτζαμάνη και άλλων εισαγγελέων από ΠαρασκευόπουλοΠειθαρχική έρευνα έχει διατάξει προ ημερών ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος προκειμένου να ερευνηθούν όσα περιγράφονται σε αναφορά που έχει καταθέσει ο εισαγγελέας εφετών Γιάννης Αγγελής σχετικά με χειρισμούς αρμοδίων δικαστικών παραγόντων στην υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου μεταξύ των οποίων και για την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης μετά την υποβολή αναφοράς από τον εισαγγελέα Γιάννη Αγγελή που είχε στο παρελθόν χειριστεί θέματα δικαστικών συνδρομών ως ο αρμόδιος εισαγγελέας στο Τμήμα Εκδόσεων της Εισαγγελίας Εφετών, για την υπόθεση Βγενόπουλου, κίνησε την κατά το νόμο προβλεπόμενη διαδικασία ελέγχου των όσων ο κ. Αγγελής κατήγγειλε.
Την έρευνα ανέθεσε σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός στα αρμόδια όργανα επιθεώρησης
των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.
Κατά την αναφορά  του εισαγγελέα Γιάννη Αγγελή επιρρίπτονται ευθύνες για τους χειρισμούς στην υπόθεση Βγενόπουλου τόσο στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου όσο και στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο αλλά και για άλλους εισαγγελικούς λειτουργούς, όπως Γεωργία Τσατάνη, Νικο Ορνεράκη και λοιπούς.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης επί του θέματος αυτού σε ανακοίνωση του απαντώντας σε δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου αν έχει προχωρήσει σε πειθαρχική έρευνα τονίζει μεταξύ άλλων ότι "Η πειθαρχική διαδικασία κατά δικαστικών λειτουργών είναι κατά τον Κώδικα Οργανισμού των Δικαστηρίων μυστική".
Παράλληλα η ίδια η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου από καιρό, από 25 Φεβρουαρίου έχει διατάξει έρευνα -ποινική προκαταρκτική- προκειμένου να ερευνηθούν τα καταγγελλόμενα από τον εισαγγελέα Γιάννη Αγγελή, ότι προσπάθησαν να τον εμποδίσουν και να μην εκτελούνται τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής προς την Κύπρο για την υπόθεση Βγενόπουλου.
Την έρευνα έχει αναλάβει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Μανώλης Ρασιδάκης και ως σήμερα δεν έχει καταθέσει ο  εισαγγελέας Γιάννης Αγγελής, αν και έχει ήδη κληθεί.
Επίσης ακόμη δεν έχει διερευνηθεί η καταγγελία του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου κατά της Προέδρου του Αρείου Πάγου για παράβαση καθήκοντος και απόπειρα δωροληψίας, καταγγελία την οποία έχει αρνηθεί η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου χαρακτηρίζοντας τα λεχθέντα υπό του επιχειρηματία «συκοφαντικά και αθλιότητες».
 ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ http://www.kathimerini.gr/860552/article/epikairothta/ellada/ereyna-kata-koytzamanh-kai-allwn-eisaggelewn-apo-paraskeyopoylo