«ο σιωπών δοκεί συναινείν», qui tacet consentire videtur (όπoιoς σιωπά φαίνεται ότι συναινεί)

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Ιωάννης ΒΡΥΖΑΣ
δικηγόρος - Δρ Νομικής - ΔΜΣ Ποινικού Δικαίου
Βασ. Ηρακλείου 37-39
τηλ. 2310-238435 κιν. 6977-813733
Ε-mail : vryzas-1@otenet.gr
546 24 Θεσσαλονίκη

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

Έγκλημα και (μαφιόζικο-κρατική!!) ..."τιμωρία"-βασανιστήρια [Μαλανδρίνο-Νιγρίτα 2014] !!!

Φυλακές Νιγρίτας: Σε δίκη 13 σωφρονιστικοί και ο πρώην διευθυντής για το θάνατο του Καρέλι
Στο προσκήνιο έρχεται ξανά η υπόθεση του θανάτου του βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι καθώς παραπέμπονται σε δίκη ο πρώην διευθυντής των φυλακών Νιγρίτας Σερρών και 13 σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Σερρών με το υπ' αριθμόν 189/2014 βούλευμα που δημοσίευσε, παραπέμπει τους συγκεκριμένους δεσμοφύλακες να δικαστούν για την πράξη της διακεκριμένης περίπτωσης βασανιστηρίων από τα οποία επήλθε ο θάνατος ατόμου κατά συναυτουργία.
Στο εδώλιο Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα καθίσει, σύμφωνα με το βούλευμα, κι ο πρώην διευθυντής των φυλακών Νιγρίτας που αντιμετωπίζει το πλημμέλημα της υπόθαλψης εγκληματία κατά συρροή.
Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο απαλλάσσει από κάθε πράξη δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους που κατηγορήθηκαν για την υπόθεση, καθώς, σύμφωνα με το βούλευμα «δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ενοχής σε βάρος τους».
Εξάλλου, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Σερρών απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης των έξι σωφρονιστικών υπαλλήλων που είχαν προφυλακιστεί για τον θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη. «Με βάση τα συγκεκριμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης, κρίνεται αιτιολογούμενο ότι εάν αφεθούν ελεύθεροι είναι πολύ πιθανό να διαπράξουν και άλλα εγκλήματα» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο βούλευμα.
Σύμφωνα με το βούλευμα «ο Αλβανός κρατούμενος Ιλία Καρέλι, ο οποίος, στις 25 Μαρτίου 2014, τραυμάτισε θανάσιμα τον σωφρονιστικό υπάλληλο των φυλακών Μαλανδρίνου Γιώργο Τσιρώνη, μετήχθη στις 27 Μαρτίου 2014 από το Γενικό Κατάστημα Κράτησης Μαλανδρίνου στο Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας. Κατά την άφιξή του στις φυλακές Νιγρίτας και κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο χώρο αναμονής από τις 15.55 μέχρι και τις 18:32, οπότε οδηγήθηκε στο χώρο κράτησης του, σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Νιγρίτας υπέβαλλαν τον κρατούμενο συστηματικά και αδιαλείπτως σε βασανιστήρια, προκείμενου να τον τιμωρήσουν για τον θάνατο του συναδέλφου τους. Αποτέλεσμα των πράξεων τους ήταν να προκληθούν στον Αλβανό κρατούμενο θλαστικές εκχυμώσεις καθώς και κάταγμα του σώματος του στέρνου. Το συγκεκριμένο κάταγμα και οι πράξεις βασανισμού στις οποίες συστηματικά τον υπέβαλλαν, ήταν ικανό να επιφέρει, τελικά, λίγες ώρες αργότερα, τον αρρυθμιογόνο θάνατο του Ιλία Καρέλι».

.... ΤΙ ΘΑ
ΚΑΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΔΙΚΑIΟΣΥΝΗ ????

Λεπτομέρειες που σοκάρουν

«Βασάνιζαν τον Καρέλι πάνω από δύο ώρες»- Βαρύ το κατηγορητήριο για τους φύλακες

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ 7.4.2014
"Καταπέλτης" είναι το
κατηγορητήριο που συνέταξε η ανακρίτρια Σερρών Γεωργία Τουτουντζή σε βάρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων της Νιγρίτας Σερρών, που φέρονται ότι "πρωταγωνίστησαν" στα βασανιστήρια, κατά του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλί Καρέλι, από τα οποία επήλθε τελικά ο θάνατός του.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι -15 τον αριθμό- που αναφέρονται ονομαστικά ένας προς έναν- υπέβαλαν για πάνω από δύο ώρες τον 42χρονο κρατούμενο «συστηματικά και αδιαλείπτως σε βασανιστήρια», προκειμένου να τον τιμωρήσουν για τη δολοφονία του συναδέλφου τους, Γιώργο Τσιρώνη, στις φυλακές Μαλανδρίνου. Οι υπόλογοι υπάλληλοι -12 φύλακες, ένας αρχιφύλακας, ένας υπαρχιφύλακας κι ένας υπάλληλος εξωτερικής φρουράς-, όπως αναφέρεται, έριχναν ακόμη και νερό στον αλλοδαπό κρατούμενο για να είναι πιο επώδυνα τα χτυπήματά τους.
«Ενεργώντας όλοι από κοινού χτυπούσατε τον Ιλί Καρέλι με γροθιές, λακτίσματα και με τη χρήση τμήματος κλινοσκεπάσματος, διαμορφωμένου σε αυτοσχέδιο κοχλιότυπο βούρδουλα, μήκους περίπου 50 εκατοστών, σε διάφορα σημεία του σώματός του, στην πλάτη, στα πόδια, κυρίως στα πέλματα των ποδιών (φάλαγγα) και τις γαστροκνημίες (γάμπες), στους γλουτούς, το στήθος, την κοιλιακή χώρα και το κεφάλι, ρίχνοντάς του ταυτόχρονα νερό, ώστε τα χτυπήματα να καθίστανται πιο επώδυνα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κατηγορητήριο.
Οι δε περιγραφόμενες πράξεις βασανισμού τελέστηκαν, από τις 3.57 μ.μ. μέχρι τις 6.38 μ.μ., στον χώρο αναμονής των φυλακών Νιγρίτας -γνωστός στη γλώσσα των σωφρονιστικών υπαλλήλων ως "ψυγείο"- όπου οδηγήθηκε αρχικά ο Αλβανός βαρυποινίτης, μετά την άφιξή του στο κατάστημα κράτησης, μέχρι να ολοκληρωθούν κάποιες τεχνικές εργασίες στο κελί όπου επρόκειτο να κρατηθεί.
Αποτελέσματα των πράξεων αυτών, κατά το κατηγορητήριο, ήταν να προκληθούν στον παθόντα εκτεταμένες θλαστικές εκχυμωτικές κακώσεις, ορισμένες εκ των οποίων ήταν δηλωτικές του θλόντος-μέσου οργάνου, το οποίο αφήνει σπειροειδή ευρήματα επί των μαλακών μορίων του σώματος, καθώς και κάταγμα του σώματος του στέρνου με την πέριξ αυτού αιμορραγική διήθηση των μαλακών μορίων, το οποίο πιέζει την καρδιά κατά τις αναπνευστικές κινήσεις ή τις κινήσεις του σώματος.
Στη συνέχεια, οι φερόμενοι ως δράστες, περί τις 6.38 μ.μ. οδήγησαν τον Ιλί Καρέλι, υποβασταζόμενο στο διαμορφωμένο κελί -όπου παρέμεινε μόνος του- βρεγμένο και εμφανέστατο ταλαιπωρημένο, χωρίς να μεριμνήσουν να εξετασθεί από γιατρό. Κατά το κατηγορητήριο, το κάταγμα του στέρνου, σε συνδυασμό με τις πράξεις βασανισμού, «ήταν ικανό να επιφέρει, και τελικά επέφερε, τον αρρυθμιογόνο θάνατο του Ιλί Καρέλι λίγες ώρες αργότερα, ήτοι μεταξύ του χρονικού διαστήματος από 6.38 μ.μ. μέχρι τις 11.15 οπότε και διαπιστώθηκε ότι αυτός δεν ανέπνεε και ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ που τον μετέφερε στο νοσοκομείο Σερρών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του».
Ήδη για την υπόθεση κλήθηκαν σε απολογία οκτώ σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι ζήτησαν και πήραν προθεσμία προκειμένου να λογοδοτήσουν την ερχόμενη Τρίτη στην ανακρίτρια Σερρών. Οι υπόλοιποι επτά, από τους 15 που αναφέρονται στο κατηγορητήριο, αναμένεται, σύμφωνα με πηγές της εισαγγελίας Σερρών, να λάβουν τα επόμενα 24ωρα κλήσεις προκειμένου κι αυτοί με τη σειρά τους να απολογηθούν στην ίδια ανακρίτρια

09/04/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ
ΕΛΛΑΔΑ

Ντοκουμέντο-φρίκη για τον βασανισμό Καρέλι

Συγκλονιστικό ντοκουμέντο φρίκης έφερε στο φως το ιστολόγιο tovima.gr αργά το απόγευμα της Τετάρτης με 7 φωτογραφίες του κρατούμενου θύματος των σωφρονιστικών υπαλλήλων της Νιγρίτας, Ιλί Καρέλι.
      

kareli2

kareli3


kareli4

kareli5

kareli6

kareli8

Έξω από τα όρια της ανθρώπινης υπόστασης οι δημόσιοι αυτοί υπάλληλοι του ελληνικού κράτους βυσσοδόμησαν μέχρι θανάτου πάνω στο θύμα τους ενώ αμέσως μετά γύρισαν στις οικογένειές τους έτοιμοι να χαϊδέψουν ίσως τα παιδιά τους.
Ένα απάνθρωπο και θανατηφόρο λιντσάρισμα από εκείνους που έχουν χρεωθεί την αποστολή να κρατούν ασφαλείς μέσα στις φυλακές τους καταδικασμένους κρατούμενους γέμισε ντροπή και αποστροφή κάθε νοήμονα που ζει σε αυτή τη χώρα.
Μια ντροπή που βαραίνει ολόκληρο το ποινικό σύστημα και που μόνο η αμείλικτη δικαιοσύνη μπορεί και οφείλει να ξεπλύνει αποδίδοντας δίκαιο.
Οι φυλακές της Νιγρίτας θα σηματοδοτούν από δω και μπρος (κι άλλη) μια μαύρη ολόμαυρη σελίδα στην ιστορία της Ελλάδας δίπλα σε εκείνη της ΕΣΑ, της Μπουμπουλίνας και κάθε άλλης πιο πρόσφατης και σύγχρονης υπάνθρωπης συμπεριφοράς κάποιων οργάνων της τάξης και της ασφάλειας!
Α.Ψ.
efsyn.gr

 

Προφυλακιστέοι έξι σωφρονιστικοί

Στη φυλακή θα οδηγηθούν οι έξι από τους οκτώ σωφρονιστικούς υπαλλήλους που απολογήθηκαν για τα βασανιστήρια στον βαρυποινίτη Ιλί Καρέλι που είχαν αποτέλεσμα το θάνατό του.
     
