«ο σιωπών δοκεί συναινείν», qui tacet consentire videtur (όπoιoς σιωπά φαίνεται ότι συναινεί)

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Ιωάννης ΒΡΥΖΑΣ
δικηγόρος - Δρ Νομικής - ΔΜΣ Ποινικού Δικαίου
Βασ. Ηρακλείου 37-39
τηλ. 2310-238435 κιν. 6977-813733
Ε-mail : vryzas-1@otenet.gr
546 24 Θεσσαλονίκη

Κυριακή, 16 Απριλίου 2017

Η ιστορική γκάφα της ντουλάπας και η ...ιστορικότερη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.!!!H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ έπειτα από την γκάφα με τον ληστή στο Π.Φάληρο


Η ΕΙΔΗΣΗ:
Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ σχετικά με την χθεσινή ληστεία, η οποία συνοδεύτηκε από το λάθος να μην εντοπιστεί ο ληστής που είχε κρυφτεί στην ντουλάπα και τελικά να αποδράσει, αφού πρώτα είχε παραμείνει για ώρες στην ντουλάπα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση διενεργείται έλεγχος. 
Η ανακοίνωση: 
«Σχετικά με τη χθεσινή ληστεία στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου και τη σύλληψη δυο από τους δράστες, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αξιολογείται η επιχειρησιακή διαλειτουργικότητα των εμπλεκομένων Υπηρεσιών».
[Kathimerini 04.04.2017]

το ΣΧΟΛΙΟ μου :
Ενός κακού μύρια έπονται ... Ή αλλιώς μιας γκάφας, η επόμενη είναι χειρότερη. Αφήνω ασχολίαστο, ως ... ανέκδοτο, το επιχειρησιακό κομμάτι. Θυμίζω μόνο το γεγονός (όπως γράφτηκε στον Τύπο) : Τα λαγωνικά της ΕΛ.ΑΣ. πήραν αποτυπώματα από τα πομολα της ντουλάπας, αλλά δεν την άνοιξαν!!! Και έτσι ο 4ος ληστής, αφού κρύφτηκε θαυμάσια και αφόδευσε εντός της ντουλάπας, μετά την αποχώρηση των λαγωνικών, απειλώντας με όπλο τον γιό του θύματος, άνοιξε την ντουλάπα και ... έφυγε ανενόχλητος και εξαφανίστηκε. Εντάξει, πιθανότατα, θα συλληφθεί προσεχώς, αλλά η γκάφα γκάφα ...

Σχετικά τώρα με την ως άνω (ιστορικού βεληνεκούς) ανακοίνωση της Αστυνομίας μας.                                                      1ον) 
Γραμματικό σχόλιο: ("...και τη σύλληψη δυο από τους δράστες..."). Παιδιά, η πολλή ''δημοτικιά'' βλάπτει σοβαρά την γλώσσα και την μουσικότητά της. Τόσο μαλωμένοι πιά με την γενική (πτώση); Αλήθεια, εσάς σας ακούγεται εύηχο αυτό και όχι  την σύλληψη δύο (εκ των) δραστών; Σιγά σιγά, θα ακούσουμε και κάτι του στυλ ο συγγραφέας έκανε την σύλληψη δύο από τις ιδέες του έργου και όχι δύο ιδεών κλπ. 
                                                  2ον) 
Σχόλιο ουσίας τώρα : "...από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αξιολογείται η επιχειρησιακή διαλειτουργικότητα των εμπλεκομένων Υπηρεσιών" ! Η διατύπωση αυτή είναι, νομίζω, ιστορικού βεληνεκούς. Ξεπερνάει κυβερνήσεις, μνημόνια και τα ρέστα. Ο λαός θα έλεγε όλο αυτό σαν κάτι με ... μηρών μπερδέματα .... Ας σοβαρευτούμε όμως. Λοιπόν, πότε ολοκληρώνεται αυτή η αξιολόγηση και τί ουσιαστικό-πρακτικό θα αλλάξει στην επιχειρησιακή διαλειτουργικότητα των εμπλεκομένων Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.;
γβρ 

