«ο σιωπών δοκεί συναινείν», qui tacet consentire videtur (όπoιoς σιωπά φαίνεται ότι συναινεί)

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Ιωάννης ΒΡΥΖΑΣ
δικηγόρος - Δρ Νομικής - ΔΜΣ Ποινικού Δικαίου
Βασ. Ηρακλείου 37-39
τηλ. 2310-238435 κιν. 6977-813733
Ε-mail : vryzas-1@otenet.gr
546 24 Θεσσαλονίκη

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016

Ξήλωσαν καταυλισμό ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΡΑΚΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης


76
Στην απομάκρυνση παραπηγμάτων, όπου το τελευταίο διάστημα είχαν βρει καταφύγιο ρακοσυλλέκτες και πλανόδιοι -βουλγαρικής καταγωγής- και στον καθαρισμό της περιοχής της δυτικής εισόδου της Θεσσαλονίκης, η οποία είχε μετατραπεί σε απέραντο σκουπιδότοπο, προχώρησε συνεργείο του κεντρικού δήμου.
Προηγήθηκε επιχείρηση της αστυνομίας, παρουσία δικαστικού λειτουργού και υπό την εποπτεία υπαλλήλων της Περιφέρειας και του δήμου Θεσσαλονίκης, μετά από καταγγελίες στις αρμόδιες Αρχές. Οι καταγγελίες ανέφεραν ότι στην περιοχή της δυτικής εισόδου της πόλης αναπτύχθηκε πρόχειρος αυτοσχέδιος καταυλισμός -αποτελούμενος από παραπήγματα- και πέριξ αυτού ήταν πεταμένα σκουπίδια και μπάζα.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 13 Βούλγαρων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις υγειονομικού καθαρισμού και της νομοθεσίας περί προστασίας του περιβάλλοντος.
Όπως διαπιστώθηκε, ο πρόχειρος καταυλισμός στερείτο πλήρως ηλεκτρικού ρεύματος, δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης, με συνέπεια να δημιουργείται αυξημένος κίνδυνος δημιουργίας ανθυγιεινής εστίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