Το δρόμο για τις φυλακές θα πάρουν οι έξι από τους οκτώ πρώτους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που απολογήθηκαν στην ανακρίτρια Σερρών για τις συνθήκες θανάτου του βαρυποινίτη Ιλί Καρέλι.
Η ανακρίτρια Σερρών Γεωργία Τουτουντζή μετά τις απολογίες τους, την Τρίτη εξέδωσε εντάλματα προσωρινής κράτησης, ωστόσο το κατάστημα κράτησης που θα μεταφερθούν θα αποφασιστεί από τον εισαγγελέα.

efsyn.gr

Καταπέλτης το κατηγορητήριο για τους βασανιστές της Νιγρίτας

MAKEDONIA : 07/04/2014
Σελίδα εκτύπωσης
Κόλαφος για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους της Νιγρίτας που φέρονται ότι «πρωταγωνίστησαν» στα βασανιστήρια κατά του αλβανού βαρυποινίτη Ιλίε Καρέλι, από τα οποία επήλθε τελικά ο θάνατός του είναι το κατηγορητήριο που συνέταξε η ανακρίτρια Σερρών Γεωργία Τουτουντζή.
Σύμφωνα με το αυτό, 15 σωφρονιστικοί υπάλληλοι υπέβαλαν για πάνω από δύο ώρες τον 42χρονο κρατούμενο «συστηματικά και αδιαλείπτως σε βασανιστήρια» προκειμένου να τον τιμωρήσουν για τη δολοφονία του συναδέλφου τους Γιώργου Τσιρώνη στις φυλακές Μαλανδρίνου. Οι συγκεκριμένοι που κατονομάζονται ένας προς έναν όπως αναφέρεται, έριχναν ακόμη και νερό στον αλλοδαπό κρατούμενο, για να είναι πιο επώδυνα τα χτυπήματά τους.
«Ενεργώντας όλοι από κοινού, χτυπούσατε τον Ιλίε Καρέλι με γροθιές, λακτίσματα και με τη χρήση τμήματος κλινοσκεπάσματος, διαμορφωμένου σε αυτοσχέδιο κοχλιότυπο βούρδουλα, μήκους περίπου 50 εκατοστών, σε διάφορα σημεία του σώματός του, στην πλάτη, στα πόδια, κυρίως στα πέλματα των ποδιών (φάλαγγα) και τις γαστροκνημίες (γάμπες), στους γλουτούς, το στήθος, την κοιλιακή χώρα και το κεφάλι, ρίχνοντάς του ταυτόχρονα νερό, ώστε τα χτυπήματα να καθίστανται πιο επώδυνα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κατηγορητήριο.
Εν τω μεταξύ, οι πρώτοι οκτώ από τους 15 που πέρασαν το πρωί του Σαββάτου την πόρτα της ανακρίτριας κ. Τουτουντζή προκειμένου να απολογηθούν για την κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης βασανιστηρίων κατά συναυτουργία, τα οποία επέφεραν τον θάνατο κρατουμένου, ζήτησαν και έλαβαν προσθεσμία να απολογηθούν αύριο, ενώ οι υπόλοιποι επτά πιθανότητα θα κλητευτούν σήμερα και θα απολογηθούν την Τετάρτη. Σύμφωνα με τον εκ των συνηγόρων υπεράσπισης Κωνσταντίνο Παρήγορη, «οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι έχουν πλήρη συναίσθηση και συνείδηση του κατηγορητηρίου που τους απευθύνθηκε και θα έρθουν να απολογηθούν, έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στην ανακρίτρια και τον εισαγγελέα Σερρών».

ΔΕΣΜΟΦΥΛΑΚΕΣ Στον σκοτεινό κόσμο των βασανιστηρίων

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : 06/04/2014
Σελίδα εκτύπωσης
“Οι δεσμοφύλακες είναι εκδικητικοί, έχουν όλη την εξουσία μέσα σε έναν κόσμο όπου γίνονται παράνομες συναλλαγές, όπου υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν ξεφύγει από τα όριά τους.
Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Αυτός είναι ο κόσμος πίσω από τα κάγκελα”. Πρώην κρατούμενος με “θητεία” σε πολλά σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας θεωρεί ότι ο βασανισμός μέχρι θανάτου του 42χρονου βαρυποινίτη Ιλίε Καρέλι ήταν μία πράξη… αναμενόμενη. Η υπόθεση της Νιγρίτας ανέδειξε για ακόμη μία φορά το πρόβλημα που υπάρχει έντονα μέσα στις φυλακές, όμως κάθε φορά η πολιτεία το “κρύβει κάτω από το χαλί”.
Ναρκωτικά και όπλα στις φυλακές, ξυλοδαρμοί στα πειθαρχεία, ιδιαίτερη μεταχείριση σε κάποιους κρατούμενους, πωλήσεις κινητών περισσότερες κι από τον… Γερμανό είναι ζητήματα τα οποία όλοι γνωρίζουν, όλοι δείχνουν ότι θέλουν ν’ αντιμετωπίσουν, χωρίς όμως ποτέ να εκλείπουν. “Αν θέλουν οι φύλακες, στα κελιά μπορεί να μην μπαίνει ούτε κουνούπι, είναι στο χέρι τους, το θέλουν όμως;” διερωτάται ο πρώην κρατούμενος.
Η υπόθεση της Νιγρίτας αποκάλυψε με τον χειρότερο τρόπο πώς αντιλαμβάνεται μεγάλο μέρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων την έννοια της… αλληλεγγύης. Ο βασανισμός μέχρι θανάτου του κρατούμενου που είχε σκοτώσει τρεις ημέρες νωρίτερα τον υπαρχιφύλακα των φυλακών Μαλανδρίνου ήταν μία πράξη αντεκδίκησης απ’ αυτές που συνηθίζονται σε φυλακές του Μεξικού και της Κολομβίας, όπου οι κατ’ ευφημισμόν χαρακτηριζόμενοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ουκ ολίγες φορές βασανίζουν και ουσιαστικά εκτελούν, δρώντας ως άλλη μία μαφιόζικη οργάνωση.
Είναι γεγονός πάντως ότι η εξέλιξη της μεταχείρισης του κρατούμενου τόσο στο Μαλανδρίνο, όπου σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα επίσης βασανίστηκε, όσο και στη Νιγρίτα και ενδεχομένως στην αστυνομία της Ιτέας, προκάλεσε έντονους κραδασμούς στο υπουργείο Δικαιοσύνης, τα στελέχη του οποίου βλέπουν διαρκώς τα προβλήματα στις φυλακές να διογκώνονται και τελικά να τους καταπλακώνουν. Ήταν χαρακτηριστική η δήλωση του γενικού γραμματέα αντεγκληματικής πολιτικής του υπουργείου Μαρίνου Σκανδάμη ότι “τέτοιες συμπεριφορές είναι βγαλμένες από τα σκοτεινά χρόνια της Ιστορίας”. Ο κ. Σκανδάμης γνωρίζει καλά το νοσηρό σωφρονιστικό σύστημα καθώς επί χρόνια διετέλεσε ειδικός γραμματέας σωφρονιστικής πολιτικής. “Η ανάδειξη της υπόθεσης και η πλήρης διαλεύκανσή της μέσα από την ανακριτική διαδικασία θεωρώ βέβαιο ότι θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για τον οποιονδήποτε υπονοήσει ότι θα μπορούσε να κακομεταχειριστεί κρατούμενο”, δήλωσε στη “ΜτΚ”, στέλνοντας μήνυμα σε κρατικούς λειτουργούς πως τέτοια φαινόμενα δεν μπορεί να τα ανεχτεί κανένα κράτος δικαίου.
Ήδη πληροφορίες αναφέρουν ότι υπογράφηκε η αντικατάσταση του διευθυντή των φυλακών Νιγρίτας από τον διευθυντή των αγροτικών φυλακών Κασσάνδρας, ενώ διαδικασίες θα ακολουθήσουν για τους εμπλεκόμενους σωφρονιστικούς υπαλλήλους ανάλογα με την εξέλιξη της ανακριτικής διαδικασίας. Ωστόσο, η υπόθεση του θανάτου του 42χρονου Καρέλι δεν περιορίστηκε στα ελληνικά σύνορα, ούτε ασφαλώς στον σκληρό κόσμο των φυλακών. Τα ξεπέρασε μετά το διάβημα του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών, που αντέδρασε στον φρικτό θάνατο του αλλοδαπού, γι’ αυτό από το υπουργείο Δικαιοσύνης τονίζουν σε όλους τους τόνους ότι η άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης είναι επιπλέον σημαντική.

Ήταν έκπληξη;
Πάντως, μέσα από τα κάγκελα των σωφρονιστικών καταστημάτων της Ελλάδας, όπου οι κρατούμενοι στοιβάζονται ξεπερνώντας τους 12.700, όταν η χωρητικότητα στις φυλακές φτάνει μόλις τους 9.300, θεωρείται γνωστό πως “οι φύλακες εκδικούνται”, όπως ακριβώς τονίζουν νυν και πρώην κρατούμενοι. “Φαινόμενα ξυλοδαρμών υπάρχουν διαρκώς. Αν κάποιος ξεφύγει, τότε δεν θα έχει καλή κατάληξη. Το πειθαρχείο στο οποίο οδηγείται μετατρέπεται σε ρινγκ, με τον ίδιο να γίνεται σάκος του μποξ”, παρατηρεί πρώην κρατούμενος στη “ΜτΚ”.
Η κατάσταση αυτή με τους “εξουσιαστές σωφρονιστικούς” επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο καθώς ο υπερπληθυσμός στις φυλακές δεν αντιμετωπίζεται. Οι διάφορες ηγεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης επιχείρησαν αποσπασματικά μέτρα, όμως κανένα δεν αποδείχτηκε αποτελεσματικό. Ειδικά τώρα η κατάσταση στις φυλακές είναι κρίσιμη. Τον θάνατο από βασανισμό του 42χρονου είχε προηγηθεί η ανακοίνωση μετατροπής των φυλακών Δομοκού σε υπερυψίστης ασφαλείας, προκαλώντας αντιδράσεις. Και πλέον στους αντιδρώντες έχουν προστεθεί ειδικά οι αλβανικές πτέρυγες σχεδόν σε όλες τις φυλακές. “Υπάρχουν φόβοι βεντέτας”, είπε χαρακτηριστικά στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο κ. Σκανδάμης.
Και πάλι σχεδιάζονται μέτρα που δεν κοστίζουν, όπως η μετακίνηση των 650 δημοτικών αστυνομικών στις φυλακές, η οποία έχει αποφασιστεί, όμως αργεί και η λειτουργία των κενών πτερύγων σε Νιγρίτα και Χανιά, που είναι καινούργιες φυλακές, όμως δεν έχουν προσωπικό.

Τα μπαλάκια με την πρέζα και οι “φουσκωτοί” του δεσμοφύλακα
Το πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών, όπλων και κινητών μέσα στις φυλακές αποτελεί μία από τις “γάγγραινες” του λεγόμενου σωφρονιστικού συστήματος. Ο θόρυβος ξέσπασε έντονα μετά τις θεαματικές αποδράσεις του Βασίλη Παλαιοκώστα με ελικόπτερο (δις) από τον Κορυδαλλό, αλλά ειδικά μετά την κινηματογραφική απόδραση των έντεκα από τις φυλακές Τρικάλων. Ακολούθησαν πάλι σπασμωδικά μέτρα με εφόδους αστυνομικών στα κελιά των κρατουμένων. Πάντα υπήρχαν ευρήματα, τόσο ναρκωτικά όσο όπλα (κυρίως αυτοσχέδια) αλλά ειδικά κινητά τηλέφωνα.
“Πρόκειται για μία κοινωνία που λειτουργεί και αυτή με όρους παράνομης αγοράς”, λένε κρατούμενοι. Ωστόσο επισημαίνουν πως χωρίς τη συμβολή σωφρονιστικών υπαλλήλων δεν περνάει τίποτε παράνομο στα κελιά των κρατουμένων. “Άντε ένας κρατούμενος να καταφέρει μία φορά να περάσει πρέζα, δεύτερη δεν μπορεί. Ειδικά κανείς δεν μπορεί να βάλει κινητό αν δεν βοηθήσει είτε εσωτερικός είτε εξωτερικός φύλακας”, σημειώνει κρατούμενος φυλακών της Κεντρικής Ελλάδας. “Σε κάποια στιγμή κατάλαβα ότι μέσα στη φυλακή κυκλοφορεί περισσότερη πρέζα απ’ ό,τι στην Ομόνοια”.
Αρκετές φορές έχουν συλληφθεί επίορκοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και ορισμένες εξωτερικοί φρουροί, όμως το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο, όπως τουλάχιστον το περιγράφουν οι “εντός” των καγκελόφραχτων θυρών. “Οι κάστες των σωφρονιστικών είναι δύο: Αυτοί που όντως κάνουν τη δουλειά τους και ασχολούνται όπως πρέπει με τον κρατούμενο και η κάστα που θέλει να εξουσιάζει τη φυλακή. Δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχουν ομάδες και κλίκες σωφρονιστικών σε κάθε κατάστημα”, συμπληρώνει.
Περιγράφοντας τον κόσμο των φυλακών νυν και πρώην κρατούμενοι αναφέρουν πως πολλοί σωφρονιστικοί είναι διεφθαρμένοι. Και οι υπόλοιποι αναγκάζονται να κάνουν τα στραβά μάτια. “Ρίξτε μια ματιά στους χώρους στάθμευσης των φυλακών, εκεί που αφήνουν τα αυτοκίνητά τους οι υπάλληλοι. Ο φτωχότερος έχει… Μερσεντές. Πώς την πήρε, με 1.000 ευρώ το μήνα;”, διερωτώνται.
Υπογραμμίζουν ακόμη τον ρόλο που έχουν σε σχέση με τις άλλες ομάδες, αυτές των κρατουμένων. “Υπάρχουν κρατούμενοι για τους οποίους γνωρίζουν τις επαφές που έχουν στον έξω κόσμο και γι’ αυτούς δεν θα τους έπαιρνε να κάνουν βήμα. Έτσι, τους μεταχειρίζονται αλλιώς. Το ουίσκι τους, τις ανέσεις τους. Επίσης, πλησιάζουν άμεσα τους φουσκωτούς που είναι φυλακισμένοι. Τους χρειάζονται για να διασφαλίσουν ότι ‘ζωηροί’ κρατούμενοι δεν θα βγάλουν γλώσσα”, περιγράφουν.

Η “υποδοχή” της Νιγρίτας
Ο βασανιστικός θάνατος του 42χρονου βαρυποινίτη στις φυλακές της Νιγρίτας αποκάλυψε τη δράση των σωφρονιστικών υπαλλήλων. “Όλοι περίμεναν ότι θα τον περιποιηθούν, αλλά κανείς ότι θα τον σκοτώσουν”, είπε χαρακτηριστικά υπάλληλος από άλλη φυλακή της χώρας.
Αυτό που παρατηρείται από την εξέταση της δικογραφίας για το πρωτοφανές περιστατικό βασανισμού είναι ότι οι δεσμοφύλακες του καταστήματος των Σερρών ήταν έτοιμοι για μάχη εναντίον… ενός. Δεν είναι τυχαίο πως στην είσοδο των φυλακών Νιγρίτας, όταν έφτασε ο βαρυποινίτης μετά τη δολοφονία του άτυχου συναδέλφου τους, συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 15, όταν στη βάρδια εκείνης της ώρας ήταν μόνο… πέντε. Οι δικαιολογίες που ακούστηκαν ήταν πολλές. Από τη μία ειπώθηκε ότι υπήρχε γενική επιφυλακή λόγω της απόφασης του υπουργείου να μετατρέψει το κατάστημα Δομοκού σε υπερυψίστης ασφαλείας. Από την άλλη ακούστηκε ότι ο διευθυντής ήταν αυτός που τους κάλεσε εκτάκτως για να… μη γίνει τίποτε. Οι αστυνομικοί όμως παρατήρησαν πως οι περισσότεροι από τους σωφρονιστικούς ήταν εκεί με πολιτική περιβολή και δεν είχαν αναλάβει υπηρεσία, ωστόσο όμως πολλοί υπάλληλοι δεν φορούν στολή.
Πλέον, μία ομάδα οκτώ υπαλλήλων είναι αντιμέτωπη με τη βαριά κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης βασανισμού, που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο. Το άρθρο 137 Β του ποινικού κώδικα αναφέρει σαφώς ότι το συγκεκριμένο αδίκημα τιμωρείται όπως ακριβώς η ανθρωποκτονία, με ισόβια κάθειρξη, για τον λόγο ότι τελείται από υπαλλήλους στην εξουσία του οποίου βρίσκονται τα θύματα. Χθες πέρασαν από το γραφείο της ανακρίτριας Σερρών παίρνοντας προθεσμία για ν’ απολογηθούν. 

Τραγωδία στο Μαλανδρίνο - Αλβανός κακοποιός σκότωσε 46χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο

Τραγωδία στο Μαλανδρίνο - Αλβανός κακοποιός σκότωσε 46χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο
 
Θρήνος επικρατεί στις φυλακές του Μαλανδρίνου μετά την τραγωδία με τον 46χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο χειρουργείο.

Σε κατάσταση αμόκ ο αλβανός βαρυποινίτης επιτέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης εναντίον του άτυχου υπαρχιφύλακα και πατέρα δυο παιδιών και τον μαχαίρωσε. Ο κακοποιός την ώρα που  οι κρατούμενοι έμπαιναν στα κελιά τους τον μαχαίρωσε  και φώναζε: «Αφού δεν με αφήνετε να δω τη μάνα μου θα πάρω τη ζωή ενός από εσάς».

Όπως έγινε γνωστό ο ισοβίτης λέγεται Ιλία Καρέλι, ενώ ο άτυχος σωφρονιστικός υπάλληλος λεγόταν Γιώργος Τσιρώνης.

Δυστυχώς κανένας δεν μπόρεσε να αντιδράσει και έτσι επέφερε μοιραίο χτύπημα στον άτυχο 46χρονο, ο οποίος  ξεψύχησε στο χειρουργείο διότι το χτύπημα ήταν σε δύσκολο σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αλβανός ζητούσε να πάρει άδεια  για να επισκεφτεί τη μητέρα του, που πέθαινε  στην Ιταλία, κάτι που δεν μπορούσε να γίνει.

Ο κακοποιός εκτίει ποινές για απόπειρα ανθρωποκτονίας και συμμετοχή σε ληστεία και εμπόριο ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν μαχαιρώσει τον 46χρονο του είχε παραδώσει σημείωμα, όπου ανέφερε ότι είναι στις φυλακές από το 1997 και θέλει να βγει.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές εδώ και μια εβδομάδα υπήρχαν πληροφορίες για επεισόδια στο Μαλανδρίνο και γι αυτό φυλάσσονταν από δυνάμεις των ΜΑΤ.

Πρωτοφανής αγριότητα

Όλοι πάντως έχουν εκπλαγεί με την αγριότητα του  περιστατικού και ιδιαίτερα με την ψυχραιμία που ο κρατούμενος κάρφωσε το αυτοσχέδιο μαχαίρι στο λαιμό του άτυχου υπαρχιφύλακα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Μαλανδρίνου έχουν σπεύσει δυνάμεις των ΕΚΑΜ, ενώ υπάρχει μεγάλη αναταραχή.


Θρήνος στην κηδεία του άτυχου υπαρχιφύλακα


Σε κλίμα οδύνης έγινε η κηδεία του άτυχου Γιώργου Τσιρώνη στο Αγρίνιο την Τετάρτη. Τραγικές φιγούρες η σύζυγός του και τα δύο παιδιά του. Σύμφωνα με όσα έλεγαν φίλοι και συνάδελφοί του ο Γιώργος ήταν «καθαρός», ποτέ δεν είχε ακουστεί τίποτε γι αυτόν και χαρακτηριζόταν από την προσήλωσή του στον Κανονισμό και τους νόμους.