Λάβαμε και (με την άδειά τους) 
δημοσιεύουμε τώρα  
ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ μας :

From: Μάκης Γεωργακάκης [mai//////////// ]
Sent: Monday, April 17, 2017 10:39 AM
To: dr Yiannis Vryzas

Για το περιστατικό: νομίζω ότι αυτή η συμπεριφορά του δράστη δεν ήταν και πολύ αναμενόμενη, οπότε, με τη βοήθεια συγκυριών και αμέλειας του αρμόδιου οργάνου, κατάφερε να διαφύγει. 

Πιστεύω ότι τέτοιες αναποδιές συμβαίνουν παντού σε όλους, αλλά εδώ το θέμα πήρε δημοσιότητα. Είναι πράγματι αστείο και εύκολα λες: "ε! τους ανίκανους", αλλά οι ίδιοι άνθρωποι έχουν επιτυχίες σε άλλες αποστολές που φαντάζομαι κανένας μας δεν μαθαίνει και, πόσο μάλλον, δεν επικροτεί. 

Όντως, αν πεις "συνέλαβε δύο από τους δράστες" είναι οκ, αλλά "σύλληψη δύο από τους δράστες" είναι σαν το "πίτα γύρω με απ' όλα"!


From: Κωνσταντινος Θ------------.gr]
Sent: Monday, April 17, 2017 9:19 PM
To:
dr Yiannis Vryzas

Κύριε Βρύζα  καλησπέρα,
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  -  ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
Συμφωνώ με το σχόλιό σας, έχετε δίκιο,  αλλά θα πρέπει να αναγνωρίσουμε  ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα βελτίωσης των αστυνομικών αναφορών.  
Αναφορά Αστυνομικού του 1923
Η αναφορά που ακολουθεί ανήκει στον Ιωάννη Πετράκη, υπαστυνόμο του Κιλκίς, ο οποίος στις 7 Απριλίου 1923 αναφέρει στο τοπικό αστυνομικό τμήμα εγγράφως:
Λαμπυριζούσης και σελαγιζούσης της σελήνης παρά λίμνην της Δοϊράνης, εωράκαμεν τους ληστάς. Κράζων δε «σταθήτε, ρε πούστηδες, γαμώ το σταυρό σας» και απαντησάντων «κλάσε μας τ' αρχίδια», απέδρασαν...
 From: Dim----- [mailto: dim------com]
Sent: Monday, April 17, 2017 5:53 PM

To: dr Yiannis Vryzas

μα αγαπητέ μου κύριε...  η ίδια η ετυμολογία της ονομασίας Αστυ-Νομία... δεν παραπέμπει άμμεσα σε καταπολέμηση εγκλήματος.... αλλά στην εφαρμογή του νόμου.....του κράτους...  Δέν ονομάζεται "υπηρεσία καταπολέμησης του εγκλήματος" ή "υπηρεσία προστασίας των πολιτών"....   Μήν έχουμε λοιπόν παραλογες απαιτήσεις από απλούς τεχνικούς της επιβολής του νόμου.  Λιγη κατανόηση στον επαγγελματία αυτού του κλάδου..... μην έχουμε απαιτήσεις να είναι και sherlock holmes....   ζήτημα να έβγαλε τη "Μεγάλη των μπάτσων σχολή #2" (σε DVD... και εν ώρα υπηρεσίας)
τις αναστάσιμες ευχές μου....From: ΓΙΩΡΓΟΣ ----------Σ [mailto:-------com]
Sent: Monday, April 17, 2017 4:41 PM

Γιάννη η μεθοδευμένη και συστηματική δολοφονία της γλώσσας άρχισε εδώ και δεκαετίες. Αν δεις τι εκφράσεις διατυπώνουν οι μαθητές μας θα φρίξεις! Πολύ καλά το λες αλλά...η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη!