«ο σιωπών δοκεί συναινείν», qui tacet consentire videtur (όπoιoς σιωπά φαίνεται ότι συναινεί)

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Ιωάννης ΒΡΥΖΑΣ
δικηγόρος - Δρ Νομικής - ΔΜΣ Ποινικού Δικαίου
Βασ. Ηρακλείου 37-39
τηλ. 2310-238435 κιν. 6977-813733
Ε-mail : vryzas-1@otenet.gr
546 24 Θεσσαλονίκη

Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

Δολοφονίες στην Ελλάδα

1.-
Αντιμέτωποι με ένα φρικτό θέαμα ήρθαν οι αστυνομικοί που κλήθηκαν από γείτονες λόγω δυσοσμίας και πήγαν σε διαμέρισμα 1ου ορόφου επί της οδού Αλκαμένους 70 στον Άγιο Παντελεήμονα.
Όταν άνοιξαν με βοήθεια κλειδαρά οι αστυνομικοί είδαν νεκρό στο πάτωμα τον άτυχο 75χρονο, σε ύπτια θέση και ήδη σε προχωρημένη αποσύνθεση, καθώς από την πρώτη εικόνα που έχουν, υπολογίζουν ότι το θύμα ήταν νεκρό τουλάχιστον μία εβδομάδα.
Ήταν κανονικά ενδεδυμένος και έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στην πλάτη. Στο σημείο έχει κληθεί ιατροδικαστής και έχει μεταβεί κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής που ερευνά την υπόθεση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το σπίτι δεν έφερε ίχνη έρευνας και αναστάτωσης, ενώ ούτε η πόρτα φέρει σημάδια παραβίασης. Ο άτυχος ηλικιωμένος ζούσε μόνος του στο διαμέρισμα.

2.-
 
Συνελήφθησαν δύο δράστες, ένας Ρουμάνος και ένας Έλληνας μετά από ηρωική πάλη με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, που τους πέτυχαν στο κατώφλι του σπιτιού που διέμενε ο συνταξιούχος γιατρός
Δεν πρόλαβε να περάσει λίγη ώρα αφού εντοπίστηκε δολοφονημένος ένας 75χρονος μέσα στο διαμέρισμά του στον Άγιο Παντελεήμονα και στην Ασφάλεια Αττικής σήμανε νέος συναγερμός για νέο ειδεχθές έγκλημα που έγινε στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα, σε διαμέρισμα 6ου ορόφου επί της οδού Μάρνη 25, στην Πλατεία Βάθη και σε βάρος ενός συνταξιούχου 70χρονου γιατρού που έπεσε θύμα δολοφονίας με κίνητρο τη ληστεία.
Η κινητοποίηση της Αστυνομίας λίγο πριν τις 9 το βράδυ ήταν άμεση και έτσι κατέστη δυνατός από άντρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ο εντοπισμός δύο 57χρονων, ενός Ρουμάνου και ενός Έλληνα στο κατώφλι του διαμερίσματος, οι οποίοι μάλιστα τράβηξαν μαχαίρι εναντίον των αστυνομικών, όρμησαν πάνω τους οι αστυνομικοί, κατάφεραν να τους αφοπλίσουν, πάλεψαν μαζί τους και στο τέλος κατάφεραν να τους συλλάβουν.
Στο σημείο έχει μεταβεί ιατροδικαστής και κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής. Το θύμα βρέθηκε δεμένο και φιμωμένο και πιθανόν ο θάνατός του ήταν ασφυκτικός, ενώ από την φασαρία της πάλης που ακουγόταν από το διαμέρισμα, οι γείτονες κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και κάλεσαν την Αστυνομία.
Είχε προηγηθεί νωρίτερα το απόγευμα η ανακάλυψη ενός άλλου φρικτού φονικού με το οποίο ήρθαν αντιμέτωποι αστυνομικοί που κλήθηκαν από γείτονες, λόγω δυσοσμίας και έτσι μετέβησαν σε διαμέρισμα 1ου ορόφου επί της οδού Αλκαμένους 70 στον Άγιο Παντελεήμονα.
Όταν άνοιξαν με βοήθεια κλειδαρά, οι αστυνομικοί είδαν νεκρό στο πάτωμα τον άτυχο 75χρονο, σε ύπτια θέση και ήδη σε προχωρημένη αποσύνθεση, καθώς από την πρώτη εικόνα που έχουν, υπολογίζουν ότι το θύμα ήταν νεκρός τουλάχιστον μία εβδομάδα.
Ήταν κανονικά ενδεδυμένος και έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στην πλάτη. Στο σημείο έχει κληθεί ιατροδικαστής και έχει μεταβεί κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής που ερευνά την υπόθεση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το σπίτι δεν έφερε ιδιαίτερα ίχνη έρευνας και αναστάτωσης, ενώ ούτε η πόρτα φέρει σημάδια παραβίασης. Ο άτυχος ηλικιωμένος ζούσε μόνος του στο διαμέρισμα.