Ως το 2002 είχε υπηρετήσει στον Κορυδαλλό και μπήκε στο Σώμα το 1997.
                           
Αναταραχή επικρατεί στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι δεν θεωρούν ότι είναι αρκετά θωρακισμένοι απέναντι στους επικίνδυνους κρατουμένους, τους οποίους αντιμετωπίζουν καθημερινά, ενώ από τις φυλακές του Δομοκού ακούγονται πολλές ενστάσεις κατά πόσο είναι έτοιμο το σύστημα να υποδεχτεί τους επικίνδυνους κρατουμένους.

Δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης

Σχετικά με τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα του καταστήματος Κράτησης Μαλανδρίνου ο υπουργός Δικαιοσύνης. Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπος Αθανασίου δήλωσε:
«Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια και την αμέριστη  συμπαράστασή μου στην οικογένεια του Υπαρχιφύλακα του Καταστήματος Κράτησης Μαλανδρίνου, Γεωργίου Τσιρώνη, ο οποίος δολοφονήθηκε αποτρόπαια σε ώρα καθήκοντος. Η Ελληνική Πολιτεία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να υπονομεύσει την αντεγκληματική πολιτική της. Το Κράτος Δικαίου θα λειτουργήσει και οι πολίτες θα αισθάνονται ότι ζουν σε ασφαλή και ευνομούμενη χώρα. Συνεπώς, χωρίς υποχωρήσεις και συμβιβασμούς, στοχεύουμε στην εμπέδωση της νομιμότητας, στην ασφάλεια των πολιτών και στην προστασία της ακεραιότητας του προσωπικού των φυλακών».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποχή οι σωφρονιστικοί μετά τη δολοφονία στο Μαλανδρίνο 
Το άγνωστο ποινικό παρελθόν του δολοφόνου στις φυλακές Μαλανδρίνου 
Νεκρός από πολλά χτυπήματα ο βαρυποινίτης που σκότωσε τον σωφρονιστικό υπάλληλο  
 
σχόλια (84)

  Μαλανδρίνο | 27/03/2014 19:37
  Θανατική ποινή δεν γίνεται όσο είμαστε στήν ΕΕ. Αλλά προχθές ένα παιδάκι έπεσε απο την σκάλα και έσπασε το κεφάλι του.
  Αλέκος
  απάντηση02
  Με πορδες δεν βαφονται αυγα | 26/03/2014 16:00
  Καποιος πρεπει να πει στον πρωην εισαγγελεα που εγινε υπουργος Δικαιοσυνης οτι με πορδες - με δηλωσεις - δεν βαφονται αυγα
  Δημήτρης (Τάκης) Τσαπραλής
  απάντηση242
  Η αχαλίνωτη ροπή προς το έγκλημα | 26/03/2014 15:17
  Τα σκληρά εγκλήματα που γίνονται εδώ στην Ελλάδα από ορισμένη κατηγορία λαθρομεταναστών ...έχουν τα αίτια στη θέσπιση νέων εκφυλιστικών νόμων και στην συνεχή συνηγορία υπέρ αυτών κατά παράβαση του ηθικού νόμου .... Σε κάθε περίπτωση , στην χώρα μας , η ζωή των ελλήνων δεν έχει αξία ούτε της ζωής σκώληκος . Σε λίγα χρόνια ο Αλβανός θα αποφυλακιστεί και ο καθείς θα είναι εκ νέου στη διάθεση του εγκληματία . .Μπορεί να κρύψει κανείς ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν μέτρα αποτροπής του φαινομένου της εκκόλαψης του αποτρόπαιου "αυγού του φιδιού" , ...δηλαδή να περνά απαρατήρητο το γεγονός από τα ΜΜΕ ότι από τους κουκουλοφόρους που συλαμβάνονται η πλειονότητα είναι μετανάστες ...
  Απελάτης
  απάντηση315
  Μην λέτε ό,τι να'ναι | 26/03/2014 13:39
  1) Θανατική ποινή σε καιρό ειρήνης στην ΕΕ ξεχάστε το. 2) Επαναφορά οπλοκατοχής, δύσκολα. 3) Βραχιολάκια σε ισοβίτες; Άκυρο εντελώς Η μονή λύση είναι φυλακές υπερ-υψίστης ασφαλείας, με νεους ειδικα εκπαιδευμένους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Η ποινή για διαφθορά και τατσι μιτσι κώτσι με κρατούμενους θα είναι κάθειρξη. Χωρίς τηλέφωνο, ίντερνετ, με κάμερες παντού και βραχιολάκια εσωτερικά. Χωρις επαφη υπαλλήλων - κρατουμένων. Μπορεί να είναι απάνθρωπο, αλλά η φυλάκιση είναι απάνθρωπη εξ ορισμού.
  Αζαρίας Σαλτιέλ
  απάντηση347
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
  Ποινή: Θάνατος | 26/03/2014 13:19
  Επαναφορά της θανατικής ποινής, ΤΩΡΑ! Μπορεί να ξεκινήσει κάποια ενέργεια ώστε να στηθεί δημοψήφισμα με το ερώτημα της επαναφοράς της θανατικής ποινής; Ας ξεκινήσει μέσω του Βήματος κάτι, όπως με τη μορφή του ερωτήματος "Πώς κρίνετε τη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα". Κάτι πρέπει να γίνει με αυτά τα τέρατα, επιτέλους!
  Δημήτρης
  απάντηση3112
  Ως πότε; | 26/03/2014 12:37
  Γιατί να σφάζονται κατά τέτοιο ωμό τρόπο Έλληνες πολίτες από Ξένους;Γιατί ,ενώ η ΠΟΑΣΥ έκρουε τον κώδωνα κινδύνου για την ασφάλειάς τους, η κρατική εξουσία κώφευε <>;Ποιος θα αντικαταστήσει για τη γυναίκα του και τα παιδιά του κατακρ-θέντος την την προστασία τους πλέον;Κ. Αθανασίου, είστε ηθικός αυτ-ργός τούτου του εγκλήματος και απορώ ,πώς κανείς σας δεν έχει το ηθικό ανάστημα να φυγει!Είναι κάτι ,φυσικά που για τους Έλληνες πολιτικούς είναι ξένο προς τα ξένα πρότυπα περί ηθικής ευθύνης Υπουργών!Τι πρέπει να γίνει προκειμένου να πούμε:<>Γιατί αργούν οι τοποθετ.των νέων υπ/λων.Μήπως περιμενετε ΟΚ απο την τρόικα;Αιδώς Αργείοι!Ασφυκτιουμε, Συνελληνες
  Βασ.Τυρ.ο Φελωνιώτης
  απάντηση276
  Η αριστερή σαπίλα αποθρασύνει τους εγκληματίες | 26/03/2014 12:28
  Τα πράγματα είναι απλά. Τα όργανα του νόμου δεν διανοούνται να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους, ούτε και έχουν εκπαιδευθεί σε άμεση χρήση μόλις κάποιος τους απειλήσει, διότι στη σάπια αριστερή χώρα που ζούμε θα διωχθούν αντί να πάρουν παράσημο! Οι φυλακές είναι παιδικές χαρές όπου τα καθάρματα έχουν καλομάθει σε άδειες (απίστευτο για δολοφόνους!) και κινητά, ενώ δεν φοβούνται χρήση όπλων εναντίον τους, οπότε έχουν αποθρασυνθεί. Θυμηθείτε πως οι γελοίοι δημοσιογράφοι περιγράφουν περιστατικά όπου αστυνομικοί στις ΗΠΑ σκότωσαν υπόπτους που έβγαλαν όπλα, σαν ...κτηνωδία της αστυνομίας! Ενώ παράσημα παίρνουν οι αστυνομικοί που τσακίζουν τα αποβράσματα, πριν υποφέρουν αθώοι, στον πολιτισμένο κόσμο...
  Ιστορικός
  απάντηση507
  Ο Mέγας Βορίδης κυνηγάει τους πραγματικούς εγκληματίες | 26/03/2014 12:11
  Ο Mέγας Βορίδης κυνηγάει τους πραγματικούς εγκληματίες με τα νεροπίστολα δεν έχει ώρα για να ασχοληθεί
  ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ !
  απάντηση3712
  Συλλυπητήρια στην οικογένεια | 26/03/2014 11:59
  Συλλυπητήρια στην οικογένεια του σωφρονιστικού υπαλλήλου. Ειναι πολυ επικίνδυνο επάγγελμα, και ακόμα χειρότερα όταν η νομοθεσία ευνοεί τους εγκληματίες. Πάντως οι συνάδελφοι του ας τον προσέχουν τον Αλβανό μην του συμβεί κανένα ατύχημα τωρα. Πολλα γίνονται στις φυλακές, πχ πέφτουν κρατούμενοι απο ταράτσα, αυτοκτονούνε απο τύψεις.... Ας εχουν το νου τους, Ποιος θα ήθελε να συμβεί κάτι τετοιο στν Αλβανό;
  Street justice
  απάντηση393
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
  Η ΕΛΛΑΣ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ | 26/03/2014 11:24
  Ο Υπουργος κ.Αθανασιου εκτος του βαρους της ηθικης ευθυνης στοη φονο κρινεται και ως ανεπαρκης(Ξηρος -Χ.Α-φυλακες χωρις σοφρωνιστικους φυλακες κ.λ.π)κατα την αποψη μου,πρεπει να παραιτηθει ελεος πια.Η δε δηλωσι του ειναι και αυτη ανεπαρκης,για πια ευνομουμενη χωρα μιλαει.Ντροπη πια.Ντροπη και σε ολους τους <>προοδευτικους που κανουν λογω για ανθρωπινα δικαιωματα με σημαια τους ΑΜΝΗΣΤΕΙΕΣ και ΑΡΜΟΣΤΕΙΕΣ με τον καθε ανθελληνα τυπου ΜΟΥΖΝΙΕΚ.ΤΑ ανθρωπινα δικαιωματα πρεπει να υπαρχουν για τους ανθρωπους.Μερικοι ομως <>μεγαλωσαν βλεποντας αποκεφαλισμους-ακρωτηριασμους-λιθοβολισμους και αυτα τα κουβαλησαν στην ΧΩΡΑ μας.Για τι ανθρωπισμο μιλαμε; Εως ποτε; Ελεος πια ΕΛΕΟΣ!!!
  ΝΙΚ/1
  απάντηση324
  Αθανασίου, | 26/03/2014 11:17
  να τα χέσουν τα συλλυπητήριά σου.
  )-(
  απάντηση444
  Να του ριξετε.. | 26/03/2014 09:48
  ....ισοβια!
  AZ
  απάντηση333
  Επαναφορά θανατικής ποινής | 26/03/2014 09:19
  Τέτοιες υποθέσεις φέρνουν την επιφάνεια το λάθος που έγινε με την κατάργηση της θανατικής ποινής, η οποία βέβαια δεν θα πρέπει να εφαρμόζεται με το παραμικρό, παρά μόνο όταν η ενοχή είναι ξεκάθαρη, όπως το περιστατικό αυτό, που τον δολοφόνησε μπροστά σε τόσους μάρτυρες. Η μάνα είναι κάτι ιερό, αλλά κάποιος που αφαίρεσε ανθρώπινη ζωή σκόπιμα, δεν έχει δικαίωμα να την δει έστω και την ώρα που πεθαίνει.
  TB
  απάντηση6212
  Μήπως λέω μήπως.... | 26/03/2014 08:56
  ...Να επαναφέρονταν η Θανατική ποινή?? . Τι θα πει ισόβια σε σωφρονιστικό κατάστημα . Υπάρχει περίπτωση ένας τέτοιος τύπος να σωφρονιστεί; Ίσως με την εκτέλεση κάποιου τέτοιου αποβράσματος, σωφρονίζονταν κάποιοι άλλοι. Και οι κύριοι που διαμαρτύρονται για τα δικαιώματά των βαρυποινιτών , ας πάνε να το πούνε στη χήρα και τα ορφανά.
  Γιώργος Α.
  απάντηση5913
  Mαθηματα από ΗΠΑ | 26/03/2014 08:53
  Στις εκλογες του 88 στις ΗΠΑ, Ο Δουκακης ηταν μπροστα με 20 μονάδες από τον μπαμπα Μπους. Εχασε τελικα τις 48 α πό τις 50 πολιτειες από ενα περιστατικό: Την υποθεση Willie Horton. Βλεπετε ο Δουκακης ειχε σαν κυβερνητης της Μασσαχουσετης ενα προγραμμα αδειων για φυλακισμενους με το επιχειρημα των "καλυτερων ποσοστων επανενταξης". Οταν λοιπον αυτο το καλοπαιδο χρησιμοποιησε αυτη την αδεια για να μπει σε ενα σπιτι σε μια γειτονική πολιτεια και να κανει οτι εκανε, οι Αμερικανοι εκριναν οτι η ασφαλεια τους ηταν σημαντικωτερη από τις στατιστικές επανενταξης. Εδω, αν οι "μετριοπαθείς" δεν μπορεσουν να λυσουν αλλα μαλιστα δημιουργουν προβληματα για τους πολιτες, οι πολίτεςθα στραφουν αλλου
  f
  απάντηση569
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
  Αθανασίου | 26/03/2014 08:45
  Πρόσεχε Αθανασίου μη σκίσεις κανένα καλσόν.
  Eddie
  απάντηση392
  Πότε θα έλθει η ΝΕΜΕΣΙΣ στην Ελλάδα μας;;; | 26/03/2014 08:43
  Οι εθνοπροδότες δήθεν οπαδοί της δημοκρατίας έβγαλαν πραξικοπηματικά εκτός την ΧΑ γιατί απλώς υπερασπίστηκε την χώρα μας και τους χάλασε τα σχέδια διάλυσής της. Αφού είναι τόσο πολύ οπαδοί της δημοκρατίας, γιατί δεν αφήνουν στην κρίση του ελληνικού λαού να ψηφίσει εάν θέλει ή όχι την ΧΑ;;; Μήπως επειδή ακολουθούν δύο μέτρα και δύο σταθμά σύμφωνα με τους εντολοδόχους τους από Η.Π.Α.
  Ηρακλής
  απάντηση3618
  δημοκρατία | 26/03/2014 08:24
  Να δοθεί πάραυτα χάρη στον αλβανό,άν δεν έχει χρήματα να του δωθεί από την πολιτεία γενναιοδωρη σύνταξη και αποζημίωση για την άδικη ποινή του, κατοικία σε βουνό και θάλασσα για την διαμονή του και τις διακοπές του,με έξοδα του κράτους να φέρουμε την μανούλα του από την Ιταλία καθώς και όλο του το σόϊ από την αλβανία.Τα κόματα να τον προσεγγίσουν για να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής,οι πολίτες όταν τον βλέπουν στο δρόμο να του σφίγγουν το χέρι,να τιμηθεί με παράσημο απο τον πρόεδρο της δημοκρατίας...........μα ούτε ένας καλή κουβέντα για αυτο το παλλικάρι; περιμένω εναγωνίως ανακοινώσεις συμπαράστασης απο τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου.
  mavros [δηλ. μιλάμε για πολυ "μαύρο"]
  απάντηση486
  1 | 26/03/2014 04:58
  παρανομος ηταν ο αλβανος,και σκοτωσε εναν ανθρωπο που εκανε την δουλεια του..και τα αριστερα κομματα να μας πρηζουν με τις επικινδυνες ιδεες τους για ιθαγενεια σε ολους τους λαθρο..χρυση αυγη,και οι λαθρο θα φυγουν με αεροπλανα τρενα πλοια και εξοδα δικα τους και των χωρων τους πισω σουμπιντο,αλλιως ας τους παρει ο οηε στα συνορα..εχουμε καθε δικαιωμα να το κανουμε!!!!
  γιωργος
  απάντηση5511
  Απαντήσεις  1 | Απόκρυψη όλων
  Απάντηση σε γιωργος
  Απάντηση | 26/03/2014 13:24
  Δυστυχώς ακόμα και η ΧΑ έχει μαλακώσει σχετικά με τους λαθρο...
  -
  απάντηση39
  Επαναφορα θανατικης ποινης | 26/03/2014 04:35
  Ολοι Χρυση Αυγη για να τα αλλαξουμε ολα. Φτανει πια. Επαναφορα θανατικης ποινης τωρα.
  Επαναφορα θανατικης ποινης
  απάντηση5223
  Ησύχασα τώρα | 26/03/2014 04:07
  Μόλις διάβασα της ανακοίνωσς της υπουργάρας Δικαιοσύνης ησύχασα. Ο λαλίστατος Δένδιας τι απέγινε και δεν ανακοίνωσε τίποτε ακόμη; Μάλον φαρυγγίτιδα θα έχει και θα τον κουράρη το αλλο το μεγάλο όνομα της Ν.Δ. Βορίδης νομόζω τ' ονομά του, ου όλα τα σχίζει κ όλα τα σχεδιάζει, αντθσυνταγματικά φυσικά Σε άλλη χώρα πάντως δεν θα προλάβαινε να πεί κιχ και θα πήγαινε στον αγύριστο.
  Δένδιας και Βορίδης που είσθε;
  απάντηση304
  Γιατι ελαφρες ποινες στην Ελλαδα ? | 26/03/2014 04:06
  Δεν καταλαβαινω, εδω στην ΗΠΑ καθαριζουν σχεδον ενα kakoυργο φυλακισμενο καθε βδομαδα, αλλα δυστυχως που τελειωνουν τα φαρμακα για τον θανατο τους και κυταναι για καινουργια φαρμακα(Η Ευρωπη δεν τους τα πουλαει). Και εσεις τους δινεται αδεια για να βγαινουν οι κακουργοι εξω με αδεια. Αδυνατον να το καταλαβω. Κριμα το παιδι που σκοτωθηκε απο τον βρωμοαλβανο κακουργο. Λυπαμαι πολυ.
  dimitris
  απάντηση4310
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
  τσιπρας κ ξερο ψωμι | 26/03/2014 02:21
  αυριο ο συριζα κ τα πρωτοπαλικαρα του ετοιμαζουν πορεια διαμαρτυριας για τους λογους που δεν δοθηκε αδεια στον αδικημενο αλβανό... μετά μην αναρωτιουνται μερικοι για τα δεκαρια της ΧΑ στις εκλογες!!! πειτε με ναζιστη, εθνικιστη κ οτι θελετε όλα τα αριστεροχαρουμενα μορφωματα αρα απο την χωρα λειπει ενας συνταγματαρχης με καρυδια να καρυδωσει ολους τους εγκληματιες κ τους νομοθετες που τους προστατεύουν... κουράγιο στην οικογένεια του θύματος
  aaaa
  απάντηση3515
  Den | 26/03/2014 01:54
  ekpedevonte arketa oste na mporoun na antimetopizoun tetoies periptwseis...tous dinoun ton titlo Arxifykaka ki ayto einai olo......pia einai ta metra prostasias pou pernoun? den kseroun pws exoun na kanoun me kakopoious?.......prin ligo kairo Astinomikoi stamatisan dyo kakopoious ...kai tous efygan ap`ta xeria tous......an einai dynaton.....
  Gerolaertis
  απάντηση142
  Η αιτία του φονικού | 26/03/2014 00:53
  Τα μέτρα περιορισμού των αδειών είναι ή αιτία του φονικού. Ελπίζουμε να μην έχουμε και άλλα δραματικά γεγονότα πρίν αποφασίσει ο υπουργός δικαιοσύνης να ανακαλέσει αυτά τα μέτρα...
  ΛΟΓΙΚΗ
  απάντηση741
  Εγκλημα στο Γκράντ Κορυντάλ! | 26/03/2014 00:47
  Ο Ηρακλής Πουαρώ είναι σοκαρισμένος... Ενας κατά τα άλλα αξιοπρεπέστατος αλλοδαπός πελάτης του ξενοδοχείου Γράν Κορυντάλ, φημισμένο για την εξαιρετική ποικιλία εδεσμάτων και κρασιών, καθώς και τη δροσιστική πισίνα στο κτιριακό συγκρότημα πίσω από το φουαγιέ, θολωμένος που δεν του προσέφεραν δωρεάν την διαμονή, πήρε ένα ασημένιο μαχαίρι από την τραπεζαρία (ή μήπως ήταν κρύσταλλος από τον εντυπωσιακό πολυέλαιο?) και έκοψε το λαρύγγι του γκρούμ! Αμέσως σήμανε γενική σύσκεψη προσωπικού. Μην ήταν ο σολωμός μπαγιάτικος; Η σαμπάνια ζεστή; Το χαβιάρι πιο παγωμένο απ'όσο έπρεπε; Τι θα πούν οι νέοι μας πελάτες για τις υπηρεσίες του ξενοδοχείου; -καταστροφή - ψέλισε η μαντάμ Σουπλά αφήνοντας ένα δάκρυ.
  politis
  απάντηση234
  Για να περνούν ζωή και κότα οι αιματοβαμμένοι κακούργοι! | 25/03/2014 23:53
  Όλοι οι αυτάρεσκοι "προοδευτικοί" και αριστερόφρονες δηθενίες, υπερασπιστές ενός ασύδοτου κοινωνικού χυλού, εντελώς αναλφάβητοι και άγευστοι από ανθρωπολογία και ψυχολογία των εγκληματιών (criminal psychology), χαλούν την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια για να περνούν ζωή και κότα οι αιματοβαμμένοι κακούργοι που για ψύλλου πήδημα αφαιρούν, συχνά κατά συρροήν, αθώες ανθρώπινες ζωές!
  Φωτεινή Τρίαντου
  απάντηση298
  Δώστε άδεια του Αλβανού | 25/03/2014 22:54
  Άκου σωφρονιστικός υπάλληλος στις φυλακές που μένουν εγκληματίες δολοφόνοι χρειάζονται δεσμοφύλακες Ράμπο γυμνασμένοι, οπλισμένοι και να ξέρουν να χρησιμοποιούν τα όπλα τους όταν χρειάζεται. Αυτό το τέρας έχει σκοτώσει κάποιον και δικάστηκε ισόβια αντί να του κάνουν την ζωή μαρτύριο στην φυλακή τον έχουν στα όπα όπα και απαιτεί άδεια για να εκτελέσει και άλλους και επειδη δεν του έδωσαν άδεια σκότωσε το σωφρονιστή του. Ίσως κάποτε μάθουν οι κυβερνόντες αυτόν τον τόπο ότι πρέπει να ξεχωρίζουν τους φυλακισμένους σε κατηγορίες ανάλογα με αυτά που έπραξαν και καταδικάσικαν. Και να μήν μιλάνε για δικαιώματα ανθρώπου όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαιώματα τα τέρατα όμως όχι.
  Αναστασιάδης Δημήτριος
  απάντηση366
  και όπως γίνεται πάντα σ' αυτές τις περιπτώσεις... | 25/03/2014 22:52
  η χήρα του Γιώργου Τσιρώνη θα λάβει μια κωμική σύνταξη, με την οποία θα δυσκολευτεί σοβαρά να τα βγάλει πέρα αυτή και τα παιδιά τους. Ακόμα νομίζω πως σε συνεργασία με την Ιταλική Αστυνομία, θα έπρεπε να βρεθεί κάποιος τρόπος για τον Αλβανό ισοβίτη, ως προς το να επισκευτεί τη μητέρα του, αν αληθεύει πως είναι σε τερματική κατάσταση. Όλοι αγαπάμε τις μάνες μας, περιλαμβανομένων και των κατάδικων. Αλβανός ή Έλληνας δεν παίζει ρόλο. Τελεία και παύλα.
  ελληνικό κράτος = μη κράτος
  απάντηση1331
  ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ | 25/03/2014 22:27
  Ο αλβανος ισοβιτης δεν ειχε τιποτα απολυτως να χασει.Στη φυλακη ειναι στη φυλακη θα μεινει και εμεις θα τον πληρωνουμε.Κατα τη γνωμη μου χρειαζεται α) αμεση επαναφορα της θανατικης ποινης με τουφεκισμο φυσικα με δημοψηφισμα απο το λαο και β) δημιουργια ειδικων φυλακων για πολυ επικινδυνους κακοποιους και με ειδικα κελια απομονωσης οπου καποιος θα παρακαλαει να τον τουφεκισουν παρα να παει εκει - οπως υπαρχουν σε αλλες χωρες.Εως τοτε θα μετραμε ελληνες νεκρους
  capital punishment
  απάντηση376
  μια απ τα ιδια.... | 25/03/2014 22:16
  Ε ρε και νασαστε εσεις που γραφετε εδω απο κατω, πρωθυπουργοι,υπουργοι αστυνομιας, με ποινες θανατου εδω και τωρα, εξω ολοι οι Αλβανοι,ειναι ολοι εγκληματιες, εξω τονα εξω τ αλλο, τι ειχες Γιαννη , τι ειχα παντα. Aνοησιες εν βρασμω ψυχης μια ζωη. Θερμοκεφαλοι ελληναραδες που τα ξερετε ολα και δεν σας ξεφευγει τιποτα. Και λεω λοιπον και γω με τη σειρα μου ...α ρε βρεγμενη σανιδα που θελετε...αμορφωτοι. Τα ισοβια στη Σκανδιναβια ειναι 14!!! χρονια. Αλλα δεν εχουν απ την ιδια οικογενεια πρωθυπουργους για 3 γενιες...
  picasso
  απάντηση1533
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
  αντεγκληματική προληπτική πολιτική | 25/03/2014 22:08
  γιατί πήγαν τον πληγωμένο άνθρωπο πρώτα στο νοσοκομείο φυλακών? Ετσι είπαν στην τηλεόραση, ενώ στα δημοσιεύματα εδώ δεν το βλέπω να το αναφέρουν. Δεν χάνει χρόνο ο τραυματίας, σε νοσοκομείο που δεν είναι εξειδικευμένο και που είναι και για τους κρατουμένους άλλωστε? Η τελικά, ο αλβανός χρησιμοποιήθηκε όπως συνέβη με τον Γκιόλια και τόσους άλλους, για να βγάλει από τη μέση τον άνθρωπο? Ισοβίτης ήταν και τι έχανε άλλωστε? Πήρε κ χρήμα για την οικογένειά του που ζει εκτός φυλακής, προφανώς πεινασμένοι άνθρωποι, μια χαρά όλα με τους εγκληματίες του λευκού κολάρου που δίνουν εντολές και παράγουν θύματα και εγκληματίες. Το έργο αυτό το έχω ξαναδεί και το ζω κανονικά γιατί αντιμετωπίζω την βία σε κάθε πτυχή της ανθρώπινης φύσης μου, από οργανωμένη συμμορία με τη συμμετοχή κ αστυνομικών.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση414
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
  αντεγκληματική προληπτική πολιτική | 25/03/2014 21:59
  αντεγκληματική πολιτική πρόληψης υπάρχει κύριε? Η αστυνομία σε καταγγελίες σύμφωνα με κείμενό σας του 2005 γράφετε ότι κεντρικός άξονας είναι η διερεύνηση τέλεσης αξιόποινων πράξεων και συλλογή στοιχείων σε κάθε περίπτωση βίας που καταγγέλλεται σε εσάς και οφείλετε να παρέμβετε στη προστασία θύματος βίας. Εσείς όχι μόνον δεν παρεμβαίνετε σε τέτοιες καταγγελίες, αλλά βγάζετε και τρελό κάποιον που σας καταγγέλλει περιστατικά, όπως εγώ για παράδειγμα που τα περιστατικά βίας είναι απεριόριστα και με συμμετοχή της ίδιας της αστυνομίας σε αυτό. Μην υποκρίνεστε λοιπόν. Και τώρα ως προς το θέμα εδώ: Χάσιμο χρόνου δεν ήταν πρώτα σε Νοσοκομείο φυλακής? Προβληματισμός ως προς αυτό κ σοβαρός. Μήπως πληρώθηκε ο Αλβανός. Ισοβίτης ήταν άλλωστε δεν είχε να χάσει και τίποτα. Κάθε φορά που χάνεται ένας άνθρωπος βρίσκεται δικαιολογία την έλλειψη μέτρων κλπ. Μήπως θεωρείτε ότι η νοημοσύνη μας είναι επηρεασμένη από ψεκασμούς? Ποιος σκοτώνει κόσμο κύριε και βρίσκεται διάφορους αποδιοπομπαίους τράγους κάθε φορά?
  Ανώνυμος / η
  απάντηση210
  το κράτος δικαίου θα λειτουργήσει | 25/03/2014 21:34
  λέει ο υπουργός ...Μια καλή ιδέα θα ήταν για αρχή να σερβίρουν μια μακαρονάδα που θα περιέχει υδροκυάνιο στο δράστη της ανθρωποκτονίας.
  kosmi
  απάντηση243
  THANATIKH POINH | 25/03/2014 21:22
  Kante dimopsifisma o kosmos zitaei tin thanatiki poini.Epitelous parte genaies apofaseis.ELEOS Tha kseklirisoun tous Ellines,apothrasynthikan entelws.Kai O X I adeies , ti paei na pei adeia se fylakismeno,pote den to katalava.
  abc,123
  απάντηση166
  Μπράβο στη δικαιοσύνη | 25/03/2014 21:20
  Σκότωσε μια φορά και τον βάλαμε στη φυλακή να τον ταϊζουμε. Σκότωσε και δεύτερη τώρα και σε λίγα χρόνια τον βλέπω να βγαίνει για να συνεχίσει το έργο του. Μπράβο στη δικαιοσύνη μας..
  Ανώνυμος / η
  απάντηση315
  ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟ | 25/03/2014 20:52
  αν αυτο το σιχαμα που λεγεται ελληνικη δικαιοσυνη δεν αρχισει να δικαζει και να τιμωρει σοβαρα...και ρε θανατικη ποινη για τους δολοφομους ...τι τους χρειαζεται η κοινωνια ζωντανους......αλλα τουσ αχρηστους δικαστες και τισ φαμιλιες τους τους προφυλασουν ενω με την ηλιθιοτητα τους σκοτωνουν τα παιδια του κοσμου..και οι πανηλιθιοι νομοθετες φυσικα που νομοθετουν εκ του ασφαλους
  apostolos
  απάντηση234
  ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ | 25/03/2014 20:28
  ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
  Μπάρμπα-Γιώργος
  απάντηση2314
   | 25/03/2014 20:11
  Στην ανθρώπινη κοινωνία πρέπει να υπάρχει απόδοση δικαιοσύνης. Η λύση λοιπόν είναι μία και μόνο μία. Η πληρωμή με το ίδιο νόμισμα. Εξ' άλλου δεν θα χάσει η ανθρωπότητα και τίποτα αξιόλογο.
  papagalos
  απάντηση165
Η Ελληνική Πολιτεία | 25/03/2014 19:41
δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να υπονομεύσει την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ πολιτική της. Ανθρώπινα δικαιώματα μόνο στους εγκληματίες εσείς Έλληνες μην τολμήσετε να μιλήσετε σας περιμένει ο αντιρατσιστικός νόμος. Δύσμοιρη πατρίδα τι σε περιμένει;
Απελπισμένος
απάντηση223
Φυσικο κι επομενο. | 25/03/2014 19:09
Οσο οι φυλακες μας ονομαζονται σοφρονιστικα ιδρυματα, οσο δινονται αδειες σε κακουργους, οσο θα εκτιουν μικρο μερος της ποινης τους, οσο θα ειναι ξεφραγο αμπελι οι φυλακες και τα κελλια κεντρα διευθυνσης συμμοριων, οσο θα εχουν τηλεφωνα και επικοινωνια με τον εξω κοσμο οι κακουργοι, οσο μπορουν να απειλουν τους υπαλληλους, οσο οι φυλακες θα ειναι κεντρα διερχομενων, αυτα θα συμβαινουν.
Α.Χ.
απάντηση17917
Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
Kai to katharma... | 25/03/2014 19:00
... Zitouse kai adeia gia na paei na dei ti mana tou ... Eixe "sofroniste"i fenete to ktinos kai ithele na vgei kai stin koinonia ... Auta na ta vlepoun kati tholokoultouriarides aristeroi pou mas exoun priksei tosa xronia. I laiki sofia to leei parastatikotata: Lykos kai an egerase ... Krima mono gia to neo to paidi , tipot allo.
kapios allos (Den alazoun ta katharmata)
απάντηση13212
TOYRKOALBANA YPOLOIMATA | 25/03/2014 18:49
GIATI NA MHN YPARXH THANATIKH POINH GIA TOYS TOYRKOALBANOYS POY HRTHAN EDO KAI TOYS DOSAME PSOMI NA FANE KAI GIA ANTALAGMA MAS SKOTONOYN'''??? KAI META MAS FTAIH H XRYSH AYGH POY THELH NA PETAKSH OLA AYTA TA YPOKEIMENA EKSO APO TON ELLHNIKO XORO,
andreas
απάντηση11434
Γιατι γραψατε οτι ειναι Αλβανος?ρατσιστες | 25/03/2014 17:52
Μην πειραξετε τωρα τον αλβανο,γιατι θα τσιριζει μετα ο ΤΣΥΡΙΖΑ.......ε ρε ΧΑ που θα πεσει στις καλπες.Θα γελασει κ' το παρδαλο κατσικι......
Ενα κοπελι
απάντηση14839
Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
Άδειες σε βαρυποινίτες | 25/03/2014 17:49
Πολύ φιλοσοφία χρειάζεται για να καταλάβουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν γίνονται ποτέ άνθρωποι. Στην παραθέριση να τον στείλετε την επόμενη φορά για να είναι ευτυχισμένος. Ένα ατύχημα δεν μπορεί να γίνει να αφανιστεί από προσώπου γης το κάθαρμα?
jk
απάντηση13314
ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ Η ΠΟΙΝΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ. | 25/03/2014 16:43
Ο δολοφόνος ισοβίτης θα σκέφθηκε : Ούτως ή άλλως ισοβίτης είμαι, θα τον σκοτώσω και πάλι ισοβίτης θα είμαι. Και θα βγώ έξω σε 15-20 χρόνια. Έτσι , μετά την κατάργηση της θανατικής ποινής, αυξήθηκαν οι θανατικές ποινές-δολοφονίες από τους εγκληματίες. Και από τους τρομοκράτες-δολοφόνους βέβαια , οι οποίοι βγάζουν και βιβλία υποστηρίζοντας ότι είναι πολιτικοί κρατούμενοι. Αν υπήρχε η θανατική ποινή, θα μειώνονταν κατά 99% οι δολοφονίες. Όταν ο εγκληματίας ξέρει ότι θα εκτελεσθεί, δύσκολα αποφασίζει τον φόνο. Η κοινωνία θα πρέπει να προστατέψει τον εαυτό της από τα καθάρματα. Να γίνει δημοψήφισμα για την επαναφορά της θανατικής ποινής. Θα πάρει πάνω από 95%. Αυτό θα πει Δημοκρατία.
ΜΑΚΗΣ
απάντηση15630
Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
Ισοβίτης | 25/03/2014 16:39
Ισοβίτης σημαίνει ισόβια. Ισόβια σημαίνει επικινδυνότητα στο κόκκινο, αφου μιλάμε για τους χειρότερους εγκληματίες. Μόνο στην Ελλάδα οι χειρότεροι εγκληματίες ελπίζουν βάσει νόμου (!) σε άδειες απο τη φυλακή! Ο ποινικός κώδικας είναι για κλάμματα, όπως και το σωφρονιστικό σύστημα. Πώς είναι δυνατό ισοβίτης να διεκδικείς και να ελπιζεις σε άδεια; Πώς μαχαίρωσε; Πού το βρήκε το φονικό όπλο; Αλλά ότανε μπαινουνε να κάνουνε ελέγχους σε κελιά βγαίνουνε κάποιοι δηθεν ανθρωπιστές να υπερασπιστούν εγκληματίες. Μόνο στην Ελλάδα το θέατρο του παραλόγου. Μόνο στην Ελλάδα οι εγκληματίες έχουνε περισσότερα δικαιώματα απο οικογενειάρχεις. Ποιός θα μεγαλώσει αυτά τα παιδιά; Φυλακές υψίστης ασφαλείας ΕΧΘΕΣ.
Κατερίνα Δ. απο εξωτερικό
απάντηση16023
Απαντήσεις  3 | Εμφάνιση όλων
Ε, κοινωνια ... | 25/03/2014 16:35
Να τους πλακωνουν ολους στο ξυλο να στρωσουν , αν μπορουν να τους κοψουν και τα χερια , Δημοκρατια εχουμε οτι θελουμε κανουμε , μια προφαση θα βρεθει , δεν ειναι προβλημα , και στους συνταξιουχους του Δημοσιου να κοψουν τις συνταξεις , αδεια στον Μπουμπουκο να πουλαει τηλεβιβλια , ειμαστε Ελληνες εμεις , πολιτισμενοι , μας μισουνε ολοι γιατι εχουμε το καλυτερο οικοπεδο.
εισαι ΣΙΧΑΜΕΝΗ, παρτο χαμπαρι...
απάντηση1676
Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
αυτα να τα πειτε στον Αθανασιου | 25/03/2014 16:12
ΗΤΑΝ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΑΛΒΑΝΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ,,ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΕΙ Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΚΟ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΗΡΕΤΗ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ..ΚΡΙΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΑΘΑΡΜΑ
ΕΛΛΗΝ
απάντηση11414
Τι θα γινει ρε παιδια; | 25/03/2014 16:11
Γιατι δε μας λεει κανεις ποσοι ειναι μεσα στις φυλακες μας; Θα κραταμε εμεις τους ξενους εγκληματιες; Θα μου πεις αν τους στειλουμε φυλακη εκει θα μας τους ξαναγυρισουνε πισω την επομενη νυχτα να αλωνιζουν.
Τι θα γινει ρε παιδια;
απάντηση1046
Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
Η καλύτερη φυλακή της ΝΑ Μεσογείου | 25/03/2014 16:10
Κάποτε έτυχε να γνωρίσω έναν Λιβανέζο, ο οποίος λόγω της διεθνούς εγκληματικής του δράσης είχε γνωρίσει σωφορονιστικά συστήματα γειτονικών χωρών, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του Λιβάνου,της Συρίας και του Κορυδαλλού. Σε σχετική ερώτησή μου, μου απάντησε ξεκάθαρα, πως αν θα μπορούσε να επιλέξει μια φυλακή στην οποία θα εκρατείτο για το σύνολο των 18 ετών που κρατήθηκε στις υπόλοιπες φυλακές, θα επέλεγε τον Κορυδαλλό...! Ως ξενοδοχείο υπερπολυτελείας χαρακτήρισε τις φυλακές Κορυδαλλού, σε σχέση με αυτές που γνώρισε.
Ωραίος των Ορέων
απάντηση13614
kyriakos | 25/03/2014 16:10
Αυτους τους ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ανθρώπους πρέπει να τους εκθέτουν σε κοινο κι ερευνητές που προσπαθούν να καταλάβουν πως ηταν μερικές κοινωνίες το 18ο αιώνα.
kyriakos
απάντηση909
Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
Δικαιοσύνη... | 25/03/2014 15:10
Τραγικό - θα καθυστερήσει η άδεια εξόδου του φονιά! Ελπίζω οι αριστεροί, οι "ανθρωπιστές" και οι "πολιτικά ορθοί" να οργανώσουν το κατάλληλο κίνημα συμπαραστάσεως! (Με αυτό το σχόλιο δεν επιθυμώ να πάρω το μέρος κανενός, καθώς ακόμη δεν ξέρουμε τις συνθήκες του φονικού και το τι είχε προηγηθή. Άλλο θέμα θίγω, με αφορμή το τραγικό συμβάν: την λαθεμένη αντίληψι για την δικαιοσύνη, που έχουν, προωθούν και διατυμπανιζουν κάποιοι κύκλοι... Δυστυχώς...).
Ν. Πειρουνάκης
απάντηση12614

Οι οκτώ πρώτοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ζήτησαν και πήραν προθεσμία

Σέρρες : Την Τρίτη οι απολογίες για το θάνατο του Καρέλι

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 5 Απριλίου 2014 17:42
Την πόρτα της Ανακρίτριας Σερρών Γεωργία Τουτουντζή, πέρασαν σήμερα ο πρώτοι οχτώ, από τους 15 σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλάκων Νιγρίτας, μετά τη χθεσινή κλήτευση που τους επιδόθηκε, προκειμένου να απολογηθούν για την κατηγορία που τους βαραίνει, της διακεκριμένης περίπτωσης βασανιστηρίων κατά συναυτουργία τα οποία επέφεραν τον θάνατο ατόμου.
Και οι οχτώ σωφρονιστικοί υπάλληλοι, συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους υπεράσπισης και συγγενείς τους, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν για την ερχόμενη Τρίτη. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, οι υπόλοιποι επτά σωφρονιστικοί υπάλληλοι πρόκειται να κλητευθούν την ερχόμενη Δευτέρα για να απολογηθούν την Τετάρτη. Και τους δεκαπέντε σωφρονιστικούς υπαλλήλους, φέρεται ότι βαραίνει η ίδια κατηγορία.
Σύμφωνα με τον έναν εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, Κωνσταντίνο Παρήγορη, «οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι έχουν πλήρη συναίσθηση και συνείδηση του κατηγορητηρίου που τους απευθύνθηκε και θα έρθουν να απολογηθούν έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στην ανακρίτρια και τον εισαγγελέα Σερρών».
Την ίδια ώρα, σύμφωνα πάντα με τον κ. Παρηγόρη, οι εν λόγω σωφρονιστικοί υπάλληλοι «δεν έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα», «δεν φρουρείται κανείς», ενώ όπως υποστήριξε «δεν ζήτησε κανείς τους αστυνομική προστασία».
«Δεν εκδόθηκαν ποτέ εντάλματα συλλήψεων» επισήμανε ο κ. Παρηγόρης και πρόσθεσε: «οι φερόμενοι κατηγορούμενοι ήρθαν σήμερα με κλήση την οποία λάβαμε χθες και σήμερα πήραμε προθεσμία απολογίας. Το κράτος δικαίου λειτούργησε κανονικά, στην Ελλάδα τα σωφρονιστικά ιδρύματα και συγκεκριμένα οι φυλακές Νιγρίτας δεν είναι Γκουαντάναμο, όποιοι παραβαίνουν συστηματικά ή μεθοδικά με πράξεις τους τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια, έχουν λογοδοτήσει μέχρι σήμερα».
Στο ίδιο ύφος ήταν και οι δηλώσεις του συνηγόρου υπεράσπισης, ενός εκ των οχτώ σωφρονιστικών υπαλλήλων που προσήλθαν σήμερα στην ανακρίτρια Σερρών, του δικηγόρου Ευάγγελου Γραμμένου, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «η υπεράσπιση δεν έχει πλήρης γνώση της δικογραφίας», η οποία, όπως είπε, «έχει σημαντικά στοιχεία που πρέπει να αξιολογηθούν με τη δέουσα προσοχή».
«Η κατηγορία είναι ιδιαίτερα σοβαρή με σκληρές ποινές, αυτά που ακούγονται για τις συνθήκες που επικράτησαν στις φυλακές Νιγρίτας απέχουν από την πραγματικότητα. Πιστεύω ότι οι κατηγορίες που αποδίδονται, κατά τον τρόπο που αποδίδονται, υπάρχουν πολλά περιθώρια να καταπέσουν, θα πρέπει να διασταυρώσουμε πολλά στοιχεία της δικογραφίας. Η υπόθεση είναι αρκετά δύσκολη. Υπάρχουν στοιχεία που υποδουλώνουν ότι ο Καρέλι είχε υποστεί βλάβες στην υγεία του, αλλά το ζητούμενο είναι, αυτές οι βλάβες πότε έγιναν, από ποιον έγιναν και αν αυτές επέφεραν τον θάνατο» δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης Ευάγγελος Γραμμένος.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα πάντα με τους συνηγόρους υπεράσπισης, «δεν έχει γίνει ακόμη η προσωποποίηση των στοιχείων από το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων στην ανακρίτρια των Σερρών», ενώ φως στην υπόθεση πρόκειται να χυθεί και από το πόρισμα των ιστολογικών εξετάσεων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα ξεκινήσουν οι ανακρίσεις την ερχόμενη εβδομάδα.

Τμηματάρχης στο Τμήμα Διοίκησης του Καταστήματος Κράτησης Κεντρικής Μακεδονίας ΙΙΙ (Νιγρίτας Σερρών) τοποθετήθηκε με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης ο κ. Αντώνης Σταμπουλής, υπόδικος για “υπόθαλψη εγκληματία” στην υπόθεση του θανάτου του κρατούμενου Ίλι Καρέλι κατόπιν βασανισμού. (Αρ. Πρωτ.: 91736, 29/10/2014). Θυμίζουμε πως μετά τον τραγικό θάνατο του Καρέλι, ο Σταμπουλής είχε υποβιβαστεί, χωρίς ποτέ όμως να απομακρυνθεί από τις φυλακές Νιγρίτας. Και τώρα, μόλις 7 μήνες μετά, ο Χαράλαμπος Αθανασίου τον επιβραβεύει τοποθετώντας τον τμηματάρχη, πάντα στην ίδια φυλακή στην οποία ο Σταμπουλής ήταν διευθυντής όταν βασανίστηκε μέχρι θανάτου ο Καρέλι. 
Το koutipandoras.gr επικοινώνησε με τον Αντώνη Σταμπουλή ο οποίος υπεραμύνθηκε της τοποθέτησης αυτής ισχυριζόμενος πως πληροί όλα τα τυπικά προσόντα. Το ζήτημα ωστόσο δεν είναι τυπικό αλλά σαφώς πολιτικό και ηθικό αφού η συγκεκριμένη θέση θα μπορούσε να καλυφθεί από κάποιον άλλο υπάλληλο που δεν είναι υπόδικος με αυτά ή και περισσότερα τυπικά προσόντα ενώ ο κ. Σταμπουλής θα μπορούσε να “αξιοποιηθεί” σε άλλη υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, μακριά από τον τόπο του εγκλήματος για το οποίο ενδεχομένως φέρει ευθύνη. 
Πηγή: koutipandoras.gr


 ΥΠΟΠΤΟΙ ΓΙΑ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟ ΚΑΡΕΛΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟΥ

Η δίωξη έχει ασκηθεί για τα αδικήματα των βασανιστηρίων από κοινού, της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου με ύποπτους τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Μαλανδρίνου έχει ασκηθεί από την εισαγγελία Άμφισσας, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο που έφτασε σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, όπου δικάζονται οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Νιγρίτας για τον θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι.

Η δίωξη έχει ασκηθεί για τα αδικήματα των βασανιστηρίων από κοινού, της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και οπλοφορία και οπλοχρησία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Εισαγγελίας Άμφισσας, η δικογραφία για την εμπλοκή των σωφρονιστικών υπαλλήλων του Μαλανδρίνου είχε τεθεί στο αρχείο αρχικά. Αλλά στη συνέχεια το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Άμφισσας διέταξε τη διενέργεια της συμπληρωματικής ανάκρισης επειδή ένας σωφρονιστικός υπάλληλος είχε καταθέσει ότι είχε χτυπήσει με γκλοπ τον βαρυποινίτη μετά τη δολοφονία του σωφρονιστικού υπαλλήλου.   

Στη σημερινή συνεδρίαση εξετάστηκε ως μάρτυρας σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Μαλανδρίνου, ο οποίος είπε ότι αντίκρισε τον Καρέλι μετά τη συμπλοκή που οδήγησε στο θάνατο τον δεσμοφύλακα.

«Τον συγκρατήσαμε αρχικά τον Καρέλι και είδαν τον συνάδερφο τους με αιμορραγεί από τον λαιμό. Ο Καρέλι σε εκείνη τη φάση δεν είχε πολλά χτυπήματα στην πλάτη, δεν υπήρχε αυτό το χάλι που είδα στη συνέχεια» ανέφερε, σύμφωνα με τον οποία υπήρχαν κάμερες στο διάδρομο των φυλακών.

Όπως τόνισε, μετά τη δολοφονία μετέφεραν τον Καρέλι σε ένα απομονωμένο δωμάτιο χωρίς όμως κάμερες.  Ο ίδιος σωφρονιστικός είχε αναλάβει να τον φυλάει έξω από το δωμάτιο της απομόνωσης και σύμφωνα με τον ίδιο είχε μπει ο υπαρχιφύλακας και ένας σωφρονιστικός που εκτελούσε χρέη νοσοκόμου για να τον δουν.

Στη σημερινή συνεδρίαση κατέθεσε επίσης και ο διευθυντής των φυλακών Μαλανδρίνου, ο οποίος υποστήριξε ότι μεταφέρθηκε σε ειδικό κελί (χωρίς κάμερες) γιατί φοβήθηκαν μήπως τον επιτεθούν οι συγκρατούμενοι του μετά τη δολοφονία του σωφρονιστικού υπαλλήλου. Είχε στα χέρια του  ιατρική βεβαίωση ότι ο Καρέλι χρήζει ψυχιατρικής φροντίδας και πως είχε ανθρωποκτόνο τάση. Σημείωσε επίσης ότι μάλωνε ο βαρυποινίτης συνέχεια με συγκρατούμενούς του. Ο ίδιος έδωσε εντολή να πάνε όλοι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι στο σημείο γιατί ήταν κρίσιμο το περιστατικό. Εκτίμησε ότι σωστά έγινε και έφυγε από τις φυλακές Μαλανδρίνου γιατί οι άλλοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι μπορεί να χειροδικούσαν σε βάρος του.

Επίσης κατέθεσε και άλλος σωφρονιστικός υπάλληλος του Μαλανδρίνου ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τις κάμερες και τα συστήματα ασφαλείας. Όπως ανέφερε, το προηγούμενο διάστημα υπέστησαν βλάβη ορισμένες κάμερες λόγω πτώσης κεραυνού. Υποστήριξε επίσης ότι παρέδωσε το υλικό των καμερών, που λειτουργούσαν.
Άλλος σωφρονιστικός υπάλληλος υποστήριξε ότι πήγε να δει τον Καρέλι στο ειδικό κελί μετά το περιστατικό μαζί με άλλο συνάδερφό του. Όπως υποστήριξε, «επειδή ο Καρέλι ήταν απείθαρχος και έβριζε, τον χτύπησε τρεις φορές με γκλοπ στην πλάτη. Την δεύτερη φορά που τον είδα ο νοσοκόμος του πήρε την πίεση και είδαμε μόνο ένα χτύπημα στο μάτι, μώλωπες στον αυχένα και είχε ένα επίδεσμο στο χέρι από κόψιμο, από ποτήρι, όταν επιτέθηκε σε συγκρατούμενό του. Είχε πλήρη διαύγεια και από την αρχή ζητούσε να κρεμαστεί». Όπως υποστήριξε, τέλος, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι πρότειναν στον Καρέλι να πάει στο νοσοκομείο και αρνήθηκε.

Πηγή: http://voria.gr/article/ipopti-gia-vasanismo-kareli-ke-sofronistiki-ipallili-malandrinou 8/1/2